Last news in Fakti

28 Април, 2018 14:34 1 976 3

Космическа мисия ще донесе проби от Марс

  • марс-
  • наса

Това ще бъде първата в историята експедиция, при която апаратът ще се завърне на Земята

Космическа мисия ще донесе проби от Марс - 1
Снимки: Shutterstock

През 2020 г. НАСА и Европейската космическа агенция ще обединят силите си, за да осъществят съвместен проект на марсианската повърхност, съобщи Life.ru.

Предстои изследователски екипи да съберат марсиански грунт, с чието проучване ще се заемат геолози и химици на Земята. Програмата, свързана със събиране на образци грунт от Марс, включва три полета - през 2020, 2021 е 2022 г.

Образците марсианска почва са нужни на учените, за да се изследват подробно климатичните особености на Червената планета.

Благодарение на тези образци учените ще опознаят по-добре процесите, свързани с ерозията на марсианската почва, и ще получат допълнителни данни за химичния й състав.

Космическа мисия ще донесе проби от Марс

Геолози и планетолози смятат, че преди няколко милиарда години планетата Марс била точно копие на Земята, което се видоизменило при загадъчни обстоятелства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един ....

    4 2 Отговор
    Най много да пренесат вирус ,който ще унищожи живота на Земята !
  • 2 Неграмотник

    1 2 Отговор
    Всъщност истинската цел на мисията е: залежите от helio 3 гориво на бъдещето. Няма как има мисия които иска да продължи по дълго време на Марс без енергия и вода, вода откриха сега ще видим и концентрация на helio 3 в почвата на Марс, на Лунната залежите са обещаващи, не случайно китайците пращат втора мисия следващата година.
  • 3 Хохи

    0 1 Отговор
    Голям СМЯХ