Last news in Fakti

3 Декември, 2020 09:42 2 769 21

Путин нареди мащабна ваксинация

  • владимир путин-
  • русия-
  • ваксина-
  • ваксинация-
  • коронавирус-
  • пандемия

Първо ще се ваксинират лекарите и учителите

Путин нареди мащабна ваксинация - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин обяви плановете си за започване на мащабна ваксинация срещу коронавирус за лекари и учители още следващата седмица, предаде БГНЕС.

По време на видеоконференция той обяви, че страната вече е произвела около 2 милиона дози от коронавирусната ваксина. „Това ни дава възможност да започнем, ако не масово, то мащабно ваксиниране“, каза държавният глава. Според него ваксинацията ще започне с „първите две рискови групи – лекари и учители“.

„Ако смятате, че сме готови за такава стъпка, бих ви помолил да организирате работата по такъв начин, че в края на следващата седмица вече да започнем тази мащабна ваксинация“, каза Путин на вицепремиера Татяна Голикова. Президентът увери, че разбира предпазливостта, с която вицепремиерът говори за възможни дати. “Трябва да спазваме тази предпазливост, всичко е правилно, но знам, че като цяло както индустрията, така и медицинската мрежа са готови. Нека направим тази първа стъпка”, призова държавният глава.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минчо

    13 7 Отговор
    ЗА ВИРУСА НЯМА ЛЕКАРСТВО...ТИЯ ВОКСИНИ ЩЕ ВДИГАТ ИМУНИТЕТА

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Спец

    26 16 Отговор
    Така е в света на можещите и знаещите а нашите ще купуват скъпа ваксина на едниаборигени която трябва да се съхранява при минус 70 градуса и да се инжектира в рамките на максимум две минути иначе се разваляла

    Коментиран от #12, #17

  • 3 Сделано в СССР

    21 27 Отговор
    Такъв мащабен геноцид над собствения си народ, какъвто има в Русия(СССР) , не е съществувал в цялата история на човечеството! Когато излезе съобщението за ваксината “Спутник”,световните борси и финансови пазари не мръднаха.При съобщението на “Файзер”,акциите на всички фирми на световните борси скочиха със средно 8%…Направете си изводи на кого вярва света…

    Коментиран от #10, #19, #21

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рико

    7 17 Отговор
    " Путин нареди ", означва ли това задължително ваксиниране? Навсякъде по света ще бъде доброволно. За качеството,не зная, но количество за масова ваксинация нямат. За сравнение , Испания е поръчала 100 млн ваксини! С тези два милиона, при обявена "всенародна"ваксинация, конфликтите между имащи и нямащи са неизбежни.

    Коментиран от #14

  • 6 Д р Живаго

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "минчо":

    Коя ваксина вдига "имунитета "докторе,че не се сещам в момента?
  • 7 Хаха

    13 12 Отговор

    До коментар #1 от "минчо":

    В рушката ваксина няма чип щото е още аналогова ... има лампови транзистори ... :)
  • 8 Ленин

    11 5 Отговор
    Първо да се ваксинират капиталистите, някои офицери от армията и опозицията
  • 9 Баба Зоя

    11 14 Отговор
    Група руски учени откриха неизвестен досега повод за пиене.
  • 10 еш па тоа

    21 4 Отговор

    До коментар #3 от "Сделано в СССР":

    Кви борси,какъв геноцид,бе?Знаеш ли,че в бг лекарствата са двойно по-скъпи от Европа и четворно от Русия!Та,къде е геноцида?
  • 11 Д Талев

    9 8 Отговор
    "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
  • 12 Rado

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "Спец":

    С тези -70 показват, че чиповете им са номер едно, издържат много ниски температури и шоково преминаване към стайна температура, непостижима технология такива чипове никой не може да направи.

    Коментиран от #18

  • 13 Вилает

    0 10 Отговор
    Бойко и Доган =процъвтяваща република и държава
  • 14 Бачо Киро

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "Рико":

    Чакай си ти доброволното... Гърците са гласували закон още юни месец, който им дава правото за задължителна ваксинация, ако сметнат, че е нужна, каквото и да значи това. Австралийската Quantas вече обяви, че като излязат ваксините ще пускат да летиш само ако си ваксиниран. Познай дали ще бъдат единствени. Като го направят така навсякъде и щеш, не щеш, ще се ваксинираш "доброволно".

    Коментиран от #15

  • 15 веселяк

    4 5 Отговор

    До коментар #14 от "Бачо Киро":

    Публикувано във факти.бг: ще се ваксинираш "доброволно"...Казва се доброзорно!
  • 16 2020

    9 5 Отговор
    Както винаги Русия ,Президентът Вл. Путин са адекватни.Ваксините са проверени и започва поставянето на ваксина на лекари и учители.През това време България ще мисли,кои ваксини да закупи,къде ще се съхраняват/при-70 градуса/,как ще се обхванат най-рисковите групи.Бойко Борисов след ,като ще купува вредни ваксини,без проверка ,да ги постави най-напред на себе си,дъщеря си и двамата си внука.След това на другарите от Герб, ОП, ,осъдения Марешки и Воля, НФСБ и на целия МИН. Съвет.Ще изчакаме поява на странични ефекти/до месец-два/и тогава ,българи които не са си поставили руска ваксина, ще изберат някоя друга.По голям цинизъм не съм виждала от този на Бойко Борисов,да не закупиш проверена руска ваксина,а да се продаваш за по-малко от 30 сребърника.Всъщност продава българите/вече не зная дали е българин/.

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Rado

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Rado":

    Много минуси, значи в тия ваксини нямало чипове. Русофилите потвърдиха, че няма чипове с минусите.
  • 19 демонократ

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сделано в СССР":

    Не се кахъри бе. Спутник-5 е производство на Астра Зенека а тя е собственик на Файзер и се финансира от Рокфелер и се управлява от Бил Гейтс. И Путин е прибрал едни пари, както и нашия, а пък матряла и да мре на кой му пука.
  • 20 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "2020":

    Защо не внимаваш в бройката? Имат 2 млн ваксини, а населението им 150 милиона, те обаче на теб ще дават(да примем че е годна)! Сега търсят съдействие от Унгария да им я произвежда, кога ще стане това,ако унгарците изобщо се навият?
  • 21 Рико

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сделано в СССР":

    Имам спомен от период в който трябваше да вземам продължително антибиотик. Български. Между другото, не беше евтин за продължително лечение. От един момент минах на Pfizer (спомням си че беше произведен в Швейцария). Най-точната оценка за разликата тогава даде майка ми: - Досега беше като пиян по 24 часа,сега вече си нормален човек! Хора,не правете политика с живота и здравето - избираите реномираното .