Last news in Fakti

26 Август, 2017 19:24 1 315 2

Германия: Не ни очаква нова бежанска вълна

  • германия-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • томас де мезиер-
  • либия-
  • средиземно море

Вътрешният министър на ФРГ смята, че няма опасност за споразумението между ЕС и Турция

Германия: Не ни очаква нова бежанска вълна - 1
Снимки: БТА/АР

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер увери, че няма опасност да се повтори масовата бежанска вълна от близо 1 милион души, които пристигнаха в страната през 2015 г., предаде DPА.

По въпроса за нарастването на броя на мигрантите, които прекосяват Средиземно море и пристигат в Италия, министърът каза, че повече не трябва да има политика на безразборно допускане на хора.

Главният съперник на канцлера Ангела Меркел на парламентарните избори следващия месец, лидерът на социалдемократите Мартин Шулц, неотдавна предупреди, че в страната може да има нова вълна бежанци заради увеличения брой на пристигащи в Италия.

Германия: Не ни очаква нова бежанска вълна

Де Мезиер отхвърли опасенията, че тези бежанци ще продължат на север към Германия. "Първо, ние сме по-добре подготвени. Второ, Италия този път реагира различно. Трето, броят на бежанците в Италия не е толкова висок, колкото се твърди", заяви германският вътрешен министър.

Германия: Не ни очаква нова бежанска вълна

Той каза, че броят на пристигащите в Италия бежанци рязко е спаднал през юли и август.
"Казахме съвсем ясно на Рим, че не може повече да има политика на безразборно допускане на хора и Италия го взе предвид", заяви Де Мезиер.

Германският политик добави, че няма опасност споразумението за бежанците между ЕС и Турция да се разпадне.

"Анкара има свой интерес в сделката с ЕС. Споразумението е в сила и сега нямам съмнение, че всеки ще продължи да се придържа към него", заяви той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прикордонник

    5 0 Отговор
    "Казахме съвсем ясно на Рим, че не може повече да има политика на безразборно допускане на хора и Италия го взе предвид" цитат от статията. Кой изобщо допусна това да стане? Трябва да се ГАРАНТИРА на гражданите, че всяка паплач, освен БЕЖАНЕЦ да се върне по страна на произход. Хората трябва да следят за изпълнението на това. Кой ще плати сметката?! Хората да настояваме това да са самите незаконни имигранти и/ или страните им на произход. Плюс щетите за всички престъпления и дъндуркане! Да се гарантира изпълнението на законите ИМИГРАНТ и БЕЖАНЕЦ да се "натурализират" само при стриктно спазване на законите. Хора търсете си правата, не драскайте само по форумите.
  • 2 Реално

    6 1 Отговор
    Идиоти. .сега се вдига напрежението в Централна Африка--американците и там ще носят демокрация--така че скоро потока от емигранти няма да спре...Обикновенните хора го виждат това-а политиците плямпате само измислици...
Новини по държави: