Last news in Fakti

24 Февруари, 2020 17:52 850 1

Бъдещето на Западните Балкани е в ЕС - Февруари 2020

  • ес-
  • форум-
  • западни балкани

Откриха конференцията за региона

Бъдещето на Западните Балкани е в ЕС - Февруари 2020 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Бъдещето на Западните Балкани е в ЕС. Това заяви гръцкият външен министър Никос Дендиас, цитиран от Катимерини.

Днес се състоя откриването на конференцията за европейската интеграция в Солун. Програмата от Солун регулира отношенията между ЕС и Западните Балкани.

Посочи се, че присъединяването на Западните Балкани е от икономически интерес за ЕС. Това може да подкрепи единството на групата.

Според Дендиас политиката по разширяването е важна за преодоляването на различията в съюза. Той призова страните от региона да се ангажират с подобрения на върховенството на закона, човешките права и демократичните институции.

Европейски представители вече обявиха, че очакват Северна Македония и Албания да получат дата за преговори през пролетта.

Двете страни очакват зелена светлина на срещата на върха. Преди това предстои среща в Загреб.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ел Греко

    1 0 Отговор
    Алоуууууу...афторааа..какъв Солун бе-Тесалоники...Тесалоники е името на града.Все едно да кажеш на Константинопол че бил Истанбул.
Новини по държави: