Last news in Fakti

30 Септември, 2019 10:37 6 575 32

Хаос! Брекзит на 31 октомври, дори положението да не е „перфектно“

  • брекзит-
  • саджид джавид-
  • ес-
  • хаос-
  • великобритания

В Лондон се надяват да има сделка

Хаос! Брекзит на 31 октомври, дори положението да не е „перфектно“ - 1
Снимка: Shutterstock

Великобритания ще напусне ЕС на 31 октомври, по възможност със сключено споразумение, заяви финансовият министър Саджид Джавид, цитиран от Ройтерс.

"Да се надяваме, че ще имаме сделка", каза Джавид пред Ай Ти Ви. "Ако не можем да сключим споразумение, мисля, че е важно да напуснем при всяко положение и да напуснем без споразумение. Не е перфектно, но мисля, че е уместно да напуснем на 31 октомври".

Джавид отказа да обясни как правителството може да изведе страната от ЕС без сключено споразумение, предвид закона, който изисква от премиера да отложи Брекзита, за да се избегне такъв вариант. Приетият от парламента закон затрудни нещата, "но ние сме наясно, че нашата политика остава непроменена, ще напуснем на 31 октомври", заяви финансовият министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вес

    25 43 Отговор
    Бързат да напуснат тази идиотщина ЕС и да сключат търговско споразумение със САЩ. След 3-4 години при всички случаи изпреварват немската икономика, която вече е в рецесия, а на тях няма да им се налага повече да теглят буксуващата европейска икономика

    Коментиран от #3, #4, #7, #19, #29

  • 2 Великобритания

    15 35 Отговор
    е велика държава

    Коментиран от #31

  • 3 Икономист

    44 12 Отговор

    До коментар #1 от "вес":

    Ти сериозно ли, с този слаб паунд и изгубени пазари скоро ще са зад Франция.
    А иначе излезе информация как смятат да го направят, има вратичка в закона с който можеш да заобиколиш парламента и кралицата и да отложиш влизането в сила на даден закон. Това ще бъде нова излагане на кралицата която ще се превърне в едно чучело на поста си, и ново потъпкване на демократичните норми.
    А иначе ако обобщим уж в името на народа:
    1.Излъгаха че Брексит ще бъде съпроводен с постигането на сделка с европа и тесни икономически взаимотношения.
    2.Дори след като Мей обяви че ще има някаква сделка при изборите консерваторите не спечелиха мнозинство.
    3.Потъпкаха закона и излъгаха кралицата .
    4.Подиграват се на парламента който е избран от народа след референдума, че биле родоотстъпници и предатели.
    6.Канят се тотално да унижат кралицата си която е символ на кралството.
    7.Не искат да питат същият този народ каква точно сделка искат с ЕС.
    И накрая всичко това заради демокрацията!!!!!!!
    Е извинявай може ли да потъпкваш закона и лъжеш заради демокрацията това е обидно!!!!

    Коментиран от #9, #15

  • 4 ПЕШО СИЛНИЯ

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "вес":

    Абсолютно точно!
  • 5 За разлика от тук

    5 9 Отговор
    Качеството на всичко е високо дори и на наркотиците и проститутките

    Коментиран от #6

  • 6 Пък да не говориме

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "За разлика от тук":

    за журналистите и електронните медии
  • 7 Икономист

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "вес":

    Ехааааа сега погледнах УК е вече 7ма след Франция и Индия. За щастие на УК, Италия е далеч назад така че могат да спят спокойно 7то място им е гарантирано :))).
  • 8 а дано

    20 1 Отговор
    ама да е на 31 октомври 2019. И бъдете джендърмени и си дръжте на думата.
  • 9 някой

    12 9 Отговор

    До коментар #3 от "Икономист":

    Жал ти е за британците или много добре знаеш, че всеки който напусне ЕС много бързо ще въстанови икономиката са, което е пък сигнал за други да направят същото! Но това не устройва тези на Еврософрата нали? Ще свърши "законното" папкане.

    Коментиран от #13

  • 10 Лъжа

    5 4 Отговор
    Ще бутнат паунда надолу и след 31 октомври ,когато не излизат ,ще се вдигне
  • 11 Софиянец

    23 7 Отговор
    Аз мога ли да попитам, кой от нас си е купил нещо английско! С тази невероятно силна икономика . Напъвам се да си спомня , но нямам нищо английско. А освен това те никога не са ни обичали нас българите . Да се махат. Няма да ми липсват. А футбола ще си го гледаме по Диема

    Коментиран от #14, #23

  • 12 Ели

    13 3 Отговор
    Без споразумение.

    Иначе ще заобиколят бариерите срещу ГМО, Хербициди, Шистов газ.

    То тава им е меракът на кукловодите от САЩ.

    Да ни залеят с отрова - обелискът Джорджия - да намаляваме прогресивно, много сме.

    Елементарни и предсказуеми.
  • 13 Икономист

    10 5 Отговор

    До коментар #9 от "някой":

    Аз доколкото разбрах УК щяла да кандидатства за евроазииският съюз:))). Там със Турция и Русия щели да направят съпер вселенски търговски съюз. Ердоган, Путин и Борката най-големите демократи на света на които всеки може да вярва :))).
  • 14 Bubbles

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянец":

    А аз мога ли да попитам ти на какви наркотици си?
  • 15 Bubbles

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Икономист":

    Тя дъртата отдавна е само един паметник напомнящ за историята на Великобритания, няма почти никакви права, но за сметка на това поддръжката й струва няма такава цифра.
    Но иначе съм съгласен с това което твърдиш, плюс има едно нещо - В изключителни случаи короната(кралицата/кралят) може да се намеси и да спре/позволи всякакви политически действия, с други думи ако кралицата реши може да хване Борко за гушата.

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Икономист

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Bubbles":

    Ти сам го каза, АКО реши!!!!!! Напротив има власт, но доброволно е абдикирала от нея под предлог че е политически независима.

    Коментиран от #17

  • 17 Bubbles

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Икономист":

    Ами закона задължава короната да не показва политически пристрастия... ...поне доколкото съм чел, а иначе мен ако питаш на дъртата си й е добре я хрантутят и да не прави нищо.
  • 18 РЗС

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Bubbles":

    Великобритания е парламентарна монархия, което означава, че кралицата има права горе долу колкото нашия президент. Може да наложи вето, което може да бъде отменено от парламента или върховния съд, както преди няколко дни. Кралицата е като статуята на свободата и докарва милиарди, заедно с цялото кралско семейство от туристи. Само на сватбата на Хари са изкарали маса милиони приходи. Имат сметка от нея заради туристите, а и не могат да я премахнат. Тя има само формални права върху вземането на решения, нещо като задължена е да подписва каквото и носи премиера. Великобритания няма абсолютно никакъв шанс да подобри икономиката си след брекзит, абсолютно нулев шанс. Всяко едно тяхно начинание ще се оскъпи неимуверно, да не говорим докато сключат нови договори, докато започнат да ги изпълняват ще загубят страшно много пари, които няма да могат да възстановят с много години. Никой не може да ме убеди, че ще ми излезе по-евтино Петко съседа ми от вратата до мен да ми продаде кило сладко и Хасан който живее в съседния град. Като член на ЕС, УК може да търгува свободно(безмитно) със 70 страни в света(от общо 200) сред които не са САЩ и КАНАДА. Действително УК няма какво толкова да предложи като стоки и услуги на САЩ или останалите далечни 130 забутани страни, които те си нямат. А това, че тези страни са през 5 планини в 10та допълнително оскъпява стоката, която не я прави конкурентноспособна.

    Коментиран от #21

  • 19 РЗС

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "вес":

    баче, всеки който се е хванал със фалиралата САЩ е спукал гумите, от техните споразумения познай кой има по-голяма сметка. Ако не е федералния резерв на сащ да печатат хартийки, да водят войни и да създават изкуствени такива, за да си продават оръжията, сащ са приключили одавна. сащ също така имат най-големия външен дълг в света, който расте повече от малкия ми приятел в гащите. действително сащ са едни паразити, които света все още издържа, но не се знае до кога
  • 20 гост

    3 1 Отговор
    От тях си купувам само паста за зъби и лекарства, след това ще си ги купувам от немските заводи или нашите... А те няма да просперират особено защото автомобилните им заводи ще ги затворят, в момента са монополист във вноса и дистрибуцията на китайско карго за Европа и тази пазарна ниша ще умре. Немските фармацевтични концерни само чакат Брекзит за да им обмитят лекарствата. Фондовите борси в Париж и Франкфурт само чакат възможност да нападната Лондонското Сити. На кралицата не и пука особено защото е на хранилката на Канада и Австралия, и да фалира Британия, тя не е само тяхна кралица. Но пазара на британските държави е по-малък от Европейския
  • 21 Икономист

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "РЗС":

    Аз не съм правист, но от това което съм чел има някакъв баланс в УК тоест от една страна кралицата подписва всичко което и дадеш а от друга премиерът винаги и дава да подпише новият закон и той е от името на кралицата. И сега идва трикът кралицата има реално право да не подпише закон, но никога не го прави!!!! Министър председателят има право да я заобиколи, но никога не го прави!!!!
    Обаче Джонсън иска сега да го направи понеже няма избор а как ще го направи??? В Англия има order IN council което обикновено се използва и има забележете order OF council при което се пренебрегне кралицата!!!!
    И сега въпросът е ако се пренебрегне кралицата дали тя няма да покаже малко зъби, след като един път вече я унижиха???
  • 22 30 март 2019

    8 0 Отговор
    ПО-БЪРЗО ИЗЛИЗАЙТЕ И ПОВЕЧ ДА НЕ СМЕ ЧУЛИ ЗА ОБРАТНОТО ВИ КРАЛСТВО !

    Коментиран от #24

  • 23 ЛендРоувър

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянец":

    Не е ли английско бе племе такова

    Коментиран от #26

  • 24 По добре

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "30 март 2019":

    ЮК че се маха от кочината ЕС те ще се оправят не ги мислете
  • 25 ПЕНКО

    1 3 Отговор
    ЗАЛАГАМ "ЗЛАТЕН" БГ ЛЕВ ,ЧЕ ЩЕ ИМА СДЕЛКА И "БРЕКЗИТ" НА 31 ОКТОМВРИ !!!!!!!!!
  • 26 Да не говорим че

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "ЛендРоувър":

    имат толкова арки автомоили колкото повечето като теб не са и чували и не се продават в БГ както и хиляди други неща които произвежда икономиката им а защо нямам представа при положение че са качествени
  • 27 някой

    0 1 Отговор
    А защо се забравя че Кралицата е ГЛАВА на Агликанската църква?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ваньо

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "вес":

    И как точно ще стане това, предвид какви мързели са native English man. ЕС не идеален инструмент, но все пак носи позитиви. Тия английско-индийски шушлеци на кого ще продават и от кого ще купуват... Щатите, Китай и Индия все пак са доста далече!
  • 30 анонимен

    5 0 Отговор
    А мен пък ме боли оная работа за Великобритания!
  • 31 Минчоо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Великобритания":

    Абе брачет ти в час ли си изобщо . На референдума тя гласува ЗА излизането на Великобритания от ЕС . И това изигра огромна тежесет върху гласуването на референдума.
  • 32 No Exit from Brexit

    3 0 Отговор
    Всъщност Борис може отново да игнорира закон, и заобиколи решение на парламента, като се позове на извънредни обстоятелства и националната сигурност. Май последния който го прави е Чърчил.
Новини по държави: