751 1

Папа Франциск призова за мир

Светият отец се помоли за край на насилието във Венецуела

Папа Франциск призова за мир
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Папа Франциск призова да се сложи край на насилието във Венецуела и каза, че в мислите си е със семействата на жертвите на вълната от протести, разтърсващи латиноамериканската страна от три месеца насам, предаде Reuters. В тях загинаха 89 души.

Призовавам за край на насилието и за мирно и демократично решение на кризата във Венецуела, каза папата в края на традиционната неделна благословия, която отправи на площад Свети Петър във Ватикана.

Вчера противниците на венецуелския президент Николас Мадуро отбелязаха три месеца от началото на почти всекидневните протести. В петък четири души починаха по време на демонстрации в Баркисимето, град на 350 километра западно от столицата Каракас.

Протестите са в контекста на икономическа криза в петролната страна, разорена от спада в цените на суровия петрол. Кризата доведе до галопираща инфлация и до сериозен недостиг на много продукти.

На няколко пъти папа Франциск изрази загриженост от случващото се във Венецуела, уверявайки в края на април, че Светият престол е склонен да се намеси, за да улесни разрешаване на кризата, но, при условие че има ясни условия за това.

Ватикана


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гостенче
    Отговор
    1 08:53  04.07.17
    ЛЕЛЕ КАКВА НОВИНА........

Напиши коментар:


Публикувай