Last news in Fakti

26 Ноември, 2016 15:47 1 526 0

Сълзи в Хавана, радост в Маями (ВИДЕО)

  • фидел кастро-
  • хавана-
  • маями

Смъртта на Фидел Кастро предизвика празник в Малката Хавана

Сълзи в Хавана, радост в Маями (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/AP

Лидерът на Куба Фидел Кастро почина на 90-годишна възраст. Той оглави комунистическата революция в страната, която управлява близо 50 години. Това обаче го направи герой за едни и злодей за други.

„Холивуд Рипротър“ съобщава за истински празник по улиците на Маями след новината за смъртта на Кастро. В квартала Малката Хавана хора излизат по улиците, за да се радват и дори на отделни места има заря.

Районът е населен предимно с кубински емигранти, пристигнали в Америка, бягайки от режима в Куба.

Кубинските емигранти удряха тигани с лъжици, развяваха кубински знамена и ликуваха в квартала. От колите се чуваше салса, а шофьорите натискаха клаксоните, а в небето имаше заря от фойерверки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА