1 139 8

Лондон ще търси нова роля в света след Брекзита

Искаме да станем уверена в себе си страна, която отново ще се разпорежда със съдбата си, подчерта Тереза Мей

Лондон ще търси нова роля в света след Брекзита
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Великобритания се изправя пред период на значителни промени в резултат на решението да напусне ЕС и ще трябва да си извоюва нова роля в света. Това каза премиерът Тереза Мей на Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос, предаде ДПА.

Според нея Великобритания ще се стреми към нова лидерска роля като силен застъпник за бизнеса, за свободни пазари и за свободна търговия по цял свят, след като се разведе с ЕС. "Нека да не подценяваме важността на това решение. То означава, че ние трябва да преминем през трудни преговори и да си извоюваме нова роля в света, да приемем, че пътят напред понякога ще бъде труден", посочи тя.

В основата на нашия план, който обявих в началото на тази седмица, лежи стремежът да сключим смело и амбициозно споразумение за свободна търговия между Обединеното кралство и ЕС. Искаме да получим свобода да сключваме нови търговски споразумения със стари приятели и нови партньори по цял свят."

Мей добави, че Лондон вече е започнал обсъждане за бъдещите търговски отношения със страни извън ЕС, като Индия, Австралия и Нова Зеландия. А Китай, Бразилия и страни от Персийския залив са изразили интерес да сключат такива споразумения с Великобритания.

"Искаме да станем уверена в себе си страна, която отново ще се разпорежда със съдбата си", подчерта пратеникът на Лондон.

Швейцария

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Брат ми
  Отговор
  1 14:04  19.01.17
  Довиждане,довиждане...:-) Тъпи англета...
 • СЧЩ
  Отговор
  2 16:09  19.01.17
  тая кукумявка се изживява като Маргарет Тачър :))))))
 • Гого
  Отговор
  3 16:19  19.01.17
  Да се маха лентяйската и опиянчената нация наречена Англичанин и без това са боклуци за тях всички които са извън Англия са роби!
 • huhjh
  Отговор
  4 18:53  19.01.17
  Ръководна роля в света - Това означава - че ще трябва да се мерите с Америка с Русия и с останалата част от Европа! Нямате нито ресурса нито капацитетите да го направите! Просто си изиграхте зле картите на този етап - никога няма да имате ръководна роля в света докато по-горе изброените са налични и са със същия капацитет! Затова ЧАО и леко У ЛЕВО - заминавайте ! Паунда ми е супер изгоден на към 2лв и 20ст - гледайте да го свалите още - тъкмо си пазарувам от Англия с кеф вече - а беше около 3лв 2015г! Аре чао сега и да пада още лирата - това е много добре за нас :)
 • Хасан
  Отговор
  5 23:01  19.01.17
  Ей това са англичани.. Имат нещо на ум.. Не случайно са завладели цели континенти.. И са управлявали милиардна Индия.. Ако САЩ е ръката с бухалката то Англия е мозъка
 • Лев Николайч
  Отговор
  6 00:16  20.01.17
  Нищо наум нямат - просто не искат квоти с мигранти! Като насекъде другаде по Европата плъпнат мигранти - Европата ще се помаймунчини след години с изключение на Англия - понеже там ще има бели и Англичаните ще контролират маймуните след десетилетие - две :) - това имат наум! Нарочно сриват паунда за да се купуват английски стоки така си засилват икономиката ! Като сринат паунда хората ще купуват и паунди в очакване да се вдигне - но те го сриват още и хората купили продават на по-ниската цена и икономиката пак печели :) Айде наздраве!
 • Хасан
  Отговор
  7 04:41  20.01.17
  Именно не искат европейските проблеми.. 1 милион бежанци в Европа, всеки един от тях има я брат сестра,приятел или братовчед който си стяга куфара да дойде в Европа.. И то ще продължи
 • Вуйчо
  Отговор
  8 04:44  20.01.17
  I don't care!

Напиши коментар:


Публикувай