1 089 2

И Корина Крецу щастлива за Банско

Светослава Ингилизова

Заедно ще работим да намерим баланса между двете неща – развитие и спазване на екологичното законодателство. Това каза на брифинг в Банско Корина Крецу, комисар по регионално развитие към Европейската комисия.

Крецу заяви, че се радва, че е в Банско, където прекарва почивните си дни. „Изключително щастлива съм от днешното решението на Министерски съвет, с което ще се позволи едно бъдещо по-голямо развитие на региона. За мен като европейски комисар по регионална политика е изключително важно развитието на регионите. Радвам се за Банско. В момента в града искам туристи от Сърбия, Македония, Гърция, Румъния. Стискам палци не само на Банско, а и на цяла България за предстоящото председателство на Съвета на ЕС", заяви Корина Крецу.

На въпрос вижда ли проблеми с екологията в НП „Пирин" от това, което е видяла през тези дни, Крецу коментира: „ Участвала съм в дискусии с четирима министри от правителството на България по отношение на подобни проблеми, които касаят и се отнасят както за развитието на инфраструктурни обекти и за развитието на България като цяло – включително и магистрала „Струма", така и за запазване на природата и околната среда".

„Това е важен въпрос за всички и заедно ще работим в посока да намерим баланса между двете неща – развитие и спазване на екологичното законодателство и опазване на природата", обясни еврокомисарят.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • некойси
  Отговор
  1 12:29  30.12.17
  Тази Корина да не е пряк потомък на Влад Цепеш? :)
 • Гого
  Отговор
  2 21:03  30.12.17
  С колко ли милиона я е ощастливил нашият диктатор от Банкя?

Напиши коментар:


Публикувай