1 375 11

Рекорден брой бежанци в глобален мащаб

Никога преди не са били регистрирани такива цифри

Рекорден брой бежанци в глобален мащаб
Снимка: Shutterstock

Броят на хората, бягащи от война, преследване и конфликти, е надхвърлил 70 млн. души в целия свят миналата година – най-голямата бройка, която е отчела агенцията на ООН за бежанците в 70-годишната си история, предаде Би Би Си.

Почти 70,8 млн. души са разселени насилствено – с 2,3 млн. повече от 2017 г., сочи годишният доклад на агенцията „Глобални тенденции“. Тази бройка е и двойно по-висока от нивата преди 20 години.

„В тези цифри виждаме допълнително потвърждение на дългосрочна тенденция на увеличение на хората, които се нуждаят от сигурност заради войни, конфликти и преследвания“, заяви върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди, предаде БНР.

Според доклада реалният брой бежанци вероятно е по-висок, тъй като кризата във Венецуела е само частично отразена. Данните показват, че над две трети от бежанците в световен мащаб са от Сирия, Афганистан, Южен Судан, Мианма и Сомалия.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 22:46  19.06.19
  Сега да уточним думата БЕЖАНЕЦ. БЕЖАНЕЦ Е САМО ЧОВЕК КОЙТО СЕ НАМИРА В СЪСЕДНА НА НЕГОВАТА ДЪРЖАВА, АКО ОТИДЕ В ТРЕТА ЧЕТВЪРТА ВЕЧЕ Е ЕМИГРАНТ! ТЕЗИ НЕ СА БЕЖАНЦИ А ЕМИГРАНТИ!

  Коментиран от #9, #11

 • Kcaniba
  Отговор
  2 22:54  19.06.19
  има още един термин - инвейдърз, пришелци, но не от готините....
 • 234
  Отговор
  3 23:25  19.06.19
  Ще сме най-големите глупаци ако не се възползваме и не привлечем три-четири милиона да си оправим демографския срив. Иначе до няколко десетилетия пак ще дойдат, ама вече като завоеватели. Имигрантите са единственият шанс за оцеляване на България. Няма държава, която да е просперирала без имигранти.

  Коментиран от #4, #5, #6, #10


 • плевен
  Отговор
  4 23:30  19.06.19

  До коментар #3 от "234":

  Ти и сега си такъв.
 • Имаме си емигранти
  Отговор
  5 23:40  19.06.19

  До коментар #3 от "234":

  Едните дойдоха с падането на Константинопол, другите по-късно! Не, мерси, подобни и такива емигранти нося само неприятности,!
 • Петър Стоянов
  Отговор
  6 01:49  20.06.19

  До коментар #3 от "234":

  На гей-прайда в първата редица ли беше? И един те беше пронизал отзад!
 • Православен до последен дьх
  Отговор
  7 02:09  20.06.19
  Емигранти само от Молдова и Украйна,или най-малкото да не са мюслита,че просперирала мюсулманска дьржава без петролни залежи няма, няма и да има. Тия живеят в 11 век и ползват без свян коли,компютри,смартфони и други ,,невернически глезотийки''.
 • Госあ
  Отговор
  8 03:17  20.06.19
  Най големият виновник за тези кризи са сащ. Безспорно.
 • Барчо
  Отговор
  9 09:12  20.06.19

  До коментар #1 от "Бесен Язовец":

  За голямо съжаление поръчковите медии, които в края на краищата се оказва, че са всички много успешно подменят понятия с удобни думи, които значат съвсем различни неща. Така всичко изглежда по съвсем друг. Икомическите имигранти няма да ги наричаме мързеливи наркомани и бандити, а жертви на някакъв конфликт в собствената си държава и мъченици. Така превърнатия в стадо народ приветства собствената си гибел, както го правят германците. Достатъчно е да се проследи футболния състав на националния и отбор от десетина години до сега. И така е с всички европейски държави, които ще бъдат претопени за стотина години. ООН заяви официално проучване, че България до 80 години ще има 2 милиона жители. Като се има в предвид прираста на българите и прираста на цигани, турци и мигранти, нали се сещате, че българина ще е най-много под милион. Точно това е и целта на тези американците. Ще назначат за президент бат Сали, а родата му ще са депутати и ще изпълняват всичко, каквото и се каже. Искаме ядрени ракети на територията на БГ - бат Сали веднага е съгласен без заплащане. Искаме да ви доставим месо от военновременния резерв, дето е на 40 г да си похапване, че да не го хвърляме - бат Сали се разпорежда и т.н. и т.н. Целта е всички европейски държави да слушкат безропотно. Какво по-добро от циганин президент и цигани гласоподаватели!!
 • Барчо
  Отговор
  10 09:25  20.06.19

  До коментар #3 от "234":

  В голяма грешка си!!! Демографския срив не се поправя като вкарваш отвън животни на два крака. Оправяш си икономиката и раждаемостта веднага се възвръща. Дупката когато е бил срива естествено не може да се запълни и той след 18-25 години си казва своето. Идеален пример за това е Русия. Достатъчно е да проследиш статистиката за движението на прираста от времето на Елцин и от времето на Путин. Без социална политика и добра икономика няма прираст. А това да докараме рязани камиларски търтеи, които да заменят църквите с минарета ми се вижда като държавна измяна. Църквата ни умре ли, умира и българина за по-малко от едно поколение. Това ли искаш??? Гледах един документален филм за строежи в Дубай. Имаше някаква директива да се наемат камилари. Та техническия се беше хванал за главата. Първо трябваше да наема преводач, който да и превежда, а после понеже и с превода нищо не разбираха, си даваше сам нарежданията и сам си ги изпълняваше, а камиларите си драпаха макарите през това време. Може би и това си го представяш??? Ти бачкаш, а камилара ти вика че не е дошъл да ти работи а да ти оправя дъщерята..
 • Ловеца на боклуци.
  Отговор
  11 09:26  20.06.19

  До коментар #1 от "Бесен Язовец":

  Еи язовец кви глупости пишеш пак бежанец е мозака ти защото е на някая друга планета а ти си емигрант в реалниясвят защото витаеш из облаците да го търсиш.😯😄😄😄😄😄

Напиши коментар:


Публикувай