19 Юни, 2019 17:15 26 347 157

Руският Су-57 няма равен на себе си

  • су-57-
  • русия-
  • самолет-
  • изтребител-
  • анатолий гуляев

Руският изтребител превъзхожда западните си конкуренти

Руският Су-57 няма равен на себе си - 1
Снимка: Shutterstock

Всички руски изтребители Су-57 ще бъдат снабдени с оръжия за поразяване, превъзхождащи по своите характеристики чуждестранните им аналози. Това разказа пред печатния орган на руското военно министерство "Красная Звезда" началникът на Главното управление на въоръженията в руските въоръжени сили генерал-лейтенант Анатолий Гуляев.

Той напомнил, че през май руският президент Владимир Путин е поставил задача до 2028 г. напълно да се превъоръжат трите авиационни полка на Въздушно-космическите сили със Су-57.

"Трябва да кажа, че в момента на появата на Су-57 много чуждестранни експерти вече оцениха уникалните възможности на руския самолет, с които той превъзхожда популярните западни аналози", заключи Гуляев, цитиран от News.bg.

Руските военни рекламират изтребителя Су-57 като такъв от пето поколение. Той за първи път извърши полет през 2010 г. Комбинацията от висока маневреност с възможност за извършване на свръхзвуков полет, както и съвременен комплекс от бордово оборудване и малка видимост му осигурявали превъзходство над конкурентите.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    237 65 Отговор
    СЛАВА ЗА РУСИЯ :)

    Коментиран от #24

  • 2 Ставри

    79 205 Отговор
    Пак руски локуми.

    Коментиран от #94

  • 3 Наздраве

    56 160 Отговор
    А ха ха ха - ми няма ,верно е . Толкова кьопав стелт никой не може да направи

    Коментиран от #70, #82, #111

  • 4 Реалист

    46 155 Отговор
    Гуляев да отиде да "по-гуляе" някъде около магадан - пазара е най-точния индикатор а засега никой не иска на орките боклуците. Щом и в Париж на изложението не можаха да продадат нито един боклук, отговора е ясен... НИКОЙ НЕ КУПУВА ЛЕТЯЩИ ЛАДИ И МОСКВИЧИ ПРАВЕНИ С НИТАЧКАТА... Сухой Супер-паднал е на всички паметта.

    Коментиран от #150

  • 5 PAK FA

    104 26 Отговор
    щото не сте виждали руския ПАК-ФА.. тогава ще отворите уста ама как си требе

    Коментиран от #88

  • 6 На Александър Македонски праправнуко

    40 138 Отговор
    Тоя СУ 57 ке го свалим с прашките на Нинова и очилата на Радев. На руснаците скоро ке им разшириме халките, ние смелите натовски воини. Една трета от Крим ще бъде за нас българските десантчици, другите ке си поделят Европейска Русия. Рускините ще ни сервират водка, сельодка и черен хайвер по бански и ще заживеем като царе в домовете на избитите в краткия и много бърз десант, руснаци. Братята украинци да подготвят трапезите, за да ни посрещнат подобаващо:): )Руските спецназове ке ми играят казачок по туники:):) А вие тука не разбрах оти се правите на залуави или сте джендъри дека не искате руски убавици, водка и черен хайвер на Кримските плажове??

    Коментиран от #18, #64, #107

  • 7 Морфей

    146 49 Отговор
    Няма равен, мойте искрени съболезнувания към соросоидната рая в Република България!
  • 8 onq s konq

    47 124 Отговор
    Циганката дето хвалеше Су-то умря и сега ,руските Шапкаджии включиха на ръчно управление:)

    Коментиран от #32

  • 9 Лети ли рапторчето?

    126 31 Отговор
    Поръчките започват да валят за модела СУ 57 а раптори и Ефки с номер 22 - 35 вече никой не ги щеееееее!!!!!

    Коментиран от #15, #16

  • 10 хахаха

    20 37 Отговор
    Въх уплаших съ:)
  • 11 НИКОЙ НЕ КУПУВА ГОВЕДАРСКА СКРАП

    106 35 Отговор
    СУ 57 НОВИЯ ВКАСТЕЛИИИИИИН НА НЕБЕТООООООО! САМО СУ 35 МОЖЕ ДА МУ БЪДЕ ДО НЯКЪДЕ КОНКУРЕНТ

    Коментиран от #122, #156

  • 12 Бат Мишо

    87 26 Отговор
    ЕДИНСТВЕННИЯТ В СВЕТА покриващ РЕАЛНО изискването за 5 то поколение -да минава И ПОДДЪРЖА свръхзвукова БЕЗ ФОРСАЖ ...откъдето И МНОГО ПО НИСКО ТЕРМАЛНО ИЗЛЪЧВАНЕ ...който РАЗБИРА НАИСТИНА от самолети ЗНАЕ колко е важно това ...видим -невидим на радара ХУ КЕАРС -ГРЕЙШ ЛИ НА ТЕРМОТО -а сички ракети имат И ТЕРМО ....жална ти футчица мамарчина ....ДЕМЕК ПРЕВЕДЕНО ЗА ЛАИЦИ КЪТ ВАС - колкот по интензивен е боя и преследването ПО ФОРСИРАШ И ПО ГРЕЕШ ....А КЪТ ТИ СВЕТНАТ ЧЕРВЕНО форсажните камери СИ БУМ ШАКА ЛАКА и БЕЗ НИКЪФ РАДАР с най елементарен боеприпас - СТРЕЛА ИЛИ ИГЛА -ДАЖЕ И ТЕ ИМАТ ТЕРМО
  • 13 Нане

    41 61 Отговор
    Публикувано във факти.бг: много чуждестранни експерти вече оцениха уникалните възможности на руския


    Е кои са тия експерти ? На The National Interest експертите , които са на рубли . Всичко друго вика " Вземи го ти " Даже Малайзия не го иска ,никой не го иска
  • 14 погледнато с просто око

    18 58 Отговор
    Разбира се че няма!!!Гледам го-лети и пуши.Кой друг самолет го може това-да се самозапалва в движение.

    Коментиран от #136

  • 15 Ами

    22 58 Отговор

    До коментар #9 от "Лети ли рапторчето?":

    ти лично ли ги записваш...…….поръчките, де Аман от руски прости каскети тук
  • 16 Реалист

    14 46 Отговор

    До коментар #9 от "Лети ли рапторчето?":

    Поръчки за вибратор су-57 за себе си ли поръча или и за асан? Със здраве и дълго да си го ползваш...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Обмислям такова

    42 10 Отговор

    До коментар #6 от "На Александър Македонски праправнуко":

    пътуване,като екскурзия за да се насладя на хубавите рускини,прекрасния черен хайвер,лютата водка със солена сельодка. А ти като си глъм,като ннецъфнал налъм ходи се бий,но ще ти счупят празната чутора още във въздуха.
  • 19 Borislav Popov

    13 44 Отговор
    Ще, ще, все някога ще стане това с новото супер оръжие, я 2028, я 2038 година, работата ще се нареди, ся, само първо руснаците мултиката ще снимат, а после веке и оръжието ще го кусурят.

    Коментиран от #26

  • 20 Джендърът русофил

    22 54 Отговор
    Най-много се възбуждам от полуголите снимки на Путин и от статии за силата на руското оръжие. Днес съм много доволен. Благодаря за информацията!
  • 21 Рашка с чашка

    19 44 Отговор
    Няма лошо да превъзхожда всички популярни, каквото и да значи това. Обаче пак се започва с ЩЕ, ще има оръжия за поразяване, които ще превъзхождат западните! Много добре, но в момента руснаците нямат ракети въздух - въздух, които да превъзхождат Метеор, Мика, ИрисТ и Сайдуиндър. Значи първо ще измислят най-добрите оръжия, после ще ги произведат, ще ги интегрират на Су-57,щом ще е Стелт значи трябва да се събират в,, корема "му и чак тогава ще е превъзходен.
  • 22 Бау

    22 42 Отговор
    Все повече и повече този самолет започва да заприлича от впечатляваща военна машина, на чиста форма нискокачествена пропаганда. От колко години веят три машини по паради и се бият в гърдите, а реално нищо все още не могат да покажат. Накрая ще кажат, че разработват 6то поколение и тихичко ще го смотаят като повечето им "безалтернативни" прототипи.

    Коментиран от #114

  • 23 Бат Мишо

    49 9 Отговор
    още по кратко -ДАЙ МИ ЕДНА СА 7 форсирай яко И МИНИ КРАЙ МЕНЕ къкто ти греят форсажните камери червено И СИ СТОЙ НА РАДАРА НЕВИДИМ КОЛКОТ ИСКАШ -само някой да ти събере скрапа после....а да водиш СЪВРЕМЕНЕН ВЪЗДУШЕН БОЙ на дозвукови скорости кът втората световна 1944 Е СМЕШНО ....А къкто знаем Ф 35 НЕ МИНАВА скоростта на звука БЕЗ ФОРСАЖ -ако въобще може да я мине .....А ФОРСИРА СИ -да ИЗСКОЧАТ ОГНЪОВЕТЕ ОЗАДЕ и камерите да засветят кът чушкопеци -кой му тряя радар да те избомбари ЕТО ЗАЩО Ф 35 НЕ Е ИСТИНСКО 5 то поколение ЗАЩОТО НЕ ПОКРИВА турбо важното изискване -ДА ВДИГА И ПОДДЪРЖА крайсерска скорост НАД 1 МАХ БЕЗ ОТВАРЯНЕ ФОРСАЖНИТЕ КАМЕРИ в соплата

    Коментиран от #33

  • 24 Реалист

    17 43 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Абе след изборите нещо много ви оредяха редичките на русофилистиците в тоя сайт. Да не би да ви спряха плащането от Позитано или оредявате от възраста... Или разочаровани от лошите българи потърсихте убежище в раша, хахахаха???? Цял живот сте били излъгани и не искате да си го признаете и пред себе си - затова и заблудени ще си умрете...

    Коментиран от #27, #76

  • 25 Kcaniba

    45 9 Отговор
    Факт!!!
    Сороснята е траур!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ва да ва еа

    42 4 Отговор
    трябва да закупим су-едиколко все тая... все още ги имаме няколко и са читави... миговете са по-чупливи, ама су-то чупене нямат май щом все още ги имаме... няма значение, че били малко по-друг тип самолети... самолета си е самолет :) но ще си дадем парите - нашите пари за стари таралясници еф16 ... с модерно пво всички самолети падат кат' круши и трябва парите да си ги даваме за ракетни войски...
    нека да закупим с300 с400 с500 и точки-те, танкове, няколко су-та и който е луд да тръгва срещу нас - да заповяда! ама то умрял някой да се хаби да идва, те дойдоха по икономически път и си ни поробиха, пф!
  • 29 гост

    13 29 Отговор
    Аз доколкото си спомням самия товарищь Путин гордо заяви преди две седмици , че евентуално 2029 г (!!!!!!) Раша ще сколаса да сглоби 70 (седемдесет) броя от "суперсамальота" !!!! Като знаем , че една ескадрила е 16 самолета , както и да го извърташ това са 4 ескадрили и 6 броя за части , щото то това са произведените досега , дето след 4-5 години ще са за скрап от "изпитания" !!!! Какви полкове , какви 5 лева !!!! Да не говорим , че 70 бр са по-малко от даже от прототипите за изложения на американците , хахахх !!! Ми че те до 2029 ще имат над 2000 бр Ф-35 , без да броим другите !!! И какво едно самальотче ще излезе на 10 западни и ще ги бие , ахаххахахахах !!!!!!

    Коментиран от #40

  • 30 Pilot

    19 30 Отговор
    Верно е че няма равен защото е 100% невидим понеже още не е произведен ...

    Коментиран от #153

  • 31 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    3 11 Отговор

    До коментар #26 от "Еl comandante":

    черпя те
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Реалист

    17 27 Отговор

    До коментар #23 от "Бат Мишо":

    каскет не се опитвай да разсъждаваш - никой не води дог-файт от десетилетия.... Свалят те от небето преди да си и разбрал къде ти е форсажната камера ЗАЩОТО СИ КАТО ЦЕПЕЛИН ОГРОМНА ЦЕЛ на всички радари на 500 км минимум наоколо. А тая консерва с нитовете ако ставаше за нещо индийците нямаше да се откажат от съвместната разработка. москвич
  • 34 ва да ва еа

    21 16 Отговор
    обаче пък като им гледах парада, а аз паради не изпускам :) и ник'ви самолети не летяха 'щото било облачно, ама така кат' гледах добре си беше небето и щяха все пак да се видят, а и естествено чуят, та прецакаха парада накрая с мажоретно изпълнение, та се чудя тия самолети в облачно време летят ли :) срамота си беше т'ва със забраната на парада им, ама се пазят за догодина на годишнината 75г. от таковането :)

    Коментиран от #47

  • 35 СссереМ

    13 24 Отговор
    Е,щом красная звезда казва,така ще е,те са истината,знанието и живота,нищо че друго РУСКО издание го слага на 6-то място след ф22,ф35,рафал,юрофайтер и дже20.
  • 36 Бат Мишо

    42 11 Отговор
    ПС ВЪПРЕКИ ПРЕЛЕСТИТЕ на Су 57 ПРОДЪЛЖАВАМ да твърду че Су 37 терминатор Е НАЙ ДОБРИЯ ПРЕХВАЩАЧ в света в момента - изготвен от СТАРИТЕ КОРАВИ МАТЕРИАЛИ тъй като не е гонена радарна невидимост НОСИ НА 2 пъти по големи претоварвания и 2 пъти повече боеприпас , 2 пъти по тежки форсажи и маневреност ....В СЪВРЕМЕНЕН ОБЩОВОЙСКОВИ БОЙ радарната невидимост става САМО ЗА ГЪС ПАПИР ...невидим за радара да ОК докът идеш до бойното поле - АМ ПОСЛЕ КЪТ ПУСНЕШ НАСОЧВАЩИТЕ ОРЪЖЕЙНИ СИСТЕМИ и кът ПУСНЕШ ПЪРВИТЕ ИЗСТРЕЛИ -да изскочи огъня от първата ти ракета ДОТАМ С НЕВИДИМОСТТА -грейваш на термотта на прехващачите КЪТ КОЛЕДНА ЕЛХА - погват те да те приближат за да влезеш в обхвата на термо насочването - ТРЪГВАШ ДА БЯГАШ за да не влезеш в близък бой с ЧУДОВИЩНО МАНЕВРЕН ТЕРМИНАТОР Су 37 .....А кък бягаш -МИ ФОРСИРАШ -ОБАЧЕ ТАКА ТРЕЕШ ОЩЕ ПО СИЛНО - обаче щото той не е праен да е стелт МОЖЕ ДА ФОРСИРА ПОВЕЧЕ ....и идва НЕПРИЯТНИЯ МОМЕНТ в който му влизаш в зрителния обхват ....после кът та тури на кръстчето на 2 те 50 калиброви И ДА ТА ВИЖДА С ОЧИ И С ТЕРМОТО -можеш да му разпраяш че си невидим на радара колкот искаш

    Коментиран от #39

  • 37 Сталин

    45 12 Отговор
    Чудя се откъде толкова много простотия и тъпизъм се взимат у соросите , които коментират в този сайт. От сутрин до вечер едни и същи тъпанари плюят по Русия и само те си вярват на глупостите и простотиите. Глупак умора няма. Боже , ела си събери вересиите .
  • 38 наблюдател

    14 31 Отговор
    Защо Су 57 не е в Бурже ? Даже ги е срам да го показват ,като е кован с теслътъ

    Коментиран от #41, #137

  • 39 до Бат Мишо

    11 25 Отговор

    До коментар #36 от "Бат Мишо":

    Абе идиот само ти ли не разбра че от су37 има ЕДНА произведена броийка и тя е разбита ?

    Коментиран от #44

  • 40 Бай хой

    26 8 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Айнщайн за какво ще са им тези фъ35 като не летят а ще стоят в хангарите. В най добрия случай до 1.2 мах. Не е стелт щот покритието му пада и се подува. Може би ще сформират флотилия да изследват тихия океан.
  • 41 Бай хой

    18 8 Отговор

    До коментар #38 от "наблюдател":

    Кьорчо а фъ35 видя ли или фъ22? Кво си ревнал опорки да ръсиш?

    Коментиран от #45, #46

  • 42 Бат Мишо

    14 4 Отговор
    а за маневренността РАВНА НА НЛО според ЗАПАДНИ ПИЛОТИ на Су 37 Терминатор и ако си мислите че някой има шанс в близък бой НЯМА ДА ГОВОРЯ -само изгледйте тва АКО ВИ МЯЗА НА МУЛТИК МАРШ НА ОЧЕН ДОКТОР https://www.youtube.com/watch?v=vPDWbFRJvGA
  • 43 Опикан рублераст

    15 17 Отговор

    До коментар #17 от "Еl comandante":

    Дрогари и дрогарки, защо не видяхме безаналоговия Су-57 на великия парад пабеда? И на най-голямото авиошоу нещо се губи?! Това защото е стелт ли дрогари и дрогарки?
  • 44 Бай хой

    9 11 Отговор

    До коментар #39 от "до Бат Мишо":

    А ве идиот само ти ли не разбра че су37 е всъщност су35. Така е наричан при изпитанията. Само ти ли не разбра че су37 няма нищо общо със су47. И той е готов и изпитан и при нужда производството може да започне.
  • 45 Реалист

    10 2 Отговор

    До коментар #41 от "Бай хой":

    хем си кьорав наистина - я пак виж снимите ама сложи и пенджерите с най-големио диоптер, та е в пенсията полуумрела....
  • 46 наблюдател

    14 11 Отговор

    До коментар #41 от "Бай хой":

    Ф 35 беше там 2017 г с демонстрация . Тая година беше в Мелбърн на авио изложение също с демонстрация А Ф 22 е бил на много изложения за демонстрации - той така или иначе не се продава . А Су 57 защо не е там няма обяснение

    Коментиран от #50

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Бат Мишо

    22 6 Отговор
    ДО РЕАЛИСТ ае сорос с промит мозък - НЕВИДИМ СИ АКО БОМБИШ ТЕРОРИСТИ - ква невидимост КЪТ ПУСНЕШ ПЪРВАТА РАКЕТА и включиш оръжейния радар да я насочиш -за да свалиш ДА РЕЧЕМ ЧЕ УСПЕЕШ първия Су 37 ......РУСИЯ 1 пррехващач ли има - и кът засветиш кът лампион пуснал и насочващ първата ракета И КЪТ ТА ПОГНАТ ОСТАНАЛИТЕ и кът форсираш да бягаш ДА ДОЗАСВЕТИШ ОЩЕ да та захванат и спътниците И СЪ ПРИБИРАШ В ДЪРВЕНО САКО - и преди да си помислиш че ще избягаш СВЕРИ СКОРОСТИТЕ на Су 37 Терминатор и Ф 35 че ставаш смешен

    Коментиран от #52

  • 49 ва да ва еа

    5 11 Отговор

    До коментар #47 от "Бай хой":

    нали съм написал, че поне щяха да се ЧУЯТ ва тъпир! а това е много важно! ввс не отдаде ПОЧИТ така по този начин! бърем вертолети да имаше, ама нямаше! а и не беше чак толкова облачно, колкото го изкарваха! ти гледа ли парада? не го гледа! 'айде байньовото сядай да си пиеш ракийката!

    Коментиран от #55

  • 50 Spermoslav Popov

    7 19 Отговор

    До коментар #46 от "наблюдател":

    Щото съществува само в мокрите сънища на рублерастите.
  • 51 PhD

    11 9 Отговор
    Произведени бройки 6+2 ... това казва всичко.
  • 52 ЕБЕсен Язовец

    12 9 Отговор

    До коментар #48 от "Бат Мишо":

    Копейкин, ти можеш ли да вържеш поне едно правилно изречение на български език?
  • 53 ва да ва еа

    6 13 Отговор
    и нащо небе имаше облаци, имахме проблем с единият хеликоптер дето носи знамето, ама все пак нещо ЛИТНА! а тия изобщо не литнаха ва срамота! изложиха се кат' кифладжии! ник'ва почит от ввс, ето т'ва сътвориха ушанките, срамота и то огромна! заради пикливи облачета нямало да летят хахахаха няма значение дали ще се видят от хората, понеже те хората са и на съвсем друго място там, ама ти отде да знаеш кат' паради не гледаш... ЩЯХА ДА ГИ ЧУЯТ! ВВС ЩЯХА ДА ОТДАДАТ ПОЧИТ! а те не го направиха!
  • 54 българче

    13 15 Отговор
    Чудя се откъде толкова много простотия и тъпизъм се взимат у русоидните получеловеци, които коментират в този сайт. От сутрин до вечер едни и същи тъпанари плюят по България и Европа и само те си вярват на глупостите и простотиите. Глупак умора няма. Боже, ела си събери вересиите .

    Коментиран от #58, #121

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Добри от Добрич

    14 16 Отговор
    Дори само факта, че всеки ден се намира по някой „експерт” да обясни колко е безаналогов су57, намирисва, та направо смърди на долнопробна соц. пропаганда. Така ни промиваха мозъците едно време, колко е велик СССР и как всеки момент „запада” ще умре.

    Коментиран от #66

  • 57 apocalypse

    8 10 Отговор
    Сами си се хвалят, завалиите.

    Коментиран от #157

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Оле

    26 9 Отговор
    Наистина е забавно да видиш как с една простичка истина, че СУ 57 е най добрия изтребител е възможно да заквичат едновременно всички уродливи твари!

    Коментиран от #60

  • 60 Borislav Popov

    13 23 Отговор

    До коментар #59 от "Оле":

    Каква истина бе каскет? Къде го това су? По парадите и авиошоутата го хваща липсата също като мозъка ти. Рушняците едва едва за 20 години сделаха 3 картонени макета на нещо самолетоподобно, а вие рублофилнята получихте анален спазъм от кеф. А през това време говедата си правят милиардите от продажби на техните самальоти. Ай скрий се че си смешен.

    Коментиран от #62, #79

  • 61 бат Рамбо е гей

    22 8 Отговор
    До две години толкова поръчки ще се съберат , че руснаците няма да смогват да ги изпълняват ! Индийците тотално съжаляват в момента че изтърваха шанса за тоя самолет. Сега кандисаха и на Миг29 ! А тепърва ще тръгнат и поръчките за Миг35 ! Су35 в момента се харчи като топъл хляб !

    Коментиран от #69

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Двойнооакано русофобче

    11 2 Отговор
    Ей няма радост тези дни за нас пооаканите....
  • 64 Име

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "На Александър Македонски праправнуко":

    Ей,такава простотия не бях чел скоро,мухахаха!Светът е пълен с откачалки!

    Коментиран от #68

  • 65 Цанко

    12 6 Отговор
    След успеха на Су35 в Сирия , руснаците не смогват с поръчките. Китай ,Индонезия купиха Су35 . Желания за закупуване са заявили Виетнам, Казахстан, Египет и дори Северна Корея !
  • 66 Име

    13 2 Отговор

    До коментар #56 от "Добри от Добрич":

    Когато видиш зелен кон и тогава ще видиш умен добружанец!
  • 67 TтТ

    5 5 Отговор
    Руско разстройство!
  • 68 ТтТ

    1 5 Отговор

    До коментар #64 от "Име":

    То и ти не си по добре,.,

    Коментиран от #71

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Тъпото ми то...

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Наздраве":

    Сега ако кажеш и какво друго се изисква за самолет 5-то поколение,може и да призная че не си тролче,а..?
  • 71 Име

    3 1 Отговор

    До коментар #68 от "ТтТ":

    Тъй ли ве,докторе?!Ай....... ...... ........!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Батиста

    20 4 Отговор
    Руснаците за 6 години и 6 милиарда създадоха Су57! Краварите за 25 години и 367 милиарда само за разработка създадоха 300 броя брак от ф35 , 2 броя за селфита на англичаните и една 12 броя за евреите. Още са под кривата круша. През това време руснаците пуснаха и Су35 , а сега и Миг 35 ! А от обора ще стягат дъртите А10 до 2040 година !!
  • 74 бат Рамбо е гей

    5 1 Отговор

    До коментар #69 от "ТтТ":

    Това името и фамилията ли са ти ?!!
  • 75 И фъ 16 нема равен на себе си боклук😂

    12 4 Отговор
    Такова е
  • 76 Койчо

    10 2 Отговор

    До коментар #24 от "Реалист":

    Погледни плюсовете и минусите.
  • 77 Радко-генералчето

    6 2 Отговор
    Е те такива ни требат..........
  • 78 Тото кратуно

    10 2 Отговор
    Русия подари 16 броя СУ 35 на Сърбия

    Коментиран от #113

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Скинар неофашист

    11 18 Отговор
    Този самолет няма да ги спаси руснаците, а само ще им удължи агонията. Още нищо не са видели руснаците. Тепърва им предстоят проблемите, това досега не са санкции, а козметични забрани за някои лица да посещават Запада. Предстои пълно икономическо ембарго за Русия до началото на зимата. Да се готвят за страшния СЪД и да са подготвени както беше обсадата на Ленинград и Москва /силните руснаци да ядат на чорба слабите и немощни руснаци, подсладени с 150 грама захар на ден/.Само че сега ''обсадата'' няма да е само от германските фашисти и антиеврейските националисти, а от цялата планета Земя. Питам се, Путин случайно ли настрои цялата планета срещу руснаците, поради чутовната си глупост, или това никак не е случайно и им връща за нещо???

    Коментиран от #97

  • 81 зелник

    5 4 Отговор
    Така ли?А колко пъти е влизал в реален бой и колко победи има?

    Коментиран от #85

  • 82 Zdrav

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Наздраве":

    Ти какво си направил американско мекере
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Borislav Popov

    7 11 Отговор

    До коментар #79 от "Тъпото ми то...":

    Шушляк, за 6 млрд. какво направиха ботоксовите? 3 хартиени макета и 2 от шперплат. Говедарите поне имат по 300-400 боеспособни бройки от модел. Айде слагай памперсите и си лягай, че сънчо почва след половин час.

    Коментиран от #89, #99

  • 85 Spermoslav Popov

    8 10 Отговор

    До коментар #81 от "зелник":

    НУЛА. Колкото е и IQ-то на напиканите русофили.
  • 86 поредната далавера

    14 7 Отговор
    А ние ще си купим Ф16, модел 1972 год, но с нов софтуер! На цена, по-висока от тази, на която другите купуват Ф-35.

    Коментиран от #93

  • 87 Само греди напоследък за обора

    16 6 Отговор
    Провал със СК, провал с Иран, провал с Китай, провал с Индия, провал с Турция. Мислят си, че като създават опасности за мира хората са глупави и ще развържат кесиите като българите да им купуват оръжието. Сега натискат поляците да им пробутат 32 "невидими"бидона. Жалка картинка....

    Коментиран от #100

  • 88 танас

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "PAK FA":

    А СУ-57 какво е
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Сталин

    10 10 Отговор
    Слава на Велика Русия...
  • 91 Хр Ботев

    16 0 Отговор
    Мале, мале, колко експерт, колко нещо! Повечето от пишещите сега са виждали боен самолет само по тв или на картинка, но и позволяват да дават мнение...То не е като да направиш самолетче от хартия, направете вие нещо, пък тогава давайте "експертно" мнение...ама да не е голямо л.йно в тоалетната чиния, де...
  • 92 None

    8 2 Отговор
    Никой не бил си поръчал или купил от руснаците Су-57! Е как да го поръчат като самолета е още в разработка и даже нямаше подписани документи за право да се продава и първо ще бъде купен за руската армия и едва тогава може би ще има желаещи да си го купят. Я вижте колко години са минали от пускането на Су-35 и чак кога са си го лупили китайците. Няма как да сръвнявате F-22 или F-35 със Су-57 защото американците инат произведени от тях по над 200 броя само за тяхни нужди а отделно са продали и на други държави. Су-57 е още в началото а и има още много да се развива като нови двигатели, ракети и т. н. Остава ни само да чакаме!
  • 93 Генчо

    3 5 Отговор

    До коментар #86 от "поредната далавера":

    Той новия софтуер е за приземяване на самолетите и така американците ще си ги приземяват когато си поискат!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Иван

    9 5 Отговор
    Както го наричат западняците- Су57 е убийствено изчадие от друга епоха--- този самолет няма равен на него по маневреност, въоръжение,авионика,радари--- в Сирия доказа всичко това. Единственият недостатък е,че реално ще е доста по скъп от заложената базова цена от 70 млн.,скъпа играчка, която малко държави могат да си позволят

    Коментиран от #101

  • 96 Хахах

    8 7 Отговор
    Въобще всички руски оръжия превъзхождат западните и са без аналог хахахахахаххаха ццццц другата седмица какво ли ще е.... Вече не остана област в която да не са върха на върховете. Накрая ще се нападнат сами, че другите ще са им слаби хахахаххахахахаха
  • 97 Батиста

    15 4 Отговор

    До коментар #80 от "Скинар неофашист":

    Пълни глупости си написал ! Краварите в крайна сметка ще изпаднат в изолация. Такъв мега проект като пътят на коприната краварите никога няма да реализират!!! Това включва не само икономическо сътрудничество , търговия , инвестиции , но и инфраструктура ! В момента Руси и Китай държат по вече от половината Азия , Половин Европа, Половин Африка ,част от Ю Америка и близкия изток и продължават да увеличават влиянието си ! А краварите почват да ги наритват от всякъде !
  • 98 Хрониките на Евразия

    5 10 Отговор
    Тези и Хитлер задминаха !
    И той така в последните му месеци разчиташе на илюзии !
    Болни хора !

    Коментиран от #103

  • 99 Бати Злати

    13 2 Отговор

    До коментар #84 от "Borislav Popov":

    Боре, недей да мислиш руснаците,колко бройки,за колко време ще произвеждат,виж нашите нови братя за колко време ще ни произведат 8 бройки,дали ще сме живи Бореее да ги дочакаме
  • 100 Цанко

    7 3 Отговор

    До коментар #87 от "Само греди напоследък за обора":

    И къде го видя тоя провал ? Май гледаш в друга посока . Напротив - всички се сплотяват около Русия ! По последни новини ще правят и Азиатски отбранителен съюз !

    Коментиран от #102

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #100 от "Цанко":

    извинявай, ама май не си разбрал какво е писал човека...

    Коментиран от #104

  • 103 Сандокан с двата ножа

    13 6 Отговор

    До коментар #98 от "Хрониките на Евразия":

    Илюзии ли са , болни ли са - ама в Сирия изметоха едно коалиция от 67 плюс талибаните ! А какво стана във Венецуела ? Руснаците предупредиха лекичко краварите да си гледат работата и всичко замря !! Нали щяха да нахлуват там ?! А в Либия ? Краварите даже се изнесоха !!!
  • 104 Цанко

    2 0 Отговор

    До коментар #102 от "гост":

    Май , май съм направил такава работа !!!
  • 105 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #101 от "Реалист":

    И? Нитован корпус...после? Ти искаш да ги лепят с капчица ли?
  • 106 Оги

    1 0 Отговор
    Първо се погледнете във водата и ако не се откриете, то не си заслужава да пишете глупости, но ако все пак се видите, то не се плашете
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Цанко

    6 3 Отговор

    До коментар #101 от "Реалист":

    Ти случайно да си учил технология на металите ? А топлотехника? Да знаеш случайно как се намалява напрежението в една метална конструкция? Или как се сглабят разнородни сплави и материали ? То за това ф35 имаха проблеми с крилата ! Да не говорим че ф35 няма да понесе натоварването на самолети като Су35, Су27,Миг 29,Миг31, Миг35 и т.н.

    Коментиран от #116

  • 109 Оги

    2 1 Отговор
    Първо се погледнете във водата и ако не се откриете, то не си заслужава да пишете глупости, но ако все пак се. видите, то не се плашете.
  • 110 Вундабар

    5 5 Отговор
    Що се отнася до мегаматериалите, те се синтезират по такъв начин, че в основния материал се добавят така наречените «големи атоми», получени в лабораторни условия. Този синтез дава на веществото особени свойства, позволяващи му да реагира на електромагнитните импулси по особен начин.

    Пилотите на американските F-35 имат комбинезони с монтирано в тях устройство за инфрачервено откриване. За да неутрализират този датчик, руските инженери изпробват в Т-50 нова система, създаваща около Т-50 фиктивни нагрети обемни области. Това създава илюзията за присъствие наведнъж на няколко изтребителя около самолета на противника. Освен това инфрачервеният датчик на американските пилоти ще бъде заглушаван със специален сигнал от Т-50.

    Коментиран от #117

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Макаров

    10 2 Отговор
    Западни пидираси Духайте го СЛАВА НА РУСИВ
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Бивш шлосер от АЗЛК

    6 5 Отговор

    До коментар #22 от "Бау":

    Да, супер е, но е като всички други оръжия от Междузвездни войни, има невероятни характеристики, но само във филма...в реалността е във фантазиите на Армейски генерали от "космическите" войски на Русия и българските пенсионирани военни!

    Коментиран от #154

  • 115 Бай Яни

    3 7 Отговор
    Турция 🤔испратих преговарящ за Миг35, Су 😁Т50, разгледах, цъкаха с език и решиха, ай-сектир бе рашки, сами ще си правим самолет. Даже в Бруже го мярнах, разгледах макета, аве мяса на самолет, дето отпред мяза на Ф34 а от заде на Су35😁да де на Т-10 на Сухой. А Ердогана си плю в пазвата, евай алах на помощ, и ако С400 са кат самолетите им, тешкони, горкони.

    Коментиран от #120

  • 116 Реалист

    5 4 Отговор

    До коментар #108 от "Цанко":

    Не се правиш на глупав нали - просто си наистина такъв. Без да ми говориш глупости за технологията на металите(защото имам инженерно образование) посочи ми един друг "стелт" самолет с нитове. И НЕ МИ РАЗТЯГАЙ ЛОКУМИ. Бързичко огледай снимките и си отговори сам. Ти си пример как успешно социализЪма създаваше много странно развити "личности" (кавичките не са случайни).

    Коментиран от #140

  • 117 Само въпрос

    3 1 Отговор

    До коментар #110 от "Вундабар":

    Имаш ли симптоми на параноя, безпокойство, временна депресия и кога последно си бил на контролен преглед , съпътстваща ли ти е диагнозата или е основна ?!
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Бай Дани

    11 4 Отговор
    Говедарите няма какво да изправят срещу Су57, единственият най нов самолет които имат за последните 20 години и тепърва ще произвеждат е Ф16/70,технологичното им изоставане вече е фрапиращо,в това отношение нямат нищо ново през последното десетилетие

    Коментиран от #124

  • 120 Бат Кольо

    4 2 Отговор

    До коментар #115 от "Бай Яни":

    Наистина така стана,ама с един друг самолет,хаха.....и започнаха едни заплахи,санкции,ум да ти зайде......дано успеят да намамят поляците( за сметка на Турция)

    Коментиран от #127

  • 121 Много си

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "българче":

    Умен-дори можеш да преписваш от другите и да го променяш!браво
  • 122 Да те ....и фатмака !

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "НИКОЙ НЕ КУПУВА ГОВЕДАРСКА СКРАП":

    А вКастелин е офицера, който ти предложи да останеш на СВРЪХРОЧНА ?!
  • 123 стоян георгиев

    2 8 Отговор
    хубав ама никои го неще интересна работа?дори индииските цигани го сметнаха за безпереспективен.днес са произведени 3-4 прототипа и на които и да го предложат руснаците получават непринуден и продължителен смях в лицето!
  • 124 Люблю Россию И Путина

    4 7 Отговор

    До коментар #119 от "Бай Дани":

    Проспериращата Русия произвежда всичко и го прави успешно, но защо ли това всичко са само въглеводороди...интересно, а имат и чудна продължителност на живота, цели 57 години за мъжете, а курса на рублата го има дори и в В Контакти, въпреки, че стана държавна тайна....

    Коментиран от #131

  • 125 123

    10 2 Отговор
    апел към редакторите на сайта: спрете с подобни статии,ще докарате инфаркт на родните краварофили,не виждате ли че вият на умряло от злоба и безсилие.публикувайте нещо успокояващо за тях,пример,колко тона ябълки и чесън продадоха на Индия,повишаващото се производство на ютии, кафеварки,светещи маратонки и т.н.
  • 126 Помислете

    6 3 Отговор
    Ако върху държави членки на нато като нашата не се оказваше силен политически натиск от страна на сащ за избора на машините за бойна авиация, как мислите, какво биха избрали повечето държави - летящ тефлонов варел, който разчита единствено на това да остане невидим или този смъртоносен и мълниеносен красавец на снимката?
  • 127 Бай Яни

    1 8 Отговор

    До коментар #120 от "Бат Кольо":

    🤔Тук става на въпрос за руските технологии. Какво ги намесва тук Поляците. Тръпнех да го видя на живо този Сухой Т-50.но видях само шпертплатов макет на Сухой Т10, иначе казано на Су35М. Подобрена версия на Су-29.Само се полюбувах на Сухой Супер Джет. Бива го самолетчето. Но къде се данаха,, Великите,, супер бойни самолети. Показаха в Бруже само умалени макети. Както и Турция искара своят макет на TF-X.... Полша показаха свои макет. Идинствено Англия, Германия и Франция показаха нещо стойностно и боеспособност.

    Коментиран от #129

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Бат Кольо

    2 4 Отговор

    До коментар #127 от "Бай Яни":

    На живо искаш да го видиш?! Нещо си се филмирал, мечтите са безплатни,освен ако не си първо другарче на Путин,тогава щеше да имаш шанса да си ескортиран от 6 хищника
  • 130 Боже

    4 7 Отговор
    Сделан с дрелката и нитачката на ръка..... Другари и другарки всички знаем що е пропаганда и има ли почва у нас..
  • 131 Бай Дани

    7 2 Отговор

    До коментар #124 от "Люблю Россию И Путина":

    логично,след като е на първо място по запаси на природен газ и на шесто по петрол,а иначе ,непосредствено след въглеводородите в структурата на износа се нареждат металите и металните изделия: 10% от всичко, пласирано в чужбина. Освен това Русия активно изнася полуфабрикати на нелегираната стомана, валцована стомана, мед и никел.

    Русия пласира в чужбина и готова продукция, преди всичко машини и оборудване – през 2016 г. те са били 7,3% от износа. Най-много се продават двигатели, веднага след тях се нареждат ядрените реактори и леките автомобили.

    Коментиран от #133

  • 132 Дедо Стефчо изтребителя

    3 1 Отговор
    Браво.
    Досега Росен пишеше, а сега вече и Мария почна да ги разбира тея неща.
    Утре ще е ред и на Венелина и няма да има вече кой да пише за уьове...
  • 133 Геро

    1 5 Отговор

    До коментар #131 от "Бай Дани":

    Има ли такова чудо “нелегирана стомана”??

