Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 21:23 1 655 9

Кристалина Георгиева: МВФ очаква леко забавяне на глобалния икономически растеж спрямо юлските си прогнози

  • кристалина георгиева-
  • международен валутен фонд-
  • световна банка

Това бе първата публична изява на Георгиева след обвиненията за манипулация на данните в доклада "Да правиш бизнес"

Кристалина Георгиева: МВФ очаква леко забавяне на глобалния икономически растеж спрямо юлските си прогнози - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Международният валутен фонд очаква леко забавяне на глобалния икономически растеж спрямо юлските си прогнози от 6%, съобщи управляващият директор Кристалина Георгиева. Тя се включи чрез видео връзка на конференция, организирана от университета „Бокони“ в Милано, където за пореден път призова богатите страни да помогнат на по-бедните с доставката на ваксини и чрез преотстъпването на новите специални права на тираж.

Георгиева определи разликата в икономическото развитие на отделните държави, натрупването на дългове и инфлацията като „камъчета в обувката“, които пречат на пълното възстановяване от пандемията:

"Въпреки че очакваме ценовият натиск в повечето страни през 2022 г. да намалее, в някои държави с възникващи и развиващи се икономики той вероятно ще се запази. Особена тревога по отношение на инфлацията предизвиква повишаването на световните цени на хранителните продукти с над 30% през изминалата година. Заедно с повишението на цените на енергията, това оказва допълнителен натиск върху по-бедните семейства".

Това бе първата публична изява на Георгиева след обвиненията за манипулация на данните в доклада „Да правиш бизнес“. Нито тя, нито някои от участниците в лекциите засегнаха темата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брех...?!

    8 0 Отговор
    Коя е тая от снимката ,дето са и разчекнали бузите с два...,,микрофона"...🙄😔😖😰?!?!
  • 2 Зевс

    5 1 Отговор
    А ние при 11 годишното управление на Бойко Борисов, очакваме леко затъпяване, нищо чудно Луна да стане президент като гледам нашата политика е наистина едно шоу
  • 3 От тази

    9 2 Отговор
    Сталинкина уста не ща да чувам нищо !
  • 4 Румен

    8 1 Отговор
    Мафиотката се появи, слушайте внимателно как ще се промени света към по добро. Ми кат Китай например.
  • 5 хъхъ

    7 3 Отговор
    "Нито тя, нито някои от участниците в лекциите засегнаха темата."

    Комунисти.
  • 6 Юда

    5 2 Отговор
    Тази е от онези Български Еврейки. По майчина линия а не ...... Георгиева.
  • 7 не лъжа

    7 0 Отговор
    Кристалина е по кристална и от водата под потъналият кораб на БГ. море.
  • 8 Пеевски

    2 2 Отговор
    Кристалка, Симеон Дянков, Симеон Сакскобурготски, Плевнелиев, Иван Костов, Соломон Паси, Цецка Цачева, Карадая, това са най проспериращите и умни политици на България за 21 век, с тях навлезохме в бъдещето и сме по богати от времената на Тодор Живков и непризнатата 16тата република на СССР
  • 9 МВФ очаква...

    1 0 Отговор
    А ние очакваме, корумпето да си подаде оставката.