1 378 8

Убийството на Хашоги трябва да безпокои всички ни

Директорът на ЦРУ вече представи на Тръмп изводите си за ликвидирането на журналиста

Убийството на Хашоги трябва да безпокои всички ни
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Министърът на отбраната на САЩ предупреди арабските ръководители, събрали се в Бахрейн, че убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги "трябва да безпокои всички ни", защото
засяга сигурността в региона, предаде AFP.

Помнейки, че мирът и непоклатимият ангажимент към човешките права са от колективен интерес, убийството на Джамал Хашоги в дипломатическо представителство трябва да безпокои всички ни, заяви Джеймс Матис на годишната конференция по сигурността в столицата на Бахрейн.

"Когато една страна престане да зачита международните норми и закона, тя отслабва регионалната стабилност, в момент когато тя е най-необходима", допълни шефът на Пентагона. Досега той бе много дискретен по този случай, докато президентът на САЩ Доналд Тръмп и шефът на американската дипломация Майк Помпео бяха излезли на предната линия.

Матис, който подчерта "сериозността на ситуацията", остана предпазлив по въпроса за политическите последици от това убийство. "Ще продължа консултациите си с президента и държавния секретар, които правят оценка на последиците от този инцидент за стратегията ни", допълни Матис.

САЩ получиха нови сведения по разследването на убийството на Хашоги. В четвъртък директорът на ЦРУ Джина Хаспъл е представила на Тръмп изводите си за убийството на Хашоги.

Хаспъл е запознала президента със своите заключения и анализи след пътуването си до Турция, каза говорителят на Държавния департамент на САЩ Робърт Паладино. Той не уточни детайли от разговора между двамата.

Хаспъл посети Турция по-рано тази седмица заради случая с убийството на Хашоги. Според вестник, близък до властта в Турция, разузнавателните служби на Анкара са споделили с нея елементи, определени като доказателства, събрани в рамките на разследването.

Убийството на Хашоги трябва да безпокои всички ни

Тези елементи биха могли да са записи на убийството на Хашоги в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври

Бахрейн

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Синан
  Отговор
  1 11:41  27.10.18
  Ключова среща Германия-Франция-Русия-Турция днес в Истанбул!

  Коментиран от #7

 • ванката
  Отговор
  2 11:43  27.10.18
  мен не ме безпокои ...убииства става всеки ден
 • Denis
  Отговор
  3 11:45  27.10.18
  Хашоги - американски шпионин Сергей Скрипал - американски шпионин Студената война никога не е свършвала.
 • Denis
  Отговор
  4 11:49  27.10.18
  Асандж - руски шпионин, Сноудън - руски шпионин
 • Denis
  Отговор
  5 11:52  27.10.18
  Публикувано във факти.бг: Убийството на Хашоги трябва да безпокои всички ни Отговора е: Не Защо? Отговора е: Рискове на професията.
 • Borislav Popov
  Отговор
  6 13:06  27.10.18
  След като великия цар Путен каза, че вярвал, че саудитите не били убили Хашоги, забелязах, че руските подлоги избягват да влизат и да оставят тъпите си коментари под новините за Хашоги !! Значи мацковските опорки са дошли и те си траят.
 • Ммммдаааа
  Отговор
  7 13:33  27.10.18

  До коментар #1 от "Синан":

  Отиват да се поклонят и целунат ръката на султана
 • Националист
  Отговор
  8 13:59  27.10.18
  Добре де, защо не кажат най-накрая публично какво се е случило? Или ще потулят случая?

Напиши коментар:


Публикувай