Last news in Fakti

11 Октомври, 2020 09:02 2 621 15

Папа Франциск: Изтеглете инвестициите си от компании, които не пазят околната среда

  • папа франциск-
  • климат

По думите на Франциск пандемията от коронавируса е изтъкнала още повече необходимостта от мерки срещу климатичната криза и свързаните с нея социални проблеми

Папа Франциск: Изтеглете инвестициите си от компании, които не пазят околната среда  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Папа Франциск призова хората по света да изтеглят инвестициите си от компании, които не пазят околната среда, предаде Ройтерс.

Папата направи това във видеообръщение към онлайн конференция под наслов "Обратно броене за глобален старт - Призив за действие по климатичните промени". По думите му, науката всекидневно ни посочва, че трябва да действаме незабавно, за да ни остане "някаква надежда да избегнем радикална и катастрофална промяна в климата".

Според светия отец най-важните действия в бъдеще са три: по-добро познание за околната среда, устойчиво земеделие и достъп до чиста вода, както и изоставяне на изкопаемите горива. По думите на Франциск пандемията от коронавируса е изтъкнала още повече необходимостта от мерки срещу климатичната криза и свързаните с нея социални проблеми.

Сред другите оратори и активисти на онлайн проявата бяха актрисата Джейн Фонда, принц Уилям, бившият американски вицепрезидент Ал Гор и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само питам

    19 3 Отговор
    Този папа пипал ли е по тиквата Боко Тъпото?
  • 2 Папабизнесмен

    23 2 Отговор
    Папата е станал финансов брокер ли, инвестиционен консултант ли, че промотира определен тип бизнес инвестиции.

    Папата е супермилиардер всъщност и си е партия с финансовите олигарси на Уолстрийт и Лондон сити, Сингапур и т.н.
  • 3 Жоро

    16 1 Отговор
    Папата да освободи половината жентълмени дето го обслужват и отиват да работят нещо.
  • 4 случаен

    11 3 Отговор
    що не помоли господ,дет я е направил за няколко дена,да я изчисти за един
  • 5 Гост

    11 0 Отговор
    То по този призив на папата половината бизнес в Америка трябва да затвори. САЩ излезе от споразуменията, отнасящи се за ограничаване на вредните емисии, водещи до затопляне на климата.
  • 6 Анна

    4 2 Отговор
    Папата говори закодирано . Това послание е някакво предупреждение за някакви радикални промени ( в наш ущърб) но завоалирано за да не му се обърне внимание, защото стоящите на върха на пирамидата по закон каквито и да ги вършат и колкото и да са силни, винаги трябва да имат доброволното съгласие на обикновения човек ( разбирай свободен избор). и ако обикновения човек си мълчи , за тях това се приема като съгласие. Наблюдавайте какви нови нареждания, укази и закони ще бъдат обявени , които ще трябва да приемем уж за нашето добро, за да могат си подсигурят властта без съпротива. Предупредени сте и ако не разбирате посланията на папата и след него на министрите и си мълчите , после да не се чудите защо полицията и военните могат да ви блокират. Прави впечатление " Обратно броене за глобален страт " !!!!
  • 7 Папунгер

    5 2 Отговор
    Ей тоя Франциск е страшен.Уж е наместника на Св.Петър на земята,пък гледай го ти ,какви ги върши.Ватикана е центъра на злото на земята.Папата и Ватикана са в съюз с дявола!!!
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    правиллно
  • 9 Лалугера и Луцифер

    3 2 Отговор
    Педофили в расо,къде във Ватикана.Сатанисти в расо,къде във Ватикана.Служат вярно на своя господар,няма грам смирение за тези изчадия.Защо хората са слепи???Ако бяха истински отдадени на Бога,нима щяха да живеят като крале,нима за тяхния кеф щяха да си грижат хиляди,а не обратното???Какво точно вършат тези Лалугери на Луцифер,замислете се.Апропо същото важи и за православните велможи.
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    папата да изхвърли от църквата педофилите

    Коментиран от #12

  • 11 Баш Гост

    5 1 Отговор
    Брех - попа и той, като Бойо взе да разбира от икономика и финанси.
  • 12 Падре Падроне

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    За да си във Ватикана,задължително трябва да хрускаш малки момиченца и момченца,вярата изисква да бъдеш Падре Падроне
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 БПФ

    1 1 Отговор
    Ти ли - нигъpска п0длого, дето миеш смpадливите крака на нахлуващите в Европа дивaци, ще ми кажеш в какво да инвестирам?
  • 15 БПФ

    2 1 Отговор
    ... ти, мерзавецо, скоро ще се озъбиш. Имаш ли представа в ада дяволите какви садистически и отвратителни неща ще вършат с тебе?