Last news in Fakti

3 Декември, 2019 19:40 4 094 28

Русия и Украйна договориха транзит на нефт

  • украйна-
  • нефт-
  • русия

Двете страни сключват договор

Русия и Украйна договориха транзит на нефт - 1
Снимка: Shutterstock

Руски и украински представители са се договорили за удължаване на договора за транзит на руски нефт през Украйна, съобщи RT.

Новото споразумение ще влезе в сила от 1-ви януари 2020 г. То дава възможност за транзит на нефт до 2030 г.

Договорено е разбирателство между руската държавна компания „Транснефт“ и украинската компания „УкрТрансНафта“.

Договорът ще бъде подписан в Загреб. Това ще стане с директорът на украинското дружество Никола Гавриленко и вицепрезидента на руската компания Сергей Андронов. Основните принципи на сътрудничеството между двете компании остават без промяна.

Руският министър на енергетиката Александър Новак заяви, че Русия все още не е взела решение по искането на ОПЕК за намаляване на производството на петрол.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    49 15 Отговор
    Опс - а де ?
    Сега ще се почне .... “джуджето” , Малта има по голяма икономика от Русия ,Слава на Фащ , Руснаците ядат препечени филии от глад ... и хиляди фантасмагории в къси разкази и стихчета ...
    А аз ще попитам : коя Битка загуби Путин?
    За по лесно : Къде Хамерите спечелиха ?
    ( разбира се изключвам нашето Лакейство и закупуването на Безполезни и остаряли Техника ,тонове замръзнали месо, енергийна зависимост )

    Коментиран от #4, #8, #25

  • 2 караибрахим

    2 21 Отговор
    роска пак спиш у бодила.за газ става въпрос,ама то разликата не много голяма няма да се косиш.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    8 16 Отговор

    До коментар #2 от "караибрахим":

    За газ става въпрос , ама в задните ти части !!!! Като си неграмотен къде се пънеш да даваш акъл ??? Ако случайно не знаеш , през Украйна се транзитира И петрол освен газ и това е договор именно за петрола , който ще продължава да се транзитира от „УкрТрансНафта“, което е съвсем различна компания от тая , която ще обслужва газопроводите и за които си има съвсем отделни преговори и договори !!! Не че и там след няколко дни няма да клекнат ушанките !!
  • 4 гост

    9 28 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Какво е спечелило джуджето бе , умник ?? Кой до вчера ревеше за пресъхнали тръби , Украйна нямало да види транзит посмъртно и не знам още какво ??? Какво стана с пресъхването , бе путиноид , отлага се с 10 години , хахахаххах !!!! След седмица две ще има същия договор и за газ , даже ще има увеличение на количествата , да си умрете от яд русконадупените !!!

    Коментиран от #7, #20

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 пърцуланино

    32 6 Отговор

    До коментар #5 от "Голем смях":

    нали Украинците не искаха нищо Руско ? Ни газ , нито нефт ,нито въглища !!Кой клекна сега ? Руснаците продължават да си въртят търговията ,а ти си заври смеха ........

    Коментиран от #12

  • 7 малоумна соросня

    31 7 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Украинците като се дървеха и видяха че газ само през крив макарон /руснаците не си поплюват / - сега бързат да не изтърват поне нефта !! Защото после без газ , нефт и въглища ще трябва да закриват държавата !
    Много скъпо им излизат енергоносителите от краварника !

    Коментиран от #15

  • 8 Да да

    7 26 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    На Русия икономиката е голяма! На 1/3 е от японската, която няма никакви природни богатсва! Двойно по-голяма е от тази на Холандия! Равна е с тази на Испания! И е само 13 пъти по-малка от тази на САЩ! 🤣🤣🤣 И голяма радост, че ще транзитират нефт! Ако им спрат износа на нефт и газ и Великата Кочина след 2 дни ще умре!

    Коментиран от #9

  • 9 да си прост е направо дарба

    26 4 Отговор

    До коментар #8 от "Да да":

    Защо нареждаш като дърта циганка ? А я им сравни дълговете ? Япония е втора по дългове след краварника !!! Колко от тия държави летят в космоса ? Коя от тия държави може да съществува сама за себе си ????
    Еле пък Холандците - там само лалета и наркотици !

    Коментиран от #10

  • 10 Borislav Popov

    4 15 Отговор

    До коментар #9 от "да си прост е направо дарба":

    А тойти казмуристанци като нямат дългове, зашо там получават такива заплати както във България бе, каскет и защо след като американците, японците, британциите, французите и т.н. които уж имали гооолеми дългове получават такива заплати и пенсии за които тойти руслямци само могат да мечтаят ??? Освен това, ще те светна, че да продаваш на европейците, суров петрол по тръбите, въобще не се иска много акъл.

    Коментиран от #11

  • 11 плашимиров

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    какво значи казмуристанци ? Така казваш на дядо си и баба си ?
  • 12 Голем смях

    3 13 Отговор

    До коментар #6 от "пърцуланино":

    Това кога го измисли.Украйна ще си транзинтира руски въглеводороди ,ще си взема парите ,а мурзилките ще го духат.Те разчитат само на тези пари за да оцелеят.Затворят ли украинците тръбата ...Затова сега руснаците правят свирки ..Докато пуснат турецкия паток ,Украйна е главния носител на приходи за джуджето.А и турецкия паток няма да е само с руска газ,а и българската тръба си е българска и можем да им ритнем столчето когато си поискаме.Ти в САЩ и ЕС за шарани ли ги мислиш.

    Коментиран от #27

  • 13 Хрониките на Евразия

    3 9 Отговор
    В болница на град Курган Русия , пациентите слагат одеяла на прозорците ..
    Все още не са подписали с Украйна договор за транзит на газ , а вече мръзнат ..😉

    Коментиран от #18, #19, #21

  • 14 СССРБарета

    13 3 Отговор
    Путин ви е..... мамата американски подлогииииии! И Украйна още малко ще се прави на разсеяна и ще разбере къде спи рибата!
  • 15 Голем смях

    2 12 Отговор

    До коментар #7 от "малоумна соросня":

    Абе глупендер,90 процента от нефта се доставя с танкери.България като няма нефтопровод да не би да е умряла.Пука им на Украйна за нефта на ватенките.Путин се нагъзи,че гладът е голям.50 процента от руската газ минава през Украйна и ще продължи да минава.Това с турския паток е пълен ташак.Газопровод в нищото и за никъде.

    Коментиран от #17, #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 що си толкоз тъп баце

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "Голем смях":

    Знаеш ли колко са разходите за нефта през тръбата и за танкер ?! Освен това си независим от времето , документите , митничарите и още 12 служби които ги наблюдават !
    Баце цял наблюдателен пункт направи !!!

    Коментиран от #24

  • 18 Дънди Крокодила

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хрониките на Евразия":

    Колко кравари умряха от студ последния месец ?!
  • 19 соросня ма

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "Хрониките на Евразия":

    защо 3 милиона кравари спят под мостове или приюти ? Защото са си дали последните пари на сирачетата ??!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Стига ва

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хрониките на Евразия":

    На сериозно? Ти ходил ли си там или плещиш по инерция..че института на Илизаров ( където идват да се лекуват и от много западни страни) е горе долу колкото нашето НДК а нали си чукча писател....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 раптър

    11 2 Отговор
    Соросчета , плачете на чужди гробища!! Откакто е Путин, се построиха и функционират- Северен поток 1, северен поток 2/ пред пуск/,, Турски поток/ разклонение 1 и 2/ , , Силата на Сибир към Китай-- а вие сте в екстаз , че Путин бил в безизходица.... Чувате ли се???? знаете ли при тази ситуация колко алтернативни възможности има?? Сигурен съм , че договорите са достатъчно "хлабави" , за да може да избира на къде да насочи газта .... и какви регулярни приходи са ?? Соларите и ветрогенераторите1 , Природния газ2 , атомната енергия3 , наредени по екокритерии са трите стълба на енергетиката , които ще властват поне още 15 - 20 години!!! Кой каквото иска да ви разправя , няма шанс соларната енергия сама да се справи.. а тезиелектрически автомобили, за производството на чиито батерии се отделят вредни газове, рвняващи се на 200 000 км пробег на дизелов автомобил и колосален разход на сладка вода ..... пишете ги "бегали" ..... Поредния балон на автогигантите за продажби...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Сирил

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Разбира се ,че САЩ спечелиха .Газът ще минава през Украйна и " Турски поток" или " Южен поток" стават излишни.Американците не искаха Украйна да бъде заобиколена и лишена от приходи .

    Коментиран от #26

  • 26 писател не читател

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Сирил":

    Чукча, става въпрос за нефт!
  • 27 Дългосрочен глупак

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Голем смях":

    И тая тръба с цялата инфраструктура, дето си е твойта, къде ще си я завреш, като спреш крана?! Боза за Турция ли ще изнасяш
  • 28 факт

    0 0 Отговор
    а можеше и през Бургас-Александруполис
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания