1 045 1

Австрия с план за бежанската криза

Създаване на външни центрове и общоевропейска граница

Росен Стойчев

Австрия призова за нови мерки за справяне с имигрантския поток към ЕС, съобщи “Билд“.

Австрийският министър на отбраната призова за въвеждането на общоервропейска граница на ЕС. Според Ханс Петер Доскозил е нужно създаването на външни центрове за прием на имигранти и защитни зони.

Планът предвижда ограничаване на имиграцията и „ефективна защита на външните граници на ЕС.

„Ние трябва да прекратим провалилите се политики за даване на убежище. Трябва да признаем, че капацитетът на ЕС за прием на имигранти е ограничен. Ние трябва да спрем нелегалната имиграция“, заяви Доскозил.

Таваните на прием ще бъдат въведени на базата на установени то страните – членки лимити. Така страни като Германия, които нямат такива лимити, ще бъдат принудени да направят същото.

Предвижда се създаването на бежански центрове в Нигер, Йордания и Узбекистан. Имигрантите, които не получат убежище, ще бъдат прехвърляни в защитени зони. Планът ще бъде предложен на срещата на страните от Централна Европа през февруари.

„Ние трябва да създадем тези защитени зони и приемни центрове“, заяви Доскозил.

Австрия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • шшш
    Отговор
    1 11:22  06.01.17
    Всичко измислено отдавна от Австралия. Пращат тези отрепки на остров Папуа ,на м..ната си, и вече никой от Идил-миндиловци не желае да пътува до тази бяла държава...защото знаят какво ги чака и никога няма да получат гражданство и после ги връщат в кочината им при техните шератски ислямски роднини ,няма лошо..

Напиши коментар:


Публикувай