1 254 4

Крал Абдула: Източен Ерусалим да стане столица на Палестина

Монархът потвърди, че единственото решение на израелско-палестинския конфликт е това с две държави

Крал Абдула: Източен Ерусалим да стане столица на Палестина
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Йорданският крал Абдула Втори изрази безпокойство от решението на СAЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел. Монархът заяви, че единственото решение на израелско-палестинския конфликт е това с две държави, предаде Reuters.

В началото на срещатс с американския вицепрезидент Майк Пенс в Аман Абдула повтори, че Източен Ерусалим трябва да е столица на бъдещата палестинска държава.

Кралят, който е твърд американски съюзник, заяви, че се надява да има "честни и открити" разговори с американския вицепрезидент.

Решението за Ерусалим разгневи палестинците, които обвиняват САЩ, че са взели страната на Израел и казват, че президентът Доналд Тръмп не може да бъде посредник.

Йорданският крал предупреди, че решението да се признае Ерусалим за израелска столица не е част от "всеобхватно решение" на израелско-палестинския конфликт. Той посочи, че сега пред САЩ стои "голямо предизвикателство, което те трябва да преодолеят" - да си възвърнат доверието като посредник.

Пенс увери, че Вашингтон "е ангажиран с възобновяването на мирния процес". Американският вицепрезидент също така защити решението на Тръмп да признае Ерусалим за израелска столица, решение, което предизвика вълнения сред арабските страни.

Очакваше се на разговорите с Абдула обсъжданите теми да включват решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел и да преместят там своето посолство.

Йордания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • аве фюрер
  Отговор
  1 16:48  21.01.18
  Нищо против нямам евреи и палестинци да се изтребват взаимно , и без това произхождат от едно семитско племе и са една и съща смет . След като се самопочистят , света може наистина да стане по-добър и по-чист .

  Коментиран от #3

 • Равин
  Отговор
  2 17:24  21.01.18
  Един Крал не стои наравно с Бог и Божия народ!!!!!!!!! :) :) :)
 • Патриот
  Отговор
  3 18:20  22.01.18

  До коментар #1 от "аве фюрер":

  АМИН!!!
 • чалма тв
  Отговор
  4 19:12  22.01.18
  Евреин е и Христос,нашият спасител. Мусюлмани като унищожат Израел, ще се захванат с нас, ама много сериозно, така че искам една силна еврейска държава.

Напиши коментар:


Публикувай