27 Май, 2020 15:22 1 690 6

Косово очаква американска подкрепа

  • косово-
  • хашим тачи-
  • сърбия

Хашим Тачи коментира преговорите със сръбското правителство

Косово очаква американска подкрепа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Косово заяви, че очаква САЩ да увеличат своята роля в диалога с правителството на Сърбия, съобщи B92.

Договор между двете държави е важно условие за техни преговори с ЕС. Решение може да направи Косово и член на ООН.

Засега руското правителство не позволява това. Европейският представител Мирослав Лайчак вече беше назначен за специален пратеник по преговорите.

Хашим Тачи заяви, че в момента има две преговарящи страни, които не признават независимостта на страната. Той обяви, че е готов да участва в двустранен диалог.

Такъв може да бъде организиран от френското и германското правителство. Косовски представители и преди са призовавали за по-голяма американска роля.

Американското правителство вече обяви, че е ангажирано с диалога.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 "терор на дребно"

    7 1 Отговор
    Да бият, заплашват и тероризират сърби ли? Вчера пишеше за това ?
  • 2 Бат Бойко

    5 0 Отговор
    Със запаДналите балкани аз се занимавам.
  • 3 hh88

    9 2 Отговор
    Разбира се, че чакате американска подкрепа. Нали те ви измислиха, за да разбият една православна държава и да увеличат влиянието на чалмите на балканите. Обаче все повече европейски страни разбират какво представлявате, наркотрафиканти, трафиканти на органи и престъпна държава и ще се дръпнат от вас. А и да знаете, всяко изкуствено създадено образувание и рак и няма дълъг живот.
  • 4 Иван

    0 1 Отговор
    Хашим Тачи трябва да бъде иэстрелян от Кейп Канаверал-портал към Аллах.
  • 5 Иван

    2 1 Отговор
    Хашим Тачи е иэдал тайната эа боядисания руски иэтребител в Либия,която по международните эакони принадлежи на САЩ,Италия,Франция и Иэраел........а напоследък и на Туркието.
  • 6 Е че тооо

    2 1 Отговор
    Бандит и военнопрестъпник толкова човешки органи по време на войната им продаде на американците, от десетки години наркотиците за Европа от Косово се разпределят с американска логистика, че няма как сега да не му помогнат.