Last news in Fakti

26 Юни, 2021 18:00 2 815 15

Санкт Петербург, домакин на Евро 2020, регистрира най-големия брой починали от COVID-19

  • санкт петербург-
  • русия-
  • пандемия-
  • сергей собянин-
  • спутник v

За да спрем пандемията е необходимо едно нещо: масови и бързи ваксинации, заяви вчера по телевизията кметът на Москва Сергей Собянин

Санкт Петербург, домакин на Евро 2020, регистрира най-големия брой починали от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вторият по големина руски град Санкт Петербург, домакин на мачове от Евро 2020, регистрира днес най-високия брой смъртни случаи в Русия на хора с коронавирус от началото на пандемията, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Според официалните данни старата имперска столица е отчела 107 смъртни случая за последните 24 часа. Според руски медии от началото на пандемията това е най-големият брой починали с коронавирус в руски град за денонощие.

Санкт Петербург е изключително популярна туристическа дестинация. Там се играят общо седем мача от Европейското първенство по футбол. Досега са изиграни шест и остава още един - четвъртфинала в петък.

Русия като цяло регистрира днес 21 665 нови заразявания. За последно толкова много случаи е имало през януари. Страната е засегната от силно заразния вариант Делта. Смъртните случаи за изминалото денонощие са 619. Такъв голям брой починали за последно е имало през декември. Общо жертвите на пандемията по официални данни са 132 683, но според руската статистическа агенция Росстат, която има по-широка дефиниция за починали от ковид, от началото на пандемията до април 2021 г. са починали около 270 000.

"За да спрем пандемията е необходимо едно нещо: масови и бързи ваксинации", заяви вчера по телевизията кметът на Москва Сергей Собянин.

Москва върна някои от ограничителните мерки през последните седмици, в това число задължителна работа от вкъщи за част от служителите, задължителна ваксинация на работещите в сектора на услугите и въвеждане на санитарен паспорт за ходене на ресторант.

Ваксинационната кампания в Русия изостава на фона на общото недоверие на населението. Само 21,2 от общо 146 милиона жители са получили поне една доза, показват данни, публикувани вчера на сайта "Гогов". Той събира данни от регионите и медиите, защото липсват официални национални статистики.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТттТ

    6 10 Отговор
    Ами с тези туристи-така ще е...Самите руснаци започнаха да се връщат от отпуски зад граница-а отделно в СПетербург има и много чужденци...и ето го резултата.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Информиран

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТттТ":

    ... важното е че редки златни монети от периода на "Черната смърт"са намерени в Англия!
  • 3 Да бе,ама

    13 11 Отговор
    Манете ги вия рашаните.Нас ни интересува новият ни голям брат САЩ . Там колко умряха-май минават вече 600 000 -а? Ама откак Байдън го ПОСТАВИХА за президент и дума няма за проблема там.Иначе при Тръмп показваха даже как в картонени кутии ги копат в общи гробове.Нещо политкорекността превишава всички приети норми-а...????

    Коментиран от #6

  • 4 Путин

    11 11 Отговор
    Спутника не работи при Делта варианта, щото при разработването е изпуснат косъм от ушанка...

    Коментиран от #8

  • 5 Рико

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТттТ":

    Така и не знам какъв е "гратисния период"-от момента на заразяването,до проявлението колко дни минават. Откритите заразени днес може и да не са от ЕП.
  • 6 Д-р КлизмоВ

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Да бе,ама":

    В Рассия повече ще умрат ,само гледай мача .

    То и до сега повече са умрели ,но лъжат за данните най брутално .
  • 7 За Русофили

    10 4 Отговор
    С Руските ваксини ще живеете пет хиляди години Ваксинирайте се !!!
  • 8 ХА ХА ХА

    5 8 Отговор

    До коментар #4 от "Путин":

    А наш Ганя, като тарикат се доверява на Иванушка Глупака, оня с проскубаната ушанка.

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    6 1 Отговор
    Нещо не разбирам - починалите в Русия са колкото през декември, при условие, че имат над 20 милиона ваксинирани и е лято. Новият индийски щам е навсякъде, но никъде няма дори доближаване до декемврийския пик на починалите. Тези факти силно разколебават доверието в качествата на ваксината и ваксинирането. В повечето държави Ковид силно е намалял или почти не се среща. За щастие у нас Ковид вече не е проблем, но гледайки руснаците трябва да имаме много наум.

    Коментиран от #14

  • 12 уШанка

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "ХА ХА ХА":

    Ушанката е измислена не в Русия. Измислена е в северните, американски щати. Измислена е от хората ,тръгнали да търсят злато там. Руснаците в това време са носели самурени калпаци. Хем по топлят, хем и кожата на главата "диша".
    Износихте се с ушанките, ватенките и пр.
    п.п.
    Ватенките също са измислени и въведени в САЩ. пак по същото време. Евтина, работна одежда.
    Та те така те.

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ГостЪ

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Ако си мислиш , че делта мутацията ще ни подмине…. Просто е въпрос на време до сега така става наляга първо едните после другите според зависи от потока на движение! Както знаем много руснаци имат имоти по нащо черноморие абе каро цяло много народ идва от там тука. По повод спутник ами щом хора преди да се срещнат с Путин са поставяни в карантина за две седмици а той е ваксиниран …. Мисля , че е ясно!
  • 15 ХА ХА ХА

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "уШанка":

    То какво ли е измислено в Русия, всичко е копирано.Спутникът и той съвеЦко бледо копие на Астра Зенека!