    Коментиран от #135

  • 134 Има

    0 0 Отговор
    Има щом Булгар така пише
  • 135 Бай Дани

    2 2 Отговор

    До коментар #133 от "Геро":

    Не ми се занимава с хора с IQ на амеба,в случая,изключение......НЕЛЕГИРАНИ И НИСКОЛЕГИРАНИ СТОМАНИ
    Стомани със съдържание на лигиращи съставки под 10% се наричат нисколегирани стомани. Видът и количествата на примесите се подбират внимателно, за да се постигнат определени свойства като: твърдост, устойчивост на корозия и намаляване чупливостта на детайлите, които са изработени от стоманата.
    От нелегирани и нисколегирани стомани се произвеждат резервни части за трактори и селскостопански машини, плугове, плужни тела и лемежи за плугове, опорни ролки, сечива , ходови колела, лагерни тела, сечива и др.

    Коментиран от #146, #147

  • 136 Ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "погледнато с просто око":

    Точно като твоя немски дизелов дарак
  • 137 Ваня

    8 4 Отговор

    До коментар #38 от "наблюдател":

    Русия прави самолети за война, а не за изложби !
  • 138 Една майна

    7 3 Отговор
    С нашите Ф16,дето още ги нямаме.Че на всичкото отгоре и 8 броя ,незнам кво ша ги направим.Обаче знам 2% от БВП за НАТО,тоест САЩ.Те ни пазят от нашите осводители.Защото нашите политици ги наричат врагове. Защото трябва да се мазнат наСАЩ.Смешно,плачевно.Господ да ние на помощ
  • 139 Мосфилм

    5 8 Отговор
    Къде го този самальот дето никой не го е виждал и чувал колко е страшен и грозен кат съветския съюз
  • 140 Цанко

    4 4 Отговор

    До коментар #116 от "Реалист":

    Абе прост като ти четем трудовете само на "инженер" приличаш ! Ти ПУЦ да си завършил пак добре ! Бай сорос де ви намира такива прости - в някоя психиатрия ли ?
  • 141 Националист

    7 3 Отговор
    Самолета СУ-57 е супер изтребител!
    Защо Вашингтон е толкова бесен на Турция за С-400 след като техния Ф-35 и Ф-22 са "супер" невидими?
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Хрониките на Евразия

    1 2 Отговор
    В Русия беааналогова и най - най - най , е само вярата в безаналоговите оръжия !
  • 144 Смех

    1 5 Отговор
    На хартия уникат .На практика дърак.Но другаря Путлер е платил ще пишете каквото е казал ,зада подливате вода
    за F16 V70, трепе самалёти кат мухи!!!Мачкай бате Гойко.!!!
  • 145 Че това

    2 0 Отговор
    Че това каква новина е ... то Су -35 е по -добро от Ф -35 и ф - 22, нищо , че е 4 ++ , а за този просто не става и на въпрос.
  • 146 Геро

    1 0 Отговор

    До коментар #135 от "Бай Дани":

    От Амебата.
    Бай Дани,
    бе ти обясняваш като че са ти ясни нещата, струва ми се?? Айде да не ти излизам на дуел на тема материалознание, че ще го закъсаш. Кефи ме примера за резервните части на тракторите и плуговете.
    Стоманата по начало си е сплав между желязо и въглерод. Въглеродното съдържание определя дали става въпрос за стомана или чугун. Разбира се това е ИДЕАЛНИЯТ случай, който е практически непостижим на 100%, колкото и да си го проконтролирал преди това. Не можеш да се отървеш от примеси като сярата и фосфора, които правят материала крехък. Винаги ги има, дори и в пренебрежимо малки количества. Легиращите елементи влияят по различен начин на свойствата й. Темата е необятна.
    Хубаво е че си чул нещо за амебата или IQ, но не ме познаваш и не знаеш с кого си имаш работа...
    А и не е необхдимо това
  • 147 IQ саботьор

    0 1 Отговор

    До коментар #135 от "Бай Дани":

    Разбираш ги май;)
    Копи/пейст на лекцията от интернет, барабар със заглавието. Нямаш ли свои думички?
    IQ на чехълче;)
  • 148 Кракра

    3 1 Отговор
    Браво на мужиците! Произвели са 6 самолета, които според собствените им хвалби нямат равни. Нищо, че двигателите са 30-годишни, стелт възможности няма, радарът е допотопен, а насочването и целеуказването се извършват от земята. Но иначе са 5-о поколение, спор няма!

    Коментиран от #149

  • 149 Производител

    2 1 Отговор

    До коментар #148 от "Кракра":

    ...и задната броня е от Москвич 408
  • 150 абе

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    прав си, ама баш при самолетите нитачката играе яко
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Велин

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Pilot":

    То и нашите F-16 -ки тогава требе да са СТЕЛТ !?!? И що го крият от народеца управляващите!? Ама нашите ще да са най-СТЕЛТ щото и заводът е СТЕЛТ - нали и той още не е построен!!! Ако това ни го бяха казали щяхме да сме наясно,че тия самолети направо без пари ни излизат!!! К'во са едни 250-300 млн лв. за брой като са толкова добри!?!? Пък и нали всички знаем, че всяка ретро техника е с висока цена.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Васил

    2 1 Отговор
    Руснаците са велик народ ние сме мекерета и продажници
  • 156 иван

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "НИКОЙ НЕ КУПУВА ГОВЕДАРСКА СКРАП":

    И СУ 37 ако беше на въоръжение, не случайно носи и името Терминатор
  • 157 Жестоката истина

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "apocalypse":

    Като няма кой да ги хвали!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания