Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Октомври, 2019 23:02 4 126 10

Щайнмайер изненадан от Украйна

  • донбас-
  • франк - валтер щайнмайер-
  • украйна

Той е останал учуден от реакцията на гражданите към неговия план

Щайнмайер изненадан от Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Германия Франк – Валтер Щайнамйер е изненадан от реакцията на украинските граждани спрямо неговия план за регулиране на ситуацията в Донбас, съобщи Дойче Веле.

Планът доведе до масови протести в Украйна. Според украинците той ще доведе до абсолютно отстъпление пред Русия.

„Тези спорове малко ме изненадват, защото в тези преговори участваше и бившият президент Петро Порошенко. Планът просто предвижда големите стъпки, които страните трябваше да предприемат, да бъдат направени с по-малки такива“, заяви Щайнмайер.

Според неговия план в Донбас трябва да се проведат местни избори в съответствие с украинските закони. Ако наблюдатели установят, че изборите са се провели съобразно закона, тогава в сила ще влезе специален статут за региона.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаджи хаджи Българин

    10 1 Отговор
    Ако не е по нашата свирка ( съдийска) значи нещата не са наред! Не харесвам футбола , като игра, но ще чакам второто полувреме! " А мьй так не работаем"!
  • 2 Хаджи хаджи Българин

    9 3 Отговор
    Както казва Вожда, за Матрияла! Той и у немачко стана друг!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гербераси долни

    19 2 Отговор
    Познат сценарии ,първо обещания за по добро бъдеще и после влизате в спиралата на съдбата пренаписана от "приятелите ви"чакащи икономически облаги на парче. Кой печели ? всички по схемата с преговорите но не и вие .Къде сме ние ? Подписах ме втори нейзгоден договор за добив на злато ,сега ни намекват и за нова централа с Американско участие ,малко преди да се откажем от американсите ТЕЦ.
  • 5 кълвач

    20 4 Отговор
    Ще продължават да ядат бой от опълченците и ще се разпаднат като държава! Подобни примери в историята има много и за съжаление ние сме един от тях!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 778

    12 5 Отговор
    Да си направят същите избори и в Германия в районите, в които живеят турците. И след това, ако са проведени демократично да им дадат специален статут. Браво на украинците.
  • 8 Реално

    23 3 Отговор
    Пьрво,недоволни от плана на Щаниайер са украинските нац.батальони-Азов,Айдар,Десен Сектор-защото без война те стават ненужни и гладни.Второ-точно украинскят народ иска спиране на гражданската война-видяха че просто бяха изльгани и употребени от "цивилизованият свят"...
  • 9 Хаджи хаджи Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дриснята метев":

    Явно не можеш да четеш правилно! Вожда го пиша със сарказъм! А под Материала в Германия имам в предвид чалмосаните! Но по начина ти на изразяване, предполагам, че си " оператор на биологична еденица" - овчар, свинар, говедар или подобно!

    Коментиран от #10

  • 10 Име

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хаджи хаджи Българин":

    Мисля че трябва да го извиним човека, и аз имам условен рефлекс като видя някой ГРОБаджия да започвам с псувните. Та и човека като е прочел за вожда се е отдал на вълната емоции и не е дочел или осмислил всичко.
Новини по държави: