Last news in Fakti

27 Декември, 2016 16:59 1 355 1

Отровен алкохол уби 32-ма души за Коледа в Пакистан

  • пакистан-
  • коледа-
  • алкохол-
  • натравяне-
  • отровен алкохол-
  • пенджаб-
  • християни

Повечето загинали са членове на християнската общност в провинция Пенджаб

Отровен алкохол уби 32-ма души за Коледа в Пакистан - 1
Снимка АП/БТА

Най-малко 32 души са загинали, а десетки други са постъпили в много тежко състояние в интензивните отделения на болниците в пакистанската провинция Пенджаб, след натравяне с токсичен алкохол по Коледа, съобщават местните власти, цитирани от Би Би Си.

Натровилите се са от град Тоба Тек Синг и повечето от тях са представители на местното християнско малцинство, които по време на празниците са пили домашен ликьор.

На мюсюлманите в Пакистан е забранено да купуват или консумират алкохол, а малцинства имат нужда от разрешение, за да закупуват спиртни напитки. Заради строгите регулации по отношение на продажбите на алкохол, евтините, домашно приготвени, спиртни напитки често съдържат отровен метанол.

Това е най-новият случай на смъртоносно алкохолно отравяне в Пакистан, след като през октомври 11 души починаха в провинция Пенджаб.

Полицай Мохамед Надийн заяви пред Би Би Си, че 25 души все още се лекуват в болници в Тоба Тек Синг и Файсалабад.

"Мъжете, които принадлежат към християнската общност са били на празненство в нощта на 25 декември, където са пили алкохол. Трагедията е поразила общността на следващата сутрин, когато мнозина не са станали от леглата си, а много други са били сериозно натровени", обясни той и допълни: "Местните продавачи са били изчерпали запасите си от алкохол и двамата мъже, изпратени на пазар, са били принудени да купят напитки от друго място. И двамата са починали."

Полицията е започнала разследване, за да разбере от къде е бил закупен отровният алкохол.

Заради сериозните разпоредби по отношение на алкохола в Пакистан, много хора незаконно варят спиртни напитки в домовете си. Това е причината за масови натравяния. През 2014 г. около 40 души загинаха в рамките на няколко дни, след като употребили отровен алкохол в Синд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    3 2 Отговор
    Пакистан и Русия са от един дол дренки, държави с ядренно оръжие. За атомни бомби пари и акъл имат, но пари и акъл да си направят нормална евтина ракия, та да не си тровят народа, нямат !!