Last news in Fakti

18 Април, 2023 23:10 639 4

Гана осигурява обучение за работа в дигитална среда за младежи в неравностойно положение

  • гана-
  • обучение -
  • работа -
  • дигитална среда -
  • младежи в неравностойно положение

Двуседмичното обучение, което ще приключи на 28 април 2023 г., се провежда в 155 обществени центъра за ИКТ на ГИФЕК в цялата страна

Гана осигурява обучение за работа в дигитална среда за младежи в неравностойно положение - 1
Снимка: ГНА

Ганайският инвестиционен фонд за електронни комуникации (ГИФЕК) постави началото на обучителни програми за придобиване на основни цифрови умения за 4335 младежи в областта на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) и предприемачество като част от проекта "Центрове за дигитална трансформация" (ЦДТ), предаде ганайската новинарска агенция ГНА.

Двуседмичното обучение, което ще приключи на 28 април 2023 г., се провежда в 155 обществени центъра за ИКТ на ГИФЕК в цялата страна.

В изявление публикувано в Акра от ГИФЕК и изпратено до Ганайската информационна агенция в Акра, се казва, че обучението е част от основната програма за предоставяне на възможности на маргинализираното население, особено в неосигурените и недостатъчно осигурени в социално отношение общности в Гана.

Обучението се осъществява в сътрудничество с Международния съюз по далекосъобщения, Норвежката агенция за сътрудничество и развитие и компанията „Сиско“ (Cisco).

Програмите за обучение се провеждат в 155-те общностни центъра за ИКТ на ГИФЕК във всички 16 региона на страната. 

Общо 14 000 граждани, сред които жени отпаднали преждевременно от училище, завършили висше образование, главни инспектори, учители, студенти и хора с увреждания, получават уроци по дигитално свързване, предприемачество, въведение в киберсигурността и „интернет на нещата“ (концепция за компютърна мрежа от физически обекти, като устройства, превозни средства, сгради и други предмети и вещи, притежаващи вградени електронни устройства за взаимодействие помежду си или с външната среда - бел. ред.). От създаването на проекта през 2020 г. досега около 10 000 граждани и 22-ма специалисти обучители са преминали сертифицирани от "Сиско" основни и междинни курсове по ИКТ. 

Над 580 ученици са обучени в общо 23 клуба по програмиране в цялата страна.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕВРОНЮЗ

    2 0 Отговор
    Киртак ПеткоФ го изпревариха и от Гана. 🤣🤣🤣
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГОСТ

    1 0 Отговор
    Питам едно черничко момченце,откъде е,то помисли,че го питам коя е майка му и ми вика.....ОТ ГАНА
  • 4 Лекувам наркозависимост

    0 0 Отговор
    Дори и там минимално взимат 1500лв на месец ....