Last news in Fakti

8 Януари, 2020 18:25 2 485 4

Гон: В Nissan имаше заговор срещу мен

  • карлос гон-
  • nissan-
  • япония

Той смята, че компанията губи по $ 40 млн. на ден

Гон: В Nissan имаше заговор срещу мен - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Бившият изпълнителен директор на Nissan Motor Co. - Карлос Гон заяви в сряда, че целта на дръзкото му бягство от Япония е била да избегне "политическо преследване", като в същото време той обвини японските прокурори и ръководителите на автомобилната компания "Нисан" в заговор срещу него, съобщи БНР.

Според него повдигнатите спрямо него обвинения са били неверни, твърдейки, че на първо място той въобще не е трябвало да бъде арестуван.

Говорейки на първата си публична изява на специална пресконференция в Бейрут, Гон се обрисува като жертва на несправедливата японска система.

"Не избягах от правосъдието. Избягах от несправедливостта и политическото преследване", посочи беглецът, за чието издирване вече има издадена червена бюлетина за арест на Интерпол.

Карлос Гон се оплака, че е бил разпитван по осем часа на ден без присъствието на адвокати и отбелязва, че японските власти имат 99% успеваемост при преследване на финансови престъпления.

Той отбеляза, че компанията "Нисан" губи по 40 милиона долара на ден след неговия арест през 2018 година. Той също така посочи, че японската автомобилна фирма е похарчила 200 милиона долара по време на негово разследване, добавяйки, че "намаляването на пазарната капитализация на Nissan беше с повече от 10 милиарда долара след моя арест".

Според него от японската прокуратура са изтичали фалшиви и изкривени информации, за да формират общественото мнение и да го представят като престъпник.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    13 6 Отговор
    От самураите избегА, само нинджите ш'те опраат тебе, измекярче малко. Япония да не ти е некоя бананова република или такава с конституция от 200 години, приета от конекрадци
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Честни сини очи

    14 1 Отговор
    Има лице на честен човек, как да не му повярваш ;) Ако беше в БГ, щеше да е втори човек в ГЕРБ, гаранция ! Първи няма, как защото сегашният е вечен и ненадминат, но втори сигура !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.