2 047 12

Силно напрежение между Белград и Прищина

Сърбия ще изпрати свои войски в Косово, ако за сръбското население възникне опасност

Силно напрежение между Белград и Прищина
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Сръбският президент обвини косовските албанци, че се опитват да предизвикат военен конфликт, съобщава АП. Причината за острото изявление е спрения от косовските албанци влак, който трябваше да стигне от Белград до Косовска Митровица, но беше спрян от властите в Косово. Според Прищина украсеният с православна символика влак е провокация.

„Защо т.нар. международна общност и албанците така се разстроиха заради влака? Може би работата е в това, че на него имаше надпис „Косово – това е Сърбия“? Или защото в него имаше православни икони?“, е цитиран Николич да казва.

Сърбия ще изпрати свои войски в Косово ако за сръбското население там възникне опасност от страна на албанците. Това е заявил президентът на Сърбия Томислав Николич, цитиран от РИА Новости. „Ако убиват сърби ще изпратим не само армия, ще отидем всички“, е заявил Николич по време на Съвета за национална сигурност. Според Николич Сърбия не се стреми към конфликт и не иска да напада никого, но като държава е длъжна по конституция да пази гражданите си.

Напрежението между Сърбия и Косово нарасна след ареста на бившия премиер на Косово Рамуш Харадинай във Франция. Белград го беше обявил за международно издирване и поиска Париж да го предаде заради военни престъпления.

Сърбия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Българин
  Отговор
  1 22:23  15.01.17
  И аз бих отишъл с братята сърби.......

  Коментиран от #3

 • Бгбгбг
  Отговор
  2 22:25  15.01.17
  То така се поражда военен конфликт когато го искаш,първо провокираш после като получиш ответна реакция ,която е нормална се правиш на жертва, а всъщност си агресора.
 • от Люлин
  Отговор
  3 23:12  15.01.17

  До коментар #1 от "Българин":

  И аз ще се бия за братята сърби....

  Коментиран от #11

 • Аспарух
  Отговор
  4 02:30  16.01.17
  Братята сърби които ни предадоха най-коварно и нахлуха в България за да ни избият по време на балканската война....

 • Сръбете да я сърбат
  Отговор
  5 03:46  16.01.17
  Вие побъркахте ли се или ДА?! Сърбите ни ненавиждат в червата! Навремето Божидар Димитров лично ходи до Сърбия да коленичи, барем пуснат майката, дето си искаше детето и я бяха хвърлили в затвора, защото е българка, но омъжена за сърбин! Сърбите ни смятат за по-долни от листните въшки, ако можеше да ни затрият щяха да го направят на момента! Ако пътувате с автобус през Сърбия, може да чуете скърцането със зъби на местните, които знаят, че в автобуса има българи! Чалгарите, дето са с отрицателен интелект могат да кажат нещо хубаво за сръбете ама на тях само Миле Китич им е в кухата лейка! Сърбите ни мразят потомствено, исторически и по навик! Като отидете да се правите на невинни туристи с БГ паспортите и ви тикнат за седмица зад решетките ще ви стане ясно! Ако смените религията на ислям или се изкарате хомосексуалисти поне БХК и ДПС ще се застъпят за вас..
 • VMORO
  Отговор
  6 05:22  16.01.17
  Ако имахме държавници трябваше да сме си взели Западните покрайнини по време на разпада на недоразумението Югославия. Имахме и поводи, и условия. Дори може би и международна покрепа си бяхме осигурили. Но уви... От 09.09.1944 година насам имаме национални предатели и страхливци начело на държавата, които единствено се стремят да богатеят на гърба на българина и да не разсърдят някой голям "брат". По петъ на ножъ!
 • Хасан
  Отговор
  7 06:21  16.01.17
  Не сте минавали през Сърбия и не знаете как одивявят като видят български паспорт.. Вика ми полицая -"аре бе смотан булгарино. Сърбия ще я разчленят докато не се умирят. Скоро ще измислят и друга република
 • Д'Мин
  Отговор
  8 06:25  16.01.17
  Вярно е, че в исторически аспект от сърбите не сме виждали нищо хубаво. Но да се създаде на тяхна територия, държава, която никога не е съществувала, и то с население принадлежащо етнически към съседна държава, това си е залагане на тлеещ пожар на Балканите и в Европа. А идеята беше на...
 • VMORO
  Отговор
  9 07:08  16.01.17
  Сами са си виновни, няма какво да ги мислим. Македонците да са нащрек и да влизат в правия път! И въпреки всичко, България ще пребъде!
 • некойси
  Отговор
  10 07:30  16.01.17
  Да си припомним че Косово бе подпомогнат от щатите (ЦРУ) за да подсилят ислямското присъствие в региона. Доста бойци на ИД идват именно от там. Разделяй и владей.
 • стоян георгиев
  Отговор
  11 22:25  16.01.17

  До коментар #3 от "от Люлин":

  за сърбите ти си нещо като циганин,но щом ти се мре прав ти път.в обратната ситуация ни един сърбин не би си мръднал пръста за българин,историята го доказва многократно.
 • VMORO
  Отговор
  12 19:32  17.01.17
  Напротив, ще си мръднат пръста и още как! Ще ни забият ножа в гърба само да имат тази възможност. За справка - 1885 година и 1913 година.

Напиши коментар:


Публикувай