Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 19:05 1 827 5

Даунинг Стрийт: Брекзит преговорите ще успеят, ако другите уважават британския пазар

  • брекзит-
  • великобритания-
  • борис джонсън

Камарата на лордовете гласува с 433 срещу 165 за изменение на Законопроекта за вътрешния пазар, като това гласуване се счита като поражение за британското правителство

Даунинг Стрийт: Брекзит преговорите ще успеят, ако другите уважават британския пазар  - 1
Снимка: Shutterstock

Обединеното кралство очаква други страни да зачитат правото на Великобритания да защитава вътрешния си пазар, ако искат преговорите за Брекзит да бъдат успешни, заяви във вторник говорител на премиера Борис Джонсън.

Говорителят също така отбеляза, че Лондон не може да позволи решения като Протокола за Ирландия и Северна Ирландия, отнасящи се до търговията между британската територия и Европейския съюз съгласно Споразумението от Разпети петък, да "компрометират мирния процес или вътрешния пазар на страната".

Снощи Камарата на лордовете гласува против изменение на Законопроекта за вътрешния пазар, конкретно насочено към клауза, която цели да отстрани части от Северноирландския протокол.

Камарата на лордовете на Обединеното кралство гласува с 433 срещу 165 за изменение на Законопроекта за вътрешния пазар, като това гласуване се счита като поражение за британското правителство.

Законопроектът цели да позволи на правителството да отмени Споразумението за оттегляне от Европейския съюз, а лордовете специално са насочили вниманието към клауза, която да отстрани части от протокола на Северна Ирландия относно движението на стоки и услуги след Брекзит.

Сега законопроектът ще се върне в Камарата на общините. Правителството потвърди, че ще възстанови клаузата, преди да я предложи за ново гласуване.

"Постоянно бяхме категорични, че клаузите представляват правна мрежа за защита на целостта на вътрешния пазар на Обединеното кралство и огромните печалби от мирния процес", посочва правителството на Борис Джонсън.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 (A+T)x2+(G+C)x4

    13 0 Отговор
    Я марш бе тъпи квадратни розово-прозиращи глави
  • 2 Кви лордове

    15 1 Отговор
    Арабска Англия. Позор. Оправяйте се.

    Коментиран от #4

  • 3 Yamaha

    3 0 Отговор
    Запомнете!!! Patria e една лагерница която не струва и метала вложен в нея, никъде по света не позват Patria само нас ни хванаха за мезе финките!
  • 4 карамфила

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кви лордове":

    Щом имат Лорд Ахмет това си е Саудитска Арабия на остров.
  • 5 Обикновен овчар

    7 0 Отговор
    Сития на гладния не вярва,сега ще повярва!
Новини по държави: