Last news in Fakti

16 Септември, 2013 16:59 2 037 1

Стрелба в сграда на военноморските сили във Вашингтон (Обновена в 22:24)

  • стрелба-
  • вашингтон-
  • командване на военноморските системи

Убити са 12 души

Стрелба в сграда на военноморските сили във Вашингтон (Обновена в 22:24) - 1
Снимка Уикипедия
12 са убитите при стрелбата в комплекса на Военноморските сили на САЩ Нейви Ярд във Вашингтон. Четирима души са ранени, сред тях има полицаи, предаде Би Би Си.
 
Състоянието на трима от ранените е тежко, съобщават лекари. 
 
Един стрелец е убит, а други двама се издирват, потвърди полицията. Ликвидираният нападател е 50-годишен служител от ВМС, чийто трудов договор е бил прекратен наскоро.
 
Останалите двама, по описанието на полицията са: Бял мъж, който носи униформа с цвят каки и барета и чернокож афроамериканец на около 50 г., с униформа в маслиненозелено, въоръжен с пушка.
 
По късно полицията във Вашингтон съобщи, че е свалила подозренията от единият заподозрян. „Белокожият заподозрян във военна униформа бе идентифициран и не е заподозрян, нито пък представлява интерес за разследването”, заяви полицията в социалните мрежи. 
 
Заради нападението започна мащабна операция по сигурността във Вашингтон. Няколко улици и поне един мост бяха затворени. За кратко на летище Рейгън не кацаха самолети.

В Нейви Ярд се намира щабът на Командването на морските операции на военноморските сили на САЩ. Това командване строи, купува и разработва корабите, подводниците и бойните системи на военноморските сили. Там работят около 3000 души. Това е най-голямата от петте подобни служби в американския флот, която получава около 25% бюджета за военноморските сили. Тя разполага с фискален година бюджет от близо 30 000 милиона долара.

"Със 60 000 цивилни, военни и помощен персонал, службата изгражда, купува и поддържа кораби и подводници на флота, както и техните бойни системи", се казва в изявление на ВМС на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bobi

    1 0 Отговор
    "30 000 милиона долара." хммм , така ли се изписват вече 30 милиарда