Last news in Fakti

25 Юни, 2020 12:49 3 727 12

Причината за смъртта на сина на Никита Хрушчов - огнестрелна рана в главата

  • никита хрушчов-
  • ссср-
  • сергей хрушчов

През 1991 г. той и семейството му се преместиха в САЩ, където Сергей Хрушчов започна да чете лекции по периода на Студената война в университета "Браун" в Провидънс

Причината за смъртта на сина на Никита Хрушчов - огнестрелна рана в главата - 1

Причината за смъртта на Сергей Хрушчов - син на покойния бивш съветски лидер от периода на Студената война Никита Хрушчов, е огнестрелна рана в главата, съобщи днес говорител на съдебно-медицинската служба на американския щат Роуд Айлънд, цитиран от Асошиейтед прес. От местната полиция обаче съобщиха, че няма данни за насилствена смърт.

Хрушчов-младши бе намерен мъртъв в дома си в Кранстън, щата Роуд Айлънд, миналия четвъртък. Той бе на 84 г. Сергей Хрушчов и съпругата му Валентина получиха американско гражданство през 1999 г. Именно тя е повикала в четвъртък сутринта полицията, която е констатирала смъртта му на място в дома, предава БТА.

Сергей Хрушчов е роден в Москва през 1935 г. Той бе ракетен експерт в Съветския съюз. През 1959 г. съпровождаше баща си при историческото му посещение в САЩ. През 1963 г., когато баща му още беше на власт (до 1964 г.), бе удостоен със звание Герой на социалистическия труд, стана и лауреат на Ленинска награда, припомня ТАСС.

През 1991 г. той и семейството му се преместиха в САЩ, където Сергей Хрушчов започна да чете лекции по периода на Студената война в университета "Браун" в Провидънс, щата Роуд Айлънд.

"Чувствам се като новороден, започвам нов живот", каза той пред АП, след като положи клетва като гражданин на САЩ. В друго интервю той каза, че се надява, че баща му, който почина през 1971 г., би подкрепил неговото американско гражданство. "В крайна сметка аз не съм избягал от родината си", отбеляза Хрушчов-младши.

Вдовицата му Валентина е съобщила пред ТАСС, че мъжът ѝ ще бъде погребан в Москва през октомври.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поредното

    15 6 Отговор
    Зло, което изчезна. Слава Богу
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Милиционер не трий

    18 1 Отговор
    Руснак заклел се в преданост на САЩ. Милиционер
  • 5 КОЛХОЗНИКА

    18 3 Отговор
    РАЗБРАЛ ЧЕ Е СГРЕШИЛ ,СГЛУПИЛ И СЕ Е САМОУБИЛ.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    НЯМА ВЕЧЕ "НОВИЧОК" ...ИМА САМО "КУРШУМЧОК " !!!!!!!
  • 8 За такива свинец е

    4 0 Отговор
    достатъчно. Чел съм автобиографична книга за развитието му като ракетчик тръгнал от Челомей стигнал до Каральов и винаги лансиран от татина подкрепа,а след 91г "горд" гражданин на САЩ и започнал нов живот,ама до онзи ден отишъл си със седем грама в главе. А "гордия"гражданин с американско гражданство защо трябва да бъде погребван в Москва,ако съм на Путин това няма да го разреша.
  • 9 За такива свинец е

    2 0 Отговор
    достатъчно. Чел съм автобиографична книга за развитието му като ракетчик тръгнал от Челомей стигнал до Каральов и винаги лансиран от татина подкрепа,а след 91г "горд" гражданин на САЩ и започнал нов живот,ама до онзи ден отишъл си със седем грама в главе. А "гордия"гражданин с американско гражданство защо трябва да бъде погребван в Москва,ако съм на Путин това няма да го разреша.
  • 10 donald

    4 1 Отговор
    сигурно ще го пишат че е починал от коронавирус а куршумът главата е само съпътстващо заболяване
  • 11 Gen Gurko

    4 1 Отговор
    Застрелял се е или поради заболяване или от срам че 40 години се е занимавал с либерастия и е живуркал в САЩ, а руският народ се въздига вече и той го е разбрал. Страшно е да си безродник, дори и във вавилонската кула.
  • 12 София

    1 0 Отговор
    .....че мъжът ѝ ще бъде погребан в Москва през октомври....или мумията му !?