16 Декември, 2018 12:25 6 250 37

Москва: САЩ не могат да изгонят "Ислямска държава" от Сирия

  • сащ-
  • русия-
  • сирия-
  • ислямска държава-
  • ефрат-
  • джеймс матис

Русия обвини Вашингтон в липса на желание за диалог по въпросите на регионалната и глобалната сигурност

Москва: САЩ не могат да изгонят "Ислямска държава" от Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Русия обвини САЩ в липса на желание за диалог по въпросите на регионалната и глобалната сигурност. Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков съобщи, че на американското военно аташе в Москва са били предадени две ноти, на които трети ден няма отговор от Вашингтон.

Нотите са адресирани от министъра на отбраната Сергей Шойгу до американския му колега Джеймс Матис. В първата се изразява безпокойство от растящите кюрдско-арабски противоречия в контролираната от Съединените щати територия на Сирия източно от река Ефрат. Министерството на отбраната в Москва обвинява оглавяваната от американците коалиция, че шести месец не може да се справи с терористите от "Ислямска държава" в района на Хаджин.

„Две хиляди бойци продължават да държат девет населени пункта по източния бряг на река Ефрат, където за последните месеци от бомбардировките на коалицията са загинали най-малко 1500 мирни жители“, пише в документа.

Обръща се внимание и на тежката хуманитарна ситуация в контролирания от американците бежанския лагер Рукбан, където живеят повече от 50 000 сирийци.

Москва: САЩ не могат да изгонят "Ислямска държава" от Сирия

Във втората нота Шойгу предлага на Матис да обсъдят взаимните обвинения в неспазване на Договора за ракетите със среден и малък обсег.

В нея се посочва, че руската страна е готова да води с Пентагона открит и обективен диалог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОMG WTF

    97 12 Отговор
    Те не са в Сирия да се бият с ИД,а да ги подкрепят! иска петрола на Сирия и само ИД можеше да им го осигури
  • 2 Преброяване на бесните язовци

    17 58 Отговор
    Че вие нали уж към 15-20 пъти до сега ги разгромихте? К'ъв е проблема?
  • 3 Руските свине

    21 75 Отговор
    досега три пъти обявиха, че са победили Ислямска държава в Сирия и, че изтеглят войските си, като два пъти го съобщи лично ВЕЛИКИЯТ ГЕНЕРАЛИСИМУС ВОФКА. А сега измеднъж отново се появява ИД и естествено авеликанците са виновни, че не могат да я преборят. Трябва да си най-голямият безмозъчник, че да вярваш на руските лъжи и измислиц!
  • 4 Кочината на Злото издъхва в зловоние

    14 67 Отговор
    Бой, глад и изолация за тия пладнешки разбойници, лъжци и убийци на беззащитни деца, жени и старци. В даеш е пълно с "доброволци" руски граждани, но изродите от кремъл се загрижили за Щатите. Сега се молят сълзливо-сополиво за преговори. Няма преговори с терористи. Еле па руски. Невменяемото джудже разбира само от як шут в кирливата уродлив морда. Слава на Украйна!

    Коментиран от #7, #11

  • 5 Вдигнете Знамената Високо

    7 31 Отговор
    Подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили, съставени предимно от кюрдски бойци, превзеха контролирания от "Ислямска държава" град Хаджин в Източна Сирия, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права.

    "Сирийските демократични сили успяха да прогонят "Ислямска държава" от Хаджин след седмица на ожесточени боеве и въздушни удари", съобщи директорът на мониторинговата организация Рами Абдел Рахман, цитиран от Франс прес.
  • 6 Вдигнете Знамената Високо

    5 24 Отговор
    Източник от кюрдските Сили за защита на народа заяви за Ройтерс, че Сирийските демократични сили вече контролират напълно Хаджин, където и последните оставащи малки огнища на съпротива ще бъдат ликвидирани през следващите два-три дни.

    Хаджин е последният голям град, контролиран от ИД, в намаляващата ивица под неин контрол на източния бряг на река Ефрат, където са фокусирани подкрепяните от САЩ операции. Джихадистите владеят също малък пустинен сектор западно от реката - част от територия, която иначе е под контрола на правителството в Дамаск и неговите съюзници.
  • 7 Кcaniba

    54 11 Отговор

    До коментар #4 от "Кочината на Злото издъхва в зловоние":

    кочината фащ-империята на злото контролира 1 анклав.
    Русия победи в Сирия и това е факт.
    Раята на фащ квичи тук все едно не Русия тепала 100 хиляди американски бради и чалми в Сирия, а фащ побеха Асад!
    Ахахаха , ма какво стана соросня, нали той бил диктатор, нали Сирия ще бъде бомбена докато той на власт!!!
    Къде са 49 пейтриота, къде са рапторите, къде са F 35 !!! къде са исраелците!???? ИХТАМНЕТ!!!
    Ахахахахаха мъко соросиднааааа!!!

