21 Октомври, 2019 08:48 9 073 87

Русия: Забравете за долара!

  • брикс-
  • долар-
  • русия-
  • бразилия-
  • жаир болсонаро

Москва призова колегите си от БРИКС да намерят адекватен отговор на използването на политиката на едностранни икономически санкции

Русия: Забравете за долара! - 1
Снимка: Shutterstock

Русия призова страните от БРИКС да елиминират долара при разплащания по между си, пише вестник “Российская газета“.

Действията на САЩ могат да доведат до катастрофални последици не само за Москва и Вашингтон, но и за целия свят - човечеството отново може да бъде на прага на неконтролирана надпревара с оръжия. Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев каза това в Бразилия, където проведе разговори с колегите си от страните от БРИКС и взе участие в среща с бразилския президент Жаир Болсонаро.

Николай Патрушев призова колегите си от БРИКС да намерят адекватен отговор на използването на политиката на едностранните икономически санкции, когато не само една държава е включена в „черните списъци“, но и всички партньори, които се опитват да правят бизнес с нея. Според секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация при настоящите условия използването на американската валута е изпълнено със сериозни рискове.

"Изглежда ненормално, че САЩ, държащи се толкова агресивно и непредвидимо, продължават да остават притежатели на основната резервна валута", каза Патрушев.

Във връзка с това, ефективен отговор на санкциите, според него, следва да бъде по-нататъшното развитие на взаимните разплащания в национални валути, както и укрепване на потенциала за развитие на Банката на БРИКС.

„Глобалната система на стратегическа стабилност, създадена от усърдната работа на нашите предшественици, е на прага на колапса поради непоследователната и често открито провокативна позиция на Запада“, каза Патрушев. Според него подобна конфронтационна политика заплашва да се превърне в нова неконтролирана надпревара във въоръжаването, включително в космоса.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rado

    39 55 Отговор
    Добре, ще ви плащаме с ЕМЕКА.

    Коментиран от #2, #6, #8

  • 2 Erdoğan

    28 31 Отговор

    До коментар #1 от "Rado":

    То вие нямате за себе си какво да ядете, че на Русия ще плащате... Имете нищожен стокообмен с Русия, така, че къде се месните незнам. Само за и до Русия и Турция искат да достигнат 100 милиарда долара стокообмен.
  • 3 Сталин

    102 25 Отговор
    Отдавна трябваше да се започне това. Тогава САЩ увисват като световен хегемон!

    Коментиран от #15, #16

  • 4 999

    77 13 Отговор
    Турция и Русия вече се разплащат със национални валути.

    Коментиран от #10

  • 5 Хрониките на Евразия

    45 51 Отговор
    Когато ограбеното от Русия ,приближените на Путин не го обръщат в долари , а си го държат в офшорките в рубли , тогава да дават акъл на другите с каква валута да търгуват ..

    Коментиран от #37

  • 6 Щерю

    33 20 Отговор

    До коментар #1 от "Rado":

    Не разбрах , ти кой си че да плащаш в каквото и да било ? И това се отнася за държавите в БРИКС ние сме Евросъюза господин умник

    Коментиран от #23

  • 7 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    38 43 Отговор
    Тая дъвка руснаците я дъвкат още от великата социалистическа революция от Ленин! Не вкисна ле се вече тя?
  • 8 Изказа се

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Rado":

    Радо шишарката
  • 9 Цун Кай Го

    30 11 Отговор
    Вашата валута ще е Юан
  • 10 Гад

    31 39 Отговор

    До коментар #4 от "999":

    Абе те се разплащат в нац. валути, но като пристигне превода бързат да го обърнат в $ и ‎€. Не за друго ами заради тая обезценка на местните валути. След месец не знаеш това пари ли ще са или тоалетна хартия.
    Между другото преди месец бях в Турция, 5* all inclusiv. Там на единия басейн на бара имаше стъклен буркан, да оставят почиващите бакшиш на момчетата. Та в буркана имаше няколко банкноти от различни валути в еквивалента на от два до десет лева. Трябваше да го снимам, вътре имаше и една банкнота от 10 рубли, голяма една такава, солидно изглеждаща. Та някакъв незнаен бляд беше гордо оставил 27(двадесет и седем) стотинки бакшиш. По добре нищо да не беше оставял вместо да се излага мурзилката нагла.

    Коментиран от #12, #51, #63, #86

  • 11 Хрониките на Евразия

    28 49 Отговор
    СССР беше един голям кенеф , без вода и тоалетна хартия ..
    Благодарение на доларите почнаха да му правят основен ремонт ...
    Но им омръзна , а сега кенефа е същият , само , че без врати ..

    Коментиран от #53

  • 12 Ти колко остави

    34 12 Отговор

    До коментар #10 от "Гад":

    Не гледай в бурканчето на другия по стар обичай

    Коментиран от #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 onq s konq

    26 31 Отговор
    Русия ЕЖЕДНЕВНО съобщава/и демонстрира/ все нови и страшни Оръжия но протестира срещу "Откритата провокативна политика на Запада".А очакванията са,че това ще доведе до нова неконтролирана надпревара във въоръжаването ,вкл. Космоса.ШЕГУВА ЛИ СЕ руснакът Патрушев,или наистина очаква Запада да Ръкопляска до припадък на Руските военни постижения и активно въоръжаване,развявайки високо Бялото знаме?! И не може да разбере Парушев,че НЕНОРМАЛНО е НЕ САЩ да остават "притежатели на Основната резервна валута",а че Русия ИСКА ДА ТЪРГУВА с ДЕВАЛВИРАЛАТА СИ РУБЛА!И може и да притежава тази "Страна огромная" цялата Менд. таблица,НО НЕ ЗНАЕ какво да прави с нея защото няма "ноу хау" и технологии и е ДЛЪЖДА на изнася Суровини за Запада,ако не ще да пърди ОТ ГЛАД.

    Коментиран от #21, #25, #68

  • 15 Borislav Popov

    17 31 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    Края на САЩ и на проклетия запден свят, вече се вижда, бъдещето е за великата страна на съветите СССР-то..А сега вече, пак същата работа, само дето бъдещето е за БРИКС и великата - Русия... )) На колко години стана тази песен, лично аз я слушам от както се помня на белия свят и края на САШ и на проклетия западен свят,все не идва и не идва..) Кажи някаква дата или година поне, крга ще увиснат, че да знам, ти лично обърна ли си всичките спестявания в рубли и в турски лири ??

    Коментиран от #22

  • 16 Хубавото е че ще може

    14 4 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    Да си купим кадилаци от 60те години. Съвсем евтино. Красиви коли са.
  • 17 заинтригуван

    17 18 Отговор
    И ?! В какво да е разплащането - в рубли ли ?! Ми то при този курс на рублата (спрямо $) - ще трябват влакови композиции (пълни с рубли) при всяко разплащане.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Кожухаров

    12 8 Отговор
    Делът на експортните разчети на Русия с партньорите ѝ от БРИКС (Бразилия, Индия, Китай, Южна Африка) в рубли за 2018 г. се е увеличил със 7,2 пъти в сравнение с 2013 г., а в евро – почти осем пъти, гласи информация на международната одиторска мрежа FinExpertiza

    "Делът на разчетите в долари между страните от БРИКС планомерно се понижава. За пет години в руския износ към страните от БРИКС делът на разчетите в рубли се е увеличил със 7,2 пъти – до 9,4% - и състави 6,3 млрд. в доларов еквивалент, делът на разчетите в евро се е увеличил със 7,9 пъти до 9,5% и достигна 6,3 млрд. долара, а делът в национални валути – с 3,1 пъти (до 4% или 2,7 млрд. долара)", отбелязват авторите на изследването. Като цяло употребата на долара при експорта на страните от БРИКС се е съкратила с 20%
  • 20 Гад

    9 13 Отговор

    До коментар #12 от "Ти колко остави":

    Бурканчето е на бара, пред очите ти. Щеш не щеш гледаш. Аз оставях по 10 и 20 турски лири на камериерките, в баровете и в ресторанта. Между 150 и 200лв за цялата почивка дадох като бакшиши. И един стек цигари от безмитна зона, аз не пуша.

    Коментиран от #26

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кожухаров

    12 8 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Информацията не е за мозъчни инвалиди като тебе ! То само с две гънки отзад няма как да вдянеш какво ти се говори бе каскет !

    "Разчетите с главния търговски партньор на Русия – Китай – също отговарят на основната тенденция: делът на долара се съкращава както в експорта, така и в импорта. За пет години делът на долара в заплащането на износните товари се е съкратил с 18% до 79%, а за импорта – с 20% до 72%", отбелязва се в материала.

    Най-значителни изменения във валутната структура на руския износ са при операциите с Индия. Там употребата на долара се е понижила с 40% до 58,2%. Разчетите в рубли са се увеличили с 33,8 пъти до 37,2%. Разчетите в евро са се удвоили до 4,6%.

    Коментиран от #27

  • 23 Фриман

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Щерю":

    Еми, защо тогава не плащате на един друг в евра? При всяка една транзакция от нац.валута към евро първо я конвертирате в долари,а после в евро! Много тъпа практика!
  • 24 Радо

    14 2 Отговор
    Добри Терпешев го е казал това да коча, а не бай Тодор.....а по въпроса за валутите - всички са хартии, и се печатат без никакво покритие - основно е доверието, което имат хората в съответната валута...аз лично нямам спестявания във валути, обърнал съм колкото съм могъл спестяванията си в имоти, които да ми носят някакви мижави ренти - но пари в банка никога....5-6 бона за черни дни дет се вика.
  • 25 Кожухаров

    17 4 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Русия е сключила договори в национални валути с Индия, Китай и Турция.
    Използваме разни формати, включително рубли. И националните валути на страните, които ни плащат, и рубли, които са купили на борсата.
    Договорът с Индия беше подписан в началото на октомври – Ню Делхи ще получи пет комплекса С-400. Сумата на договора превишава 5 млрд. долара. Източници от руското министерство на отбраната през май споделиха пред РБК, че размерът на договора дори е над 6 млрд. долара. Договорът с Турция беше сключен през декември 2017 г. – за доставката на 4 дивизиона, а сумата по сделката беше $2,5 милиарда.

    Китай също сключи договор с Русия още през есента на 2014 година. Пекин купи шест дивизиона за сумата от над $3 млрд.

    Разплащането обаче е в рубли закупени на борсата!!!
    Закупуването на руските системи доведе до въвеждане на санкции от страна на САЩ срещу Пекин.

    Коментиран от #29, #52

  • 26 Ами браво на тебе

    11 2 Отговор

    До коментар #20 от "Гад":

    Имал си дал си. Какво оставят другите не би трябвало да те интересува.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Масонски удар под кръста

    9 12 Отговор
    Няма как да забравят за долара обаче русофилите наши:):)ХOРAТA oт cмeceн бългaрo-руcки прoизхoд c мaйки руcкини ce рaзбoлявaт oт cтрaннa и злoвeщa бoлecт. Cмятaт ceбe cи зa руcнaци, a нe зa бългaри зaщoтo мaйкитe им ca руcкини, нo вcъщнocт cмятaт Зaпaдa и Кaтoличecкaтa църквa /кoятo eдинcтвeнa прoпoвядвa тeзaтa чe прoизхoдът e пo мaйчинa линия/ зa врaгoвe. Тoвa cъздaвa вътрeшни прoтивoрeчия мeжду acтрaлнитe и физичecкитe им тeлa и ce рaзбoлявaт oт cтрaшни бoлecти. Идвaт дa ги лeкувaмe, нo лeчeниeтo им e в мoзъкa /aкo вeчe нe e cтaнaл нa пихтия/.

    Коментиран от #33

  • 29 Хрониките на Евразия

    10 13 Отговор

    До коментар #25 от "Кожухаров":

    Според руската централна банка , отказването от долара е довело до над 10 милиарда долара загуби от курсовете на юана и лирата ..

    Коментиран от #31

  • 30 бат Рамбо е гей

    13 5 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    Каскет - ходи на врачка да ти каже ! Държиш под юргана спестените доларчета и те е страх да не си бършеш после "мозъчните гънки " с тях ? Сменяй ги докато е време в Юани , че после ще има ред сълзи , ред сополи!!!

    Коментиран от #32

  • 31 Михаил Костов

    14 6 Отговор

    До коментар #29 от "Хрониките на Евразия":

    Я кажи тая година ще има ли нов таван на дълга ? Колко ще го гласуват - 30 трилиона ???
  • 32 Borislav Popov

    8 16 Отговор

    До коментар #30 от "бат Рамбо е гей":

    Не каскет, ти трябва да отдеш на врачка да ти излее един куршум, 3 в 1, от уплаха, дебилизъм и комунизъм.

    Коментиран от #34

  • 33 Цанко

    15 8 Отговор

    До коментар #28 от "Масонски удар под кръста":

    Я кажи първо Обама като слезе от клона как го туриха президент и с каква религия ? Я кажи и за смесените бракове на американците с негрите и латиносите - там как стоят нещата ?!! Каква е официалната религия - Вуду ?

    Коментиран от #35, #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Масонски удар под кръста

    10 11 Отговор

    До коментар #33 от "Цанко":

    Ти разкажи за тях аз не съм от смесен произход като тебе чист българин съм и си го местя:):)Та българин ли си или си руснак бързо разкажи ти:):)
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Путин и компания

    15 9 Отговор

    До коментар #5 от "Хрониките на Евразия":

    Сори френд държим ги в злато, платина и диаманти. :)))

    Коментиран от #38, #42, #74

  • 38 Масонски удар под кръста

    9 14 Отговор

    До коментар #37 от "Путин и компания":

    Виртуално злато надявам се защото истинското е близо 90 лева грама и няма как да го докоснеш с заплатата в рубли:):)

    Коментиран от #47

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ТАС

    17 8 Отговор

    До коментар #13 от "Русия е прокълната кочина на Злото":

    С работа богат се не става само гърбат.
    Особено, когато янките ти слагат вилата на врата и ти го взимат изработеното на безценица.

    Коментиран от #43, #44

  • 41 Тоди

    12 13 Отговор
    То падането на Долара, е като светлото бъдеще на Комунизма - аха да го видим, но що стана всички видяхме. Долара е Стандарт и ще е водещ в следващите 25г. Падането на $ е в главите на тези, чиито пари са в $, децата им са в Америка и имотите им на запад ! За успокоени да слушат песента на "Скорпионс" - "Вятърът на промяната!
  • 42 Borislav Popov

    8 10 Отговор

    До коментар #37 от "Путин и компания":

    Аха и в долари, около 550 милиарда долара са изчислените валутните резерви на тойта Русия, на към 11 октомври 2019 г. Та кога викаш ще се срине долара ?

    Коментиран от #46

  • 43 Масонски удар под кръста

    11 12 Отговор

    До коментар #40 от "ТАС":

    Искаш да кажеш че в САЩ работят без заплащане ли?? Интересно ми е синовете и дъщерите на тези от кремъл затова ли живеят и бягат натам??

    Коментиран от #54

  • 44 ТАС

    9 7 Отговор

    До коментар #40 от "ТАС":

    Вилата е хартийката без покритие наречена долар.
    Като им свършат хартийките на янките пускат пеатниците и почват да бълват.
    Преди да лаеш се огледай и се опитай да се измъкнеш от нея.
  • 45 рубли долари марки и Корекоми

    9 4 Отговор
    Имаше едно време,по времето на което сумати време бръмчахме на конвертируеми рубли, защото за притежание на долари, марки и тем подобни вражески парични единици на държави от разпадащият се и загнил капитализъм се лежеше по затвори. С доларите и марките примерно - в ''Кореком'' ! Там нагледно се демонстрираше упадъкът на загнилото капиталистическо производство. Виждаше се как е ударило дъното това производство!
  • 46 ТАС

    3 5 Отговор

    До коментар #42 от "Borislav Popov":

    Много по рано от, колкото ти смяташ и много по-късно от колкото на руснаците им се иска.
    Потърси "парите, като "дълг"".

    Коментиран от #56

  • 47 Путин и компания

    5 5 Отговор

    До коментар #38 от "Масонски удар под кръста":

    Какво е това заплата?
    Имам си една шахтичка в Сибир и направо си го копам златото.
  • 48 Ели

    11 6 Отговор
    Докато Европа, Русия и Китай не заемат полагаемото им се място на картата в икономическо, военно и политическо сътрудничество срещу циничната политика на САЩ "Разделяй и Владей" - мир няма да има.

    А държави като Полша,България, Балтика - северен път САЩ с/у Русия, Украйна, Кавказ ще бъдат използвани и захвърлени в подходящия момент, ако остане нещо от тях след ядрен конфликт.

    Отново сме на грешната страна, чакам ядрените оръжия от Инджирлик в БГ под бурните аплодисменти на жълтопаветните "красиви и умни" иентелигентни васали на САЩ, промотирани усърдно от БГ медиите.
  • 49 майкооо

    5 6 Отговор
    1$ = 64 рубли Как да го забравим долара бре шашкъни
  • 50 Иван

    9 5 Отговор
    Не искат долар пък като тръгнат руснаците към чужбина носят само долари, не евро, лири, франкове. Щото с рублите голямо цакане пада и не на всякъде ги приемат. Резервно разплащане е златото, те имат много да го ползват. Рублите са като нашите левчета през комунизма само до границата.
  • 51 Добротич

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гад":

    Евреин ли си

    Коментиран от #58

  • 52 onq s konq

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "Кожухаров":

    НЕСЕРИОЗНО Е да даваш примери с търговия с Оръжие на Русия - не че не е добър Бизнес,но е САМО МАЛКА ЧАСТ от ОБЩАТА ТЪРГОВИЯ със всичко останало.Това е все едно да се хвалиш че със "Жигулито" вдигаш "цели" 100,докато другите коли 200 не ги харесват!И понеже парадираш с Търговия със Оръжие,за сравнение ще те осветля че Русия има Ежегодни продажби за около 30млр Долара,докато Америка търгува около 200-210 млр,Европа /като цяло/ - 85 млр.Затова и смятам,че от набора си любими поговорки,най подходящата е "Дей Илия - на кирия"!:)
  • 53 Добротич

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "Хрониките на Евразия":

    Кенеф ти е главата
  • 54 ТАС

    5 2 Отговор

    До коментар #43 от "Масонски удар под кръста":

    Че там, кой става наистина богат с честен труд. Най много заможен.
    Съвременните американци са роби на "дълга".
    Всичко им е на кредит спрат ли да работят банките идват и им взимат всичко.
  • 55 Ели

    7 1 Отговор
    Еврото не е лошо, златото не е лошо.
    Битката е САЩ срещу Русия и Китай, Европа, затова Джонсън "обиди" Корбин за "хлорираните пилета" на САЩ - Брекзит на поредните дебати.

    Интересна ми е Захариева, как ще се черви "великата ни войнствена "дипломатка" знаменоската на хамериканската демонокрация" пред Лавров.
  • 56 Borislav Popov

    6 4 Отговор

    До коментар #46 от "ТАС":

    Това не е отговор, много по това, много по онова, аз тези простотии от както се помня ги слушам. Само един много прост, ограничен и тотално неграмотен в икономическо отношение човек, може да вярва и да твърди, че еди кога си долара щял бил да фалира ! Отиде ли долара на кино,смятай, че цялата световна икономика ще отиде на кино, това е неизбежно. А ти иначе зареди ли си тюфлека с руски рубли и турски лири ? Направи го, ако все още не си го направил, тъкмо после ще си ги залепиш по стените в къщи, вместо тапети, като ги гледаш всекидневно, да ти напомнят, колоко си бил т.п и наивен, когато си бил малък.

    Коментиран от #78

  • 57 Кико

    7 5 Отговор
    Смешници. Под Ушанка та има ли нещо или само алкохолни пари?

    Коментиран от #60

  • 58 Гад

    1 2 Отговор

    До коментар #51 от "Добротич":

    Ами не, чист Българин съм си? Кое от коментара ми те кара да мислиш, че може да съм евреин?
  • 59 комунист рецидивист

    8 0 Отговор
    Сичко ми е у рубли.
  • 60 Ели

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "Кико":

    Eх "кау" момчета, едни и същи лозунги "ушанки, ватенки, водки, мечки".

    Бива, бива Лозунги и Пропаганда, ма Вашето е скучно и еднообразно, не че китайският и българският не са по-богати и стари езици от английския.
    (да е жив и здрав Шекспир, че никой нямаше да говори английски днес)

    Да подарявате БГ за няколко цента в повече - е леко срамно, почти неудобно, верно че и вие деца `раните, ама има и честен труд в този живот.
  • 61 одъртял комсомолец

    10 6 Отговор
    Гледам, че някои от соросоидчетата във форума като коментират долара добавят и еврото, без въобще да им иде на акъла, че точно еврото представлява най- голямата заплаха за долара, а от там и за американската хегемония в световен мащаб!!! Защо например газовите потоци от Русия са толкова страшни за Америка!? Ами много просто! Руснаците нямат нищо против да продават в евро, а за германците и франсетата това е добре дошло, вместо да държат огромни доларови позиции за да си купят газ през зимата! Стара истина е, че най- страшния сън за англосаксонският шовинизъм е евентуален политически и икономически съюз между Русия и Германия- огромни природни ресурси плюс огромен индустриален потенциал! Това е и причината американците да се радват на британският Брекзит и да правят опити да вадят и други страни от Съюза. Китай вече търгува петрол в юани, ЕС в евро. Спрели глобалното търсене на долари Америка потъва дори без да е изригнал Йелоустоун! В момента са държава принтер за зелени хартийки, но докогали!? А и както знаем от историята, вечни империи няма!
  • 62 Алфа Вълкът

    9 5 Отговор
    Руският балон издиша и скоро варяго-монголците ще са колене пред ЕС и САЩ. На колене в другия смисъл.
  • 63 някой

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гад":

    Като лъжеш къде гледаш? Банкнота от десет рубли нама,те са в монети
  • 64 Изненадан

    11 0 Отговор
    Пак ли?НИе всяка година по 4-5 пъти забравяме за долара.И така от 70 години насам.
  • 65 Гост

    8 3 Отговор
    Няма проблем! Без долара! Но тогава с какво ще си купуват нови технологии? С монголски тугрици ли? Или ще правят стокова размяна? Ще плащат с ракети ли? Или с пелмени? С нефт? Не могат да предложат много от него. Има и по-силни в тази област!
  • 66 Монгола

    7 5 Отговор
    Ние хубаво ще забравим, ама защо дрОгарете не забравят? Защо си държат богатството в западни банки? Защо дечурлигата на всички са все в прогнилия Запад? Защо, защо, защо???
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 !!!!!!!!!!

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Преди всяко разплащане в национални валути си договарят курс в злато! После веднага го обръщат в злато! Затова златото подскочи толкова сериозно! Но Федералния резерв сега натиска цената му надолу и това вбесява Путин!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Вова Ленин

    4 1 Отговор
    Ама те и Интернета искат да забравят
  • 71 Не ставай смешен

    10 4 Отговор
    - Правят ли супер-компютри в Русия?

    - Ами не.

    - Защо?

    - Защото няма залежи на супер-компютри там.
  • 72 Гад

    9 3 Отговор
    За сетен път се убеждавам че русофилията е болест, а тук са се събрали най-тежките случаи. А Ганю русофил е неизлечима диагноза.

    Коментиран от #73

  • 73 gnom

    4 7 Отговор

    До коментар #72 от "Гад":

    Не е лесно да си проЗ, да си го знаеш! Външният дълг на ФАЩ надвишава 23,5 трилиона, а вътрешния над 50 трилиона. И понеже пак нямаше да има пари за администрацията, гласуваха увеличение на дълга още юли месец, нещо не чувано в Хамерската история! И официално се знае, че всички световни банки намаляват валутните си резерви в долари! Интересно защо? А руснаците за разлика от ФАЩ имат валутни резерви, а не дългове, а резервите от над 400 милиарда долара тихомълком ги разпродадоха и обърнаха основно в злато!

    Коментиран от #77

  • 74 Хрониките на Евразия

    6 4 Отговор

    До коментар #37 от "Путин и компания":

    И в юани 😂
    8 милиарда долара загуба само за тази година ..
    Ама това е нищо , само половината бюджет за образование ..
    Заради малоумщините на един мъж на токчета ..
  • 75 Дърт русофил

    7 1 Отговор
    Отдавна съм забравил за долара и държа спестяванията си в рубли и венецуелски боливари!
  • 76 СССРМинета

    4 4 Отговор
    Тея русkи глупаци се опитват да надъхват разни държави да били махнали долара и това продължава вече десетилетия.И като махнете долара нали това ще се отрази само на вас бе,мизерни и прости руски келемета ?!И без това до момента от това,че се правите на оборотни и махате долара търпите само загуби,а какво остава за по натам..
  • 77 руска измет

    5 3 Отговор

    До коментар #73 от "gnom":

    20 трилиона външен дълг и 50 вътрешен...Боже колко си ограничен.Я покажи къде прочете,че 50 трилиона бил само вътрешния дълг ,ще те е*а в малоумника прост ?

    Коментиран от #82, #83

  • 78 ТАС

    2 4 Отговор

    До коментар #56 от "Borislav Popov":

    Много си захапал дървото на русофобията, че не усещаш кога те будалкат. И то не за първи път.
    Удари една ракия та да се успокоиш така както си я подкарал с тия нерви и комплекси няма да изкараш много.
    А и най важното няма да дочакаш сриването на долара. :))
  • 79 гост

    7 4 Отговор
    на 68 години съм и тов го слушам от 50 години и не става а долара става все по силен
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Bubbles

    4 3 Отговор
    Света трябва да се събуди най накрая и да се откаже от използването долара, в противен случаи в най блозко бъдеще да не кажа настояще света ще претърпи чудовищна криза която ще е следствие на на гръмналия балон на измислената и изкуствено поддържана американска икономика.

    Коментиран от #84

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 SS14

    2 2 Отговор

    До коментар #81 от "Bubbles":

    Добре,че се появи поредния финансов трол като теб да обясни на целия свят как стояли нещата.Мани бегай,какво щяхме да правим незнам.Истината обаче е една и тя е,че долара е най-използваната валута от всички държави и всички имт плюс от това.Дори и няколко икономически мижави държави като Русия и тем подобни недоносеници да се откажат от долра,то това ще е единствено в тяхна загуба.Долара никога няма да бъде изместен,а американската икономика е невъзможно да фалира,колкото и да им се иска на някои невежи тролове тук.

    Коментиран от #85

  • 85 Bubbles

    0 2 Отговор

    До коментар #84 от "SS14":

    Дообре!
  • 86 Турчин

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гад":

    Там хотелите не се оценяват като в България. 5* означава много голям, може да не е луксозен. Например има 3*, но много лукс и пари. В Турция винаги е било евтино и има постоянно промоции, дори да няма инфлация на лирата. Това да не ти е мутренското черноморие.
  • 87 Турчин

    4 0 Отговор
    САЩ лека полека губят влияние над света. Много големи икономики се обединяват срещу тях. Няма да устоят дълго. ЕС също отива към разпад. В Германия живота с всяка изминала година става по-труден за германците. Аз съм в Германия, за нас засега тук е по-добре, отколкото в България и затова това ме държи тук.
Новини по държави: