2 982 3

Ердоган: Зачитаме географските граници

Зачитаме границите на другите страни, заяви държавният глава

Ердоган: Зачитаме географските граници
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Турция зачита географските граници на всяка една държава. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от „Ройтерс“.

Думите му са по повод започналата операция в град Мосул срещу „Ислямска държава“ и нежеланието на иракските власти в нея да участват турски войски.

„Някои невежи хора идват и казват „Какви отношения може да имате с Ирак?“. Тези географски територии, за които говорим, са част от нашата душа“, заяви държавният глава.

„Дори да са част от сърцето ни, обаче, ние уважаваме географските граници на всяка една държава“, посочи Реджеп Ердоган.

Иракските сили, подкрепени от своите съюзници, започнаха мащабна операция за установяване контрол над град Мосул, попаднал в ръцете на джихадистите през 2014 година.

Стигна се до размяна на дипломатически стрели между Ирак и Турция, а министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър влезе в ролята на помирител. Той първо посети Анкара, а след това и Багдад.

Турция

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Картър
  Отговор
  1 21:19  22.10.16
  Тайиб е горски еврейн, каква част от неговата душа е примерно България? НИКАКВА!!! За Ирак да, мога да приема, за Иран също, също и за Сирия, но не и за България. ТАЙИБЕ, ПРИБЕРИ СИ ДУШАТА ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО ЙОТ ХЕЙ ВАВ ХЕЙ ВИЖДА ВСИЧКО И ЧЕТЕ СЪРЦАТА НА ХОРАТА!!! Над 1000 агенти на Мит действат на наша територия и потурчват срещу пари и заплахи нашите сънародници, а Бокич се е загрижил за канадските визи. Пфу!
 • Гост
  Отговор
  2 09:24  23.10.16
  Нема лошо да се погрижи за визите, за да има къде да бягат децата ни.
 • Д'Мин
  Отговор
  3 09:58  23.10.16
  Географски граници са едно, а политическите съвсем друго. Ердо неграмотен ли е или умишлено говори за географски такива?

Напиши коментар:


Публикувай