662 1

Мадрид може да запази контрол над Каталуния

Испания недоволна от информациите за завръщане на Карлес Пучдемон

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Мадрид ще управлява правителството в Каталуния , ако Карлес Пучдемон бъде избран за регионален лидер. Това обяви испанският премиер Мариано Рахой, цитиран от „Ел Паис“.

Пучдемон е бивш лидер на Каталуния. Той беше основна движеща сила в провеждането на референдума за независимост през миналата година. В момента Пучдемон се намира в Брюксел. Той замина за там, след като Мадрид отне автономията на Каталуния.

„Абсурдно е някой да иска да оглавява каталунското регионално правителство, докато се държи като изгнаник в Брюксел. Мадрид ще управлява Каталуния, докато новото правителство не влезе в длъжност“, заяви Рахой.

Пучдемон изрази желание да се завърне в Каталуния след последните регионални избори. Той провежда преговори с представители на сепаратистите. Все още обаче не е ясно дали той ще получи подобно разрешение от Испания.

Испания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ропа
    Отговор
    1 16:42  15.01.18
    Къде останаха европейските държави и краварите който много приказваха за демократичните права за самоопределение за независемост във всички точки по света извън Европа и САЩ,да ви целувам демокрацията.

Напиши коментар:


Публикувай