1 831 2

В Лондон търсят резервен план за Брекзит

Министри предвиждат присъединяване към ЕФТА, ако споразумението на Мей не мине в парламента

В Лондон търсят резервен план за Брекзит
Снимка: БТА/АР

Някои британски министри и депутати лейбъристи обсъждат възможността Великобритания да се присъедини към Европейска асоциация за свободна търговия (ЕФТА), ако планът за Брекзита на премиера Тереза Мей бъде от отхвърлен в парламента, пише в. Sun.

Министърът на околната среда Майкъл Гоув и на труда и пенсиите Амбър Ръд създадоха междупартийно обединение, което да настоява за членство в ЕФТА, тъй като някои министри вече не се надяват, че предложението на Мей ще мине в парламента.

Опозицията изглежда толкова силна, че Тереза наистина ще трябва да се бори, за да я преодолее сега, каза пред изданието неназован британски министър.

Според идеята, наречена "Норвегия плюс", Великобритания ще се присъедини към ЕФТА, за да запази икономическата си стабилност за определен период от няколко години, докато Лондон договори цялостно споразумение за свободна търговия от по-силна позиция.

Мей се споразумя с ЕС, но сега трябва да получи одобрение от британския парламент, където се сблъсква със значителна съпротива от нейната партия.

Великобритания

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тера ЗМЕЙ
  Отговор
  1 13:18  26.11.18
  Резервен план - няма! След излизането на Великобритания от ЕС, хората ще излязат на улицата да протестират. Реално населението на Великобритания - не иска да напуска ЕС.
 • Да се махат,
  Отговор
  2 16:11  26.11.18
  не ни трябват, Англистан е арабо-индийско-негърска ислямска емигрантска кочина

Напиши коментар:


Публикувай