Last news in Fakti

19 Декември, 2016 08:46, обновена 19 Декември, 2016 18:13 5 051 9

Лосион с алкохол уби 48 руснаци

  • русия-
  • алкохол-
  • натравяне-
  • иркутск-
  • починали

Няколко от хоспитализираните са в критично състояние

Лосион с алкохол уби 48 руснаци - 1

Най-малко 48 души починаха след алкохолно отравяне в руския град Иркутск в южната част на страната, съобщи ТАСС. Всички те са пили лосион, съдържащ алкохол, съобщи източник от правоохранителните органи на областта.

Десетки са пострадали, като много от тях са настанени в болници. Някои от тях са в критично състояние и с опасност за живота.

Натровените са пили козметичния лосион „Боярышник", съдържащ глок. В разследването са се включили и службите, които контролират продажбите на алкохолни напитки.

От руското министерство на здравеопазването съобщиха, че някои от жертвите са починали в апартаментите си – преди пристигането на линейките – докато други на път за лечебните заведения.

Всички жертви са били от един квартал, но не са консумирали алкохола заедно, посочиха руските власти. Разследването продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 релито е такова

    11 8 Отговор
    Еееее пак половинчата истина-от написаното излиза че са пили "Боярашника" като заместител на алкохола...а реално това са хора които вечер преди сън са пили по няколко капки от "Боярашника" който помага за сън...Реално той помага за спокоен и дълбог сън.Но както винаги се пише така,че да се постигне сензация а и да се спази политическата линия....

    Коментиран от #2, #4, #5

  • 2 Тито

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "релито е такова":

    Това е ГЛОГ(българското му име) който се използва като се кисне в спирт.Баба ми си правеше за сърцето.Явно спирта е бил кофти.
  • 3 Съни

    14 0 Отговор
    Глога с много полезен-стига да знаеш как да го използваш.Има доста рецепти за сърце и кръвно налягане.Също така е за здрав сън ако си уморен.У нас много малко се използва.
  • 4 Пешо

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "релито е такова":

    Смешен си, мой човек!
    Всички в квартала ли са имали лош сън?
  • 5 ссс

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "релито е такова":

    Какви капки те гонят теб, какъв сън ?? Явно си доста далече от темата. Да,разбира се, точно като заместник на алкохола се използва настойката "Боярашник" в Русия и е много популярна заради ниската цена, 15-20 рубли за стограмово шишенце със 70 -градусова сила. Рецептата е проста - чист медицински спирт + екстракт от глог. Преди се продаваше само в аптеките, а сега ги има във всеки един магазин, взема си руснака 2-3 бутилочки и 2-3 бомбонки за мезе и за нула време ги уничтожава тоест, пият ги на екс, че да е по голям ефекта. В по големи дози е опасен е за хората със по слабо сърце и ако е омешан с технически спирт (като в случая в Иркутск) си е чиста отрова.
  • 6 aabe

    12 7 Отговор
    Руснак още не е падал от тераса на хотел. А западняците редовно падат лятото, ама за това не се говори.

    Коментиран от #7

  • 7 АЛКОХОЛНО ПЕТНО

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "aabe":

    Колхозниците падат на пода далееееееч преди да стигнат до терасата.....Как да паднат от там тогава?????
  • 8 onq s konq

    7 6 Отговор
    Богатия руснак с цъфтяща икономика и несравнимо по-високи пенсии от българските може да си позволи да пие каквото си поиска.Дори да се надсмива над наложените му санкции!
  • 9 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    щеше да е смешно ако не е трагично!мизерията води до тва да пиеш лусиони за баня.в русия не е от вчера е така и не е случаино.лошото е когато въпросните решат да дават акъл на тези дето пият троянска отлежала или уиски ,за това как да се пие и кво.и на защитаващите долу пиещите лосиони за баня руски тролове с баби дето пиели лосиони за баня за сърцето ,да кажа лосиона за вана се използва за къпане ,а за сърцето си има препарати за сърце и не е нужно баба ви да пие лосиони за баня ако иска да е жива и здава ,та може да и го кажете щото вместо да се оправи с него ще се гътне!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания