Last news in Fakti

17 Септември, 2013 10:28 1 610 7

Касапницата в Нейви ярд поставя дебатa за продажбата на оръжие в САЩ - Видео

  • нейви ярд-
  • оръжие-
  • сащ-
  • стрелба

Проява на лош вкус и липса на дипломатичност демонстрира председателят на комисията по външните работи в долната камара на руския парламент – Думата Алексей Пушков

Касапницата в Нейви ярд поставя дебатa за продажбата на оръжие в САЩ - Видео - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият военен Арън Алексис  е единственият нападател, който хладнокръвно разстреля  12 души в команден център на американските военноморски сили във Вашингтон, предаде Си Ен Ен.

Мотивът за атаката, при която бившият военен разстреля една дузина служители на възраст между 46 и 73 години, остава неясен. Арън Алексис е бил убит при завързалата се престрелка със силите на реда. Така общият брой на загиналите стана общо 13.

Президент на САЩ Барак Обама определи деянието на Алексис като „акт на страхливец”. В знак на траур и в памет на жертвите той дори разпореди свалянето наполовина на националния флаг над Белия дом и Капитолия.

Анализатори вече призоваха да се започне ясна кампания за ограничаване на продажбата на оръжие в американското общество. Те аргументира позицията си с факта, че часове след касапницата във ВМС базата „Нейви ярд“ пред северната ограда на Белия дом е бил задържан мъж за хвърляне на пиратки. Сикрет сървис са задържали мъжа (виж видеото).

В миналото нападателят Алексис на няколко пъти е попадал в полезрението на силите на реда заради нарушения за носене на оръжие, съобщи ФБР. Си Би Ес съобщи, че атентаторът е стрелял с щурмова пушка Колт AR-15.

Преди месеци тя беше в центъра на дебата в САЩ за забрана на свободната продажба на оръжия.

 Именно тази пушка е едно от оръжията с които бяха извършени масовите убийства в Нютаун, Кънектикът, Колорадо, Аурора и други.

Проява на лош вкус и липса на дипломатичност демонстрира председателят на комисията по външните работи в долната камара на руския парламент – Думата Алексей Пушков. В Туитър той написа, че трагедията във Вашингтон е „ясно потвърждение на американската изключителност“.

„Никой дори вече не е изненадан“, коментира Пушков. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stoil Dobrenov

    1 0 Отговор
    ....И къде,по-точно,е ЛОШИЯТ ВКУС и ЛИПСАТА НА
    ДИПЛОМАТИЧНОСТ,авторе??!
    В това ли,че е казал една ВЯРНА КОНСТАТАЦИЯ,в това ли,че без
    увъртания и заобикалки е казал ИСТИНАТА за ДИВОТИЯТА в "страната на неограничените възможности"?!!!!
    Абсолютно прав е и го приветствувам за прямотата и откровеността!
    Напук на мнението на автора.........
  • 2 Stoil Dobrenov

    0 0 Отговор
    Извинявам се-пропуснах да уточня:....-ако това е личното
    мнение на автора,разбира се,а ако не е и цитира някого,то е
    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да го посочи по име.Това е.
  • 3 шруум гъбков

    0 0 Отговор
    Денят , в който САЩ изчезнат от световната карта ще е най-полезният за човечеството от усвояването на земеделието насам...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.