    Коментиран от #10

  • 8 не се вълнувайте това е само любов

    25 5 Отговор
    Бе вие какво се вълнувате? Ей на, на хоризонта се е задала планетата Нибиру ! Утре-другиден като приближи достатъчно,че като наскачат на Земята 'нибируанците",къде освен в Сибир ще се криете? Затова кротко ! Идете при Самодържеца и си резервирайте някое бункерче в близост до Угрюм река .
  • 9 Падишах

    15 1 Отговор
    То и моето куче си го храня,да лае комшиите се оплакват ама какво ми пука
  • 10 Добрият самарянин с дебелата тояга

    6 39 Отговор

    До коментар #7 от "Кcaniba":

    Леко бе старче русопокорно, от яд и слаби очила не довиждаш клавишите да ръсиш лъжи, простотии и опорни точки на изродите от кремъл. Гледай си старините в уютната ни България. Ние разгромихме СССР, та една российка путкина ли ще ни се опъне. Споко.

    Коментиран от #13

  • 11 Говедаря

    41 2 Отговор

    До коментар #4 от "Кочината на Злото издъхва в зловоние":

    И до днес не разбрах, защо наричате Русия империята на злото? Злото е навред, нейде повече, другаде по-малко. Руснаците са прави, САЩ не може да изгони ИД защото не иска. ДАЕШ или ИД е удобен. САЩ е против Асад, а войната е добри пазари на оръжие и печалби. Петрола го искат щатски корпорации да печелят, а не Сирийската държава да печели. ИД са удобни на САщ, освен да не пречат на САЩ. И реално свиването на ИД стана след намесата на Русия.Допреди това ИД се разширяваше. Ти плюеш по Русия, но тя ти стори добро в случая, спирайки ИД. Разбира се и другите антиджихадистката са част от успеха в борбата Но допреди намесата на Русия, ДАЕШ бе в настъпление . Бас държа, че си продажен Ганьовци. И по подадена ръка плюеш дори и реката да те влече...

    Коментиран от #15

  • 12 стоян георгиев

    4 26 Отговор
    руснаците се загрижили кво став в американската зона!!!!имало проблем на изток от ефрат???да има и проблема се нарича ердоган.друг проблем там няма и ако руснаците ги интерасува кво става около мамбиидж и защо има напрежение що не питат съюзника си?в хаидхин в момента е обкръжена и се избиа наи-голямата групировка на ислямска държава .тва са елитните подразделения на джихадистие били се в цялата кампания през последните 4 ри години.битката срещу тях е трудна ,но кюрдите вчера превзеха хаиджин.щеше да стане и по-рано ,но ердоган нападна северна сирия и се наложи кюрдите два пъти да спират операцията.първия път при окупацията на африн втория преди три седмици ,когато ердоган отново атакува.та и тва писмо руснаците могат да го пуснат до съюзника си,още повече че те му играят контра и на него обстрелваики зоните му в идлиб и избиваки части от армията му,заедно с маса цивилни от селата около уж демилитаризираната зона!и обръщали внимание на тежката ситуация в лагера рукбан!!!еи тва е върха на наглостта.другари забравихте ли че именно вие с асад не допускахте маса време хуманитарни конвои на оон до въпросния лагер?и споко в този лагер е много по-добре от положението на бежанците от хама,гута,алепо и т.н. разрушени от вас градове за които даже няма изградени лагери ,а се чудят къде да идат и как да отселеят.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Bubbles

    32 5 Отговор
    Е как чифутите да я изгонят тая ИД като те СА ИД?
    Те я създадоха, финансираха и я финансират, това го знае всяко хлапе!

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Кочината на Злото издъхва в зловоние

    6 25 Отговор

    До коментар #11 от "Говедаря":

    Много бааавно стопляш затова. Като всяко промосквоитетно отклонение не сващаш, че времето лети, светът се променя и москвата ти затъва монголо-болшевишки ступор с мъгляви имперски полюции. Та запомни добре: СССР беше империя на Злото. Рассийка Путкина е блееедо копие, но гнусно. Затова е кочина на Злото, лъжата и корупцията. Панмайеш?!?!?

    Коментиран от #21, #30, #34

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 НКВД

    25 4 Отговор

    До коментар #14 от "Bubbles":

    Не само децата го знаят, ами ще бъде записано в историята та и идните поколения да знаят кой създаде ИД и с каква алчна капиалистическо разложителна обществено опасна цел!
  • 18 Комуниста

    22 4 Отговор

    До коментар #16 от "Руските свине":

    Издъхват вече подлоги на Сорос в Сирия издъхва. турците ги настъпиха яко
  • 19 Българка националистка

    5 21 Отговор
    Руските подлоги са ма.гали-комплексари /избиват комплекси с руската армия и оръжие/ защото си нямат нито държава нито армия. Като отидат в Русия българо-руснаците, там ги смятат за сигани-татари и ги бият тежко, не се задържат дълго там. Като се върнат в България пак стават ''руски воини'' - с две думи комплексари):)НЕ ИМ СЕ СЪРДЕТЕ ТОВА СЕ НЕЩАСТНИ ХОРА БЕЗ ДЪРЖАВА И АРМИЯ КАЖИ МУ БЪЛГАРО-РУСНАК И НЕ ГО ОБИЖДАЙ ПОВЕЧЕ ТОВА МУ Е ДОСТАТЪЧНО:):)

    Коментиран от #20, #24

  • 20 КГБ Териер

    22 5 Отговор

    До коментар #19 от "Българка националистка":

    А ти НПО какви комплекси избиваш че се криеш зад фалшивия ти патриотизъм като защитаваш обора с кравите?
  • 21 Говедаря

    19 3 Отговор

    До коментар #15 от "Кочината на Злото издъхва в зловоние":

    Не мога да коментирам Русия, нито САЩ след като не съм бил там и не ги познавам. Коментирам конкретни действия, мотиви. Понимая само, че щом според теб Русия е злото, то като ПРАВОВА И ДЕМОКРАТИЧНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ГАРАНТ ЗА МИРА И МИРООПАЗВАЩ ЕТО В РЕГИОНА (според Плевнята и други майки...)би трябвало да е богата модерна развита държава, а не ограбвана от чужди и местни пиявици, мизерна, пълна с гета и непукист и военни политици чиновници, треторазрядна колония, придатък на мафиоти и корпорации на хранилка, тоест би трябвало да е доброто??? Цццццц... А, защо не е??? На всеки войник по 1генерал, 3 заместника, десет полковника,... Голяма КОЧИНКА Е неомперивта на злото тук, а? Ако намалиш Виаграта и филмите, може да прогледнеш?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Говедаря

    20 2 Отговор

    До коментар #19 от "Българка националистка":

    Какво означава ,,българка, че инационалистка,,? Да вземеш бг знаме по стадионите и да псуваш и биеш другата агитка ли? Не разбирам хора като теб, плюете Русия, а превъзнасяте САЩ. А и там всеки ден убийства, кражби, съдебни дела, престрелки, измама, корпоративни интриги.... Тук просто не се описват, влез в техните новини. У нас злото е много и навред. Но чудно, все Русия ви е виновна???? Това не го разбирам. Явно сте садо-мазо русофоби и нищо повече?
  • 25 999

    19 1 Отговор
    Eстествено че америка създаде ислямска държава това всеки го знае вече пласираси оръжието и печели долари досега е продали на пкк 2000 тира оръжие смятайте за какви суми става впрос пкк продава петрола и купува оръжието сигурно в бг няма толков оръжие колкотоса пласирали там

    Коментиран от #32

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Експерта

    6 2 Отговор
    Не може ли? Да каже Тръмп да изпратят ГЕРБ с халиф Абу Ал Бойко Ал Борисов Ал Банкя за два мандата да управляват терена с джихадистите? Само за два месеца идинци ще измрат, ще емигрират, ще се предадат и ще получават социални помощи срещу вот на изборите. А вие все оръжия мятате? Тия без 1 патрон опразниха България от българи. Жална им майна на джихадистите ако ГЕРБ ги управлява.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ГМО Краварник

    9 1 Отговор
    Стрничните ефекти са очевидни.... Психопати шизофреници и изроди. Това са щатите, една голяма болница.
  • 30 Дивуй

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Кочината на Злото издъхва в зловоние":

    Бе ти наистина не си добре .
  • 31 Чом

    3 1 Отговор
    Тея инки нямат интерес те създадоха всичко това е патента е техен смотаняци американци
  • 32 Хер Отто Флик

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "999":

    Интересно, арпагашите и ак- тата, дето са с надписи made in Russia, дали и тях са ги продали американците, а не брадатия авер на шеломович- Рамзан Кадиров? Защо над 90% от джихадистите говорят руски?
  • 33 ванката

    2 0 Отговор
    че кой иска да си отреже приходите много ясно че няма да ги изгонят нали те ги насадиха там...
  • 34 ванката

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Кочината на Злото издъхва в зловоние":

    колега живееш в някаква заблуда да знаеш нищо лично не желая да те обиждам а да ти помогна (ако мога с този коментар) да се замислиш и да преосмислиш нещата ако не здраве да е

    Коментиран от #35

  • 35 русофилска подлога

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "ванката":

    На кой ще помагаш ти бе ,русофилска подлого ? Пий си бояришника и антифирза там и не се опитвай да даваш диагнози на хората.

    Коментиран от #36

  • 36 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "русофилска подлога":

    Май и ти си го опитал...опитал ,даже и харесал.
  • 37 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Естествено---не могат да изгонят СЕБЕ СИ....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания