Last news in Fakti

21 Януари, 2018 15:16 2 110 4

Крал Абдула: Източен Ерусалим да стане столица на Палестина

  • йордания-
  • палестина-
  • столица-
  • ерусалим

Монархът потвърди, че единственото решение на израелско-палестинския конфликт е това с две държави

Крал Абдула: Източен Ерусалим да стане столица на Палестина - 1
Снимки: БТА/АР

Йорданският крал Абдула Втори изрази безпокойство от решението на СAЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел. Монархът заяви, че единственото решение на израелско-палестинския конфликт е това с две държави, предаде Reuters.

В началото на срещатс с американския вицепрезидент Майк Пенс в Аман Абдула повтори, че Източен Ерусалим трябва да е столица на бъдещата палестинска държава.

Кралят, който е твърд американски съюзник, заяви, че се надява да има "честни и открити" разговори с американския вицепрезидент.

Крал Абдула: Източен Ерусалим да стане столица на Палестина

Решението за Ерусалим разгневи палестинците, които обвиняват САЩ, че са взели страната на Израел и казват, че президентът Доналд Тръмп не може да бъде посредник.

Йорданският крал предупреди, че решението да се признае Ерусалим за израелска столица не е част от "всеобхватно решение" на израелско-палестинския конфликт. Той посочи, че сега пред САЩ стои "голямо предизвикателство, което те трябва да преодолеят" - да си възвърнат доверието като посредник.

Крал Абдула: Източен Ерусалим да стане столица на Палестина

Пенс увери, че Вашингтон "е ангажиран с възобновяването на мирния процес". Американският вицепрезидент също така защити решението на Тръмп да признае Ерусалим за израелска столица, решение, което предизвика вълнения сред арабските страни.

Очакваше се на разговорите с Абдула обсъжданите теми да включват решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел и да преместят там своето посолство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аве фюрер

    4 6 Отговор
    Нищо против нямам евреи и палестинци да се изтребват взаимно , и без това произхождат от едно семитско племе и са една и съща смет . След като се самопочистят , света може наистина да стане по-добър и по-чист .

    Коментиран от #3

  • 2 Равин

    2 4 Отговор
    Един Крал не стои наравно с Бог и Божия народ!!!!!!!!! :) :) :)
  • 3 Патриот

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "аве фюрер":

    АМИН!!!
  • 4 чалма тв

    2 2 Отговор
    Евреин е и Христос,нашият спасител. Мусюлмани като унищожат Израел, ще се захванат с нас, ама много сериозно, така че искам една силна еврейска държава.