Last news in Fakti

4 Септември, 2017 09:15 2 498 4

Канбера: Само Китай може да спре КНДР

  • малкълм търнбул-
  • австралия-
  • кндр-
  • северна корея-
  • ким чен-ун

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е жесток и зъл, заяви австралийският премиер Малкълм Търнбул

Канбера: Само Китай може да спре КНДР - 1
Снимка: БТА/АР

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е жесток и зъл. Китай трябва да положи усилия да спре агресията му, заяви австралийският премиер Малкълм Търнбул, цитиран от Reuters.

Търнбул каза пред телевизия ABC, че ако Китай спре доставките на петрол за Северна Корея, ще окаже силен натиск над режима на Ким. "Китай може да направи повече", каза австралийският премиер. Той добави, че непрекъснато получава информация за вариантите на ответни действия, които могат да предприемат САЩ.

"Китайците са разочаровани и смаяни от поведението на Северна Корея, но Китай има най-силните средства за въздействие и с тях идва по-голямата отговорност. Точно сега Ким Чен-ун е решил да предизвика Китай и това налага по-силен китайски отговор". Търнбул каза, че Северна Корея не е марионетка на Китай, но според него Китай може да ограничи още повече икономическите връзки с Пхенян, за да му окаже натиск за прекратяване на ядрените опити.

На въпрос дали според него Ким Чен-ун е зъл, австралийският премиер каза, че той редовно избива членове на собственото си семейство. "Това е жестока и зла диктатура. Той обрича собствения си народ на глад. Това е опасен, провокативен, незаконен режим, който застрашава мира и сигурността в района и в света и единствената му цел е да запази диктатурата на едно семейство в Северна Корея", добави Търнбул, цитиран от световните агенции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чайна майна

    10 3 Отговор
    Китай може, но не иска!
  • 2 Румен

    2 5 Отговор
    И санкции да налагате и каквото ще да правите ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА СЕ СПРЕ КИМ Е ДА СЕ МАХНАТ АМЕРИКАНЦИТЕ ОТ КОРЕЙСКИЯТ ПОЛУОСТРОВ
  • 3 Morgoth

    1 1 Отговор
    Какво означава "незаконен режим" след като закона в съответната страна се пише от действащия режим, а международни закони на практика няма?
    Тази страна е изпусната, а ООН от което се очаква да решава подобни казуси отдавна вече не заслужава второто си О, без което е просто една скупщина от бюрократи.
  • 4 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    те са приятели
    ако америка нападне северна корея ким ще се скрие в китай
    през подземните тунели
Новини по държави: