Last news in Fakti

24 Април, 2021 18:30 1 797 3

Атина изрази подкрепата си към Западните Балкани

  • западни балкани-
  • черна гора-
  • гърция-
  • никос дендиас-
  • нато-
  • европа

Черна гора благодари на Атина за изпратената помощ

Атина изрази подкрепата си към Западните Балкани - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Енергийна сигурност и европейски перспективи за всички страни от Западните Балкани обсъдиха в Атина външните министри на Гърция и Черна гора, предаде БНР.

Атина подкрепя изцяло влизането на страните от Западните Балкани в Европейския съюз, каза гръцкият външен министър Никос Дендиас на срещата с неговия колега от Черна гора Джордже Радулович. Първите дипломати на двете балкански страни подчертаха на брифинг ,че членството в НАТО гарантира сигурност в региона.

Гърция в рамките на военно сътрудничество охранява въздушното пространство над Черна гора. Двете страни обсъдиха ползите за Балканите от изграждането на Трансадриатическия газопровод, както и и на плаващата платформа за втечнен газ при Александруполис.

Енергийна сигурност за балканските страни е целта на европейските проекти в сферата на енергетиката. „Само европейското бъдеще на базата на европейски ценности карантина на страните от Западните Балкани навлизане в XXI век“, заяви гръцкият първи дипломат. Радулович благодари на Атина за изпратената помощ от медикаменти по време на пандемията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    0 0 Отговор
    Западни Балкани? За Черна гора - ясно. Любопитно, дали гърка подкрепя и албанско влизане в ЕС ? Наскоро мюсюлманска Албания и Турция сключиха военен договор.
  • 2 Гюнтер

    3 0 Отговор
    Ото фон Бисмарк е казал,че Балканите са барутният пореб на Европа.Всеки гледа на нас като на прокажени и готови за съдействие балканопитеци.
  • 3 Костадинуполис

    1 0 Отговор
    Така поткрепи и България и след това тиквата и цялата политика стана прислужница и помощник на Ердоган в ЕС
Новини по държави: