Last news in Fakti

31 Август, 2021 09:14 1 734 10

ЕС обсъжда общ отговор срещу миграцията

  • афганистан-
  • ес-
  • бежанци-
  • отговор-
  • талибани-
  • война-
  • мигранти-
  • ек

Общността ще подпомогне финансово съседните на Афганистан страни за приемане на бежанци

ЕС обсъжда общ отговор срещу миграцията - 1
Снимка: Shutterstock

Министрите на правосъдието и на вътрешните работи на страните от Европейския съюз ще обсъдят на заседание в Брюксел общ отговор на миграцията от Афганистан, предаде БНР.

Съветът идва след среща на постоянните представители на ЕС миналата седмица, на която те дискутираха последния развой на събитията в страната, в т.ч. миграцията и сигурността, както и сътрудничеството в тази насока със съседни на Афганистан страни. Според изтекла вчера чернова на обща позиция на министрите те ще се противопоставят на безконтролната миграция оттам, както и ще настояват за щателна проверка на евакуираните вече от страната и приети в различни страни-членки на ЕС мигранти.

Върховният представители по външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви, че Общността ще подпомогне финансово съседните на Афганистан страни за приемане на бежанци. От Европейската комисия потвърдиха, че ще направят това от предвидената за страната хуманитарна помощ, но отказаха да назоват конкретни суми за тази цел. Председателката на Комисията Урсула фон дер Лайен съобщи, че хуманитарната помощ на ЕС, която е над 50 млн. евро за страната, ще бъде увеличена на над 200 млн.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    8 2 Отговор
    Докато котките се наумуват, мишките се налудуват!
  • 2 мерсси

    14 1 Отговор
    Предлагам ФАЩ да си ги приеме, мерси от други "неканени" гости.
  • 3 Раданч Татлъту

    5 2 Отговор
    А на нас колко инДжинери ще ни е квотата?Или от мама Меркел нема да моем да са вредим!?👳‍♂️👧🐵
  • 4 Българка

    13 0 Отговор
    България да настоява да се отпуснат от ЕС пари за охрана на границата ни с Турция, защото това е външна граница на ЕС. Стига с навеждането, подчинението и безприкословното съгласие на чиновници от Брюксел!
  • 5 Хо хо хо

    10 0 Отговор
    ЕС страда от шизофрения уж ги иска ама не ги иска или хем немците да квичат че ги искат хем друг да ги приеме.
    Ама не афганците си искат в Берлин .
  • 6 Перо

    9 0 Отговор
    И в съседните страни е като в БГ,крадат се парите,а емиграцията към ЕС не е спряла от 20 г. Истината е,че трябва да се прилагат американските имиграционни закони и да не се допускат икономически имигранти,каквито са 100% от афганистанците. Правителството на талибаните,официално обяви,че не преследват никого по политически,религиозни,етнически причини и народа им предаде цялата военна техника и се присъедини към тях,като захвърли полицейските и военни униформи от бившия режим. Потънаха стотици милиарди щ.д. от некомпетентно решение и програма. Афганистанците се доказаха като неинтегриращи се хора и приема им е много опасен,защото те искат да изграждат тяхна общност/гета/ и порядки в приемащата държава,а не да се интегрират в държавата,където живеят. БГ трябва категорично да се противопостави за приемането на афганистанците в ЕС и соросистки те медии да престанат с Гьобелсовата пропаганда,българския данъкоплатец да осиновява емигранти,от население с 75% под прага за бедност и друга ценностна система,религия и култура!
  • 7 Ивелин Михайлов

    5 0 Отговор
    Най-големият Исторически парк до Варна настоява да се минира турската граница!
  • 8 ДаЗдраПерМа

    1 1 Отговор
    тия 50млн още не са дадени, Урсула каза че когато жените там получат всички демократични права тогава ще им ги даде точната дата е на марта у сряда
  • 9 Всъщност

    1 0 Отговор
    Европа води напреднали преговори с Турция относно създаването на големи бежански лагери на нейната територия и щедро финансиране. Турският лидер се съгласява и търси начин да се справи с отричането на значителна част от турското общество, което не се интересува от нови имигранти, не е обсебено от ислямски чувства на братство, нито има финансов интерес от евтината им работа.
  • 10 Енчев

    0 1 Отговор
    Дами и Господа-Българи,
    Моля кажете истината, как се евакуираха нашите ОТАН-марионетки от Афганистан,
    които бяха изоставени, след поредното позорно бягство на американските енергийни крадци, от там?
    "Гласът на НЕСуверенна БЪЛГАРИЯ"
Новини по държави: