Last news in Fakti

10 Декември, 2018 18:50 3 290 9

292 години в затвора за наркотрафик

  • сърбия-
  • наркотици-
  • дарко шарич

Сръбският наркобос Дарко Шарич беше признат за виновен в търговия с дрога, контрабанда на оръжие и пране на пари

292 години в затвора за наркотрафик - 1
Снимки: Shutterstock

На почти 300 години затвор бяха осъдени членове на сръбска наркобанда, съобщава в. Вечерне новости.

Специализираният съд в Белград постанови най-големият наркобарон в страната Дарко Шарич и 30 негови подчинени да прекарат зад решетките 292 години и осем месеца. Всички те бяха признати за виновни в търговия с наркотици, контрабанда на оръжие и пране на пари. Тарторът на бандата бе осъден на 15 години затвор.

Шарич бе арестуван при съвместна полицейска акция на службите на Сърбия и Черна гора с кодово название "Балкански воин" през 2014 г.

Той бе заловен на яхта, превозваща 5,7 тона кокаин от Уругвай. Процесът срещу него предизвика особен интерес в двете балкански страни, защото показанията му хвърлиха сянка върху много политици и в Белград, и в Подгорица.

Наркобаронът започва своята бандитска дейност по време на войните в Югославия през 90-те години на ХХ век. За няколко години успява да създаде организирана престъпна групировка, действала в Латинска Америка, Балканите, Южна и Западна Европа с главна квартира в Милано.

292 години в затвора за наркотрафик

Шарич всеки месец е доставял един тон кокаин в Италия. Престъпната групировка е натрупала своето богатство не със сила, а с дъмпинг на продавана дрога.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пабло

    8 2 Отговор
    Много са им дали това е за не повече от 150 години
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 JPower

    13 1 Отговор
    Тоя пред нашия Брандо е кокошкар....
  • 4 гост

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "VeronicaSmith":

    ЩО НЕ ТРИЕТЕ РЕКЛАМИ
  • 5 ванката

    5 1 Отговор
    както винаги нищо не се разбра освен че патрона са му дали 15г но дали ще лежи и 5 е друга тема и така остават още 277г за останалите 30 човека идва средно по 10 годинки ...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Цаца чети маймуно

    10 0 Отговор
    Ако беше в БГ-то щяха да го пуснат с условна по-живо по-здраво:-)

    Коментиран от #8

  • 8 Varna

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Цаца чети маймуно":

    Можеше и още да го търсят
  • 9 ААА

    0 0 Отговор
    Момчета , стегнете се малко. Бил "Бос" . Основната разлика между "босове" и "мулета" е следната - Босовете се возят на яхтата с бамбините , а мулетата на яхтата с наркотиците. До скоро се знаеха и тарифите за мулетата, и дори кой им дава капитанските свидетелства.
Новини по държави: