Last news in Fakti

29 Юни, 2020 10:45 1 916 4

Новозаразените в Италия паднаха под 200

  • италия-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • вирус-
  • пандемия

Най-засегната от пандемията е Северна Италия

Новозаразените в Италия паднаха под 200 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Италия регистрира нови 174 случая на заразяване с коронавирус и 22 смъртни случая през последното денонощие, предаде AP, позовавайки се на службите.

От новата информация на италианското здравно министерство за разпространението на вируса става ясно, че се запазва тенденцията северните региони на Италия да са с най-много нови случаи на заразяване. За разлика от тях, южните италиански региони регистрират изключително нисък брой или никакви нови случаи на заразяване.

Ломбардия е с най-много случаи на заразяване - 97, а на второ място е Емилия-Романя с 21. Общият брой на заразените с коронавируса в Италия е 240 310, а общият брой на починалите - 34 738. Италия е на четвърто място в света по брой жертви - след САЩ, Бразилия и Великобритания. В световен мащаб броят на починалите от COVID-19 достигна половин милион души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей Билтс

    5 0 Отговор
    Само докато мине туристическият сезон. Вирусът е състрадателен и разбира от икономика, после като завали дъжд обаче пак ги почва.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Извинявай Дениз

    2 0 Отговор
    Не видях че статията е от теб! По принцип избягвам да пиша по твоите статии!
  • 4 333

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гей Билтс":

    В Италия тая година туристически сезон няма, независимо колко заразени отчитат.
    В Гърция, където нямаше толкова заразени са на 85%, в Италия са на 15%. Ама продължавайте да разнищвате конспирации.