Last news in Fakti

10 Януари, 2019 16:20 2 489 2

Сняг блокира Албания

  • албания-
  • сняг-
  • училища

Стотици училища ще бъдат затворени за два дни

Сняг блокира Албания - 1

Обилните снеговалежи доведоха до затваряне на училища в три области в Албания, съобщи B92.

Министерството на образованието на Албания обяви, че днес и утре няма да работят общо 280 училища. Силните снеговалежи са затрупали някои селища в страната.

Някои от основните пътища в страната са непроходими. В определени области има често спиране на тока.

Албанският министър на отбраната Олга Джачка определи ситуацията като тежка. Тя призова гражданите да не излизат от домовете си без причина, а водачите на превозни средства да шофират отпочинали и с вериги на гумите.

2000 военни и полицаи са готови да помогнат на засегнати от студеното време. Хеликоптери вече са оборудвани за транспортиране на болни хора и доставка на хранителни продукти в трудно достижими райони.

Вече са издадени и съвети към гражданите за поведение при настоящите климатични условия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛ КУРОПАТКИН

    1 2 Отговор
    Олта Джачка
  • 2 GOSTI

    2 0 Отговор
    Тия пък чак затворени пътища. То нашите прости шофьорчета като видят един сантиметър сняг на пътя и реват като ободени мечета. Бойко им бил виновен, а пък те без зимни гуми карат. Навсякъде по света при снеговалеж имат проблеми с пътищата, най вече в Русия!Ама нашите глезлювци реват та реват.Да гледат репортажи от запада как стоят там нещата, ама при снеговалеж,а не когато е спрял и те вече са изчистили.
Новини по държави: