Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Май, 2023 22:40 6 934 164

Верен на Путин! Рамзан Кадиров: Готов съм да заменя Пригожин

  • рамзан кадиров-
  • русия-
  • владимир путин-
  • вагнер-
  • евгений пригожин

Основателят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин обяви, че неговите сили напускат украинския град, който се опитват да превземат от миналото лято

Верен на Путин! Рамзан Кадиров: Готов съм да заменя Пригожин  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Подразделенията на специалните части на Ахмат са готови да заемат позициите на ЧВК "Вагнер" в Артемовск (Бахмут). Това съобщи в петък ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров. Той направи изявлението в своя канал в Telegram.

Така той коментира изявлението на основателя на ЧВК Евгений Пригожин за плановете на подразделението да прехвърли позиции в града на войските на руското министерство на отбраната.

Още новини от Украйна

"Да, ако по-големият брат Пригожин и "Вагнер" напуснат, тогава Генералният щаб ще загуби опитна бойна единица, а по-малкият брат Кадиров и "Ахмат" ще заемат нейното място в Артемовск. Ако сценарият все още е такъв, тогава нашите бойци вече са готови да напред и превземат града, но бих искал да вземем останалите два километра от града не с цената на живота на войниците, а в резултат на взаимно разбиране, подкрепа, решителност на командването и бойците да изпълнят заповедта", написа Кадиров.

Ръководителят на Чечня подчерта, че смята за погрешно да показва телата на загиналите си другари в името на обществения протест. Той призова страните да се срещнат на място и да разрешат недоразуменията в името на обща победа.

"Интересите на държавата и сигурността на страната трябва да са на първо място. И когато НПРО приключи, бих искал всички ние, всеки боец, всеки командир, всеки руски патриот да бъдем победители. Заедно", добави Кадиров.

По-рано Пригожин каза, че до 9 май подразделенията на Вагнер ще останат на позиции в Артемовск, а след това ще "отидат в тиловите лагери", за да "ближат раните си" там и да спасят личния състав от загуби. Той направи изявление и за липсата на боеприпаси за ЧВК "Вагнер".

Припомняме, че основателят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин обяви, че неговите сили напускат украинския град Бахмут, който се опитват да превземат от миналото лято.

Като причина се посочват големите загуби и липсата на достатъчно доставки на боеприпаси, което обрича бойците на "Вагнер" на безсмислена смърт. Оттеглянето ще се случи на 10 май по думите на Пригожин.

"Заявявам от името на бойците на Вагнер, от името на командването на Вагнер, че на 10 май 2023 г. сме длъжни да прехвърлим позиции в селището Бахмут към части на министерството на отбраната и да изтеглим останките на Вагнер в логистични лагери да ближем раните си".

ЧВК "Вагнер" оглавява опитите на Русия да превземе Бахмут още от миналото лято, в най-дългата и кръвопролитна битка на войната в Украйна.

Все пак не е сигурно дали изявлението на Пригожин може да се приеме за чиста монета, тъй като той и преди е правил импулсивни коментари. Именно миналата седмица той първо заяви, че на вагнерианците е било наредено да прекратят огъня заради посещението на американските журналисти в Бахмут, а след това го нарече "военен хумор".

До последно основателят на ЧВК не даваше сигнали за намеренията си, които днес обяви, въпреки очакваната контраофанзива на Украйна в близките дни. Пригожин не спира и критиките си към руските служби за сигурност и Министерството на отбраната, с твърденията, че бойците му така и не получили необходимите боеприпаси.

Пригожин публикува в петък изпълнен с псувни видеоклип, в който стоейки в поле от трупове, обвинява висшите началници на отбраната за понесените загуби.

Основателят на ЧВК "Вагнер" отново разпали дългогодишната вражда с министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валери Герасимов, когото Пригожин многократно е обвинявал, че лишава силите му от боеприпаси.

Във видеото Пригожин стои до десетки окървавени трупове, които по думите му са на бойци на "Вагнер". В публикувания от пресслужбата му видеоклип псувните са заглушени, пише Reuters.

"Имаме 70% недостиг на боеприпаси. Шойгу! Герасимов! Къде са **** боеприпаси?" - бунтува се Пригожин.

Според него загубите на "Вагнер" са щели да бъдат 5 пъти по-малко, ако бойците бяха адекватно снабдени.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    84 85 Отговор
    Слава Русия
    Да Живе
    България
    и Бг Народ

    Коментиран от #4, #17, #25, #42, #43, #45, #62, #67, #115

  • 2 Пич

    65 44 Отговор
    Нека наркоманът - беглец , да види как се държат мъжете !!!
  • 3 Майна

    65 57 Отговор
    Браво за постановката..
    Сега укрите наистина не знаят какво става, ха ха ха..
    Тактика..

    Коментиран от #13, #21, #80, #145

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Леопард

    56 59 Отговор
    Зеленски е психопат

    Коментиран от #22

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Стършел

    63 28 Отговор
    ТикТок клоуна иска да става придворен шут.🤣🤣🤣
  • 8 Убря

    58 46 Отговор
    Двамата ще излезат по-големи актьори от клоуна. Пускат по пързалката укрите и им вземат пипето. Разногледи ги направиха.
  • 9 Рико

    50 23 Отговор
    Хайде и тези "специални части". Какво им е специалното. На всичко лепят "специално", "безаналогово" и подобни за да плашат гаргите.

    Коментиран от #15, #19, #41, #63

  • 10 Хаха

    55 60 Отговор
    Едната седмица стана на 333,скоро Путин в ада ще гори! Слава Украина,Героим слава!!!!

    Коментиран от #29, #151

  • 11 Педя човек, лакът брада

    51 42 Отговор
    С кой бе Рамзданчо!?
    Ти си генералче без армия!
  • 12 Пучо Капучо

    41 39 Отговор
    Пригожин май е по-добър артист от комедиантчето, а и Кадирчо гледам добре приглася отзад...разногледи станаха бандерковци...

    Коментиран от #140

  • 13 Рико

    25 30 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Какво да става? Което ще става предстои и инициативата е в УВС. Когато планираш военна операция първо гледаш собственото си оръжие, украинците него гледат, така че няма как да са разногледи.

    Коментиран от #60

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Разбра ли

    40 8 Отговор

    До коментар #9 от "Рико":

    Специални, означава, че са обучени да воюват, а не взети мобилизационно от селата дали м автомат и тон за песен “бий се за славата”.

    Коментиран от #159

  • 16 ......

    3 9 Отговор
    Бега,бе!
  • 17 кнаус 485

    40 60 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    РЕСПЕКТ КЪМ ПРИГОЖИН - ИСТИНСКИ БОЕЦ,ЛИДЕР И КОМАНДИР....ИСТИНСКИ РУСНАК.....СЛАВА И ВЕЧНА ПАМЕТ НА БОЙЦИТЕ НА ЧВК-ВАГНЕР ПАДНАЛИ В БОРБАТА СРЕЩУ ХУНТАТА В КИЕВ......СЛАВА НА РУСИЯ.....СЛАВА И НА КАДИРОВЦИТЕ БИЕЩИ СЕ СРЕЩУ КИЕВСКАТА ХУНТА.....

    Коментиран от #31

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тия са

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "Рико":

    Последно Поколение
  • 20 Мислиш,ли

    10 9 Отговор

    До коментар #14 от "Спецназ":

    Че бойците на Валерий Залужни ще взимат пленниц?!Особено от тези.

    Коментиран от #101

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ами

    1 9 Отговор

    До коментар #18 от "йхнкхйких":

    Сполука!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 РЕСПЕКТ

    22 19 Отговор

    До коментар #17 от "кнаус 485":

    КЪМ ЧИЧО БАЙ ДЪН
    ЧЕ ДЕЗИНФЕКЦИРА ЕВРОПА
    ОТ ЧЕРВЕНАТА ЧУМА ....👍
    БРАДАТА И ПЛЕШИВА...😁

    Коментиран от #38

  • 32 Рамзан Волфович Шойгу-чист руснак

    25 10 Отговор
    Слава на Рамзан,наше момче.Сега,като пусне кадировците,като се почнат едни тик-ток предавания,как превземат Бахмут и околностите.Само не знам,ще им стигне ли времето,докато наемниците на Пригожин още не са се изтеглили,защото 10 е в сряда,а събота и неделя са почивни дни и май няма да успеят.Освен това до Варшава е още далече,а за Лисабон не ми се мисли.Маже би е имал предвид,че ще ходи на екскурзия,но в последно време повече отскача до Обединените Арабски Емирства,все пак сме "Защитници на Православието".

    Коментиран от #44

  • 33 Танцуващ от радост

    15 14 Отговор
    "Вагнер" се готви за адското контранастъпление на ВСУ, загубите могат да бъдат много сериозни

    Наемниците на Пригожин бяха преведени на безопасен режим, а затворниците пак играят ролята на пушечно месо.

    Според проекта ВЧК-ОГПУ, позовавайки се на информиран източник, в очакване на контранастъплението "Вагнер" харчи каторжници-наемници и доброволци.

    „Щурмовиците все още се харчат в Бахмут - в допълнение към затворниците има достатъчно различни доброволци. Тези, които просто са се записали от глупост и които не са много интересни, бързо се въвеждат в действие и се хвърлят в атаки - нито те, нито затворниците са необходими. 
    Пригожин мълчаливо каза да ги използваме колкото е възможно по-ефективно. Загубите от около хиляда на ден ще се изразходват, докато не свършат всички", казва източникът.
    Междувременно ветераните бяха прехвърлени на максимално безопасен режим. Сега основната задача е да се изтеглят и спасят старите запаси от стрелково оръжие, съхранявани близо до Соледар и Бахмут.
    „Контранастъплението на въоръжените сили на Украйна по всички признаци може да стане адско. Руските войски имат хаос в командването, бедствие с доставките, бедствие с хората, провал с мотивацията, суми с разузнаването, перспективи – всичко е в кошчето... Загубите и последствията могат да бъдат много сериозни. Това дори не може да се сравни с всички загуби по време на войната“, казва източникът.
    Украинското разузнаване обаче регистрира, че руснаците усилено се подготвя

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 И аз танцувам казачок от кеф

    27 19 Отговор
    Русия изгуби тази война, и не само това един комедиен артист направи за смях и опозори "могучая-парадная", да не говорим за ботексното жуже обосрался и криещ се в бункера.
    Един път не отиде до линията на фронта да види карикатурата моГилизиран солдат с гумени ботуши и дамски тампони за юнашки рани.
    Смех и позор.

    Коментиран от #54, #56, #59

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Българин

    10 11 Отговор

    До коментар #9 от "Рико":

    Означава тренирани главорези. Ама от парафа на дъгата няма как да го знаете.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 На този кракът му няма да стъпи

    19 5 Отговор

    До коментар #32 от "Рамзан Волфович Шойгу-чист руснак":

    Даже в околностите на Бахмут.

    Коментиран от #57

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Мишел

    16 5 Отговор
    На тоя галош му бяха сипали чайчето, как ли е оцелял!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Коце Коцев

    6 0 Отговор

    До коментар #35 от "ТаУмВзе":

    Годен, ли е за военна служба?
  • 49 Българин

    3 6 Отговор

    До коментар #30 от "Методи":

    Казаха го по радиоточкаъа в Киев, според цру са 45-46000 убити и ранени.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Левановски

    17 10 Отговор
    Този е “правоверен” циганин! Приличат си с братушките…

    Коментиран от #147

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Путинодебил

    17 15 Отговор
    Само така може да се прочисти матирияла от убийци изнасилвачи, педофили и всякаква гмеж от затвора. Пуси прочиства нацията. Забавен е кадирката криейки с в ОАЕ от много време, как щял да изпрати тик -токърите, които баха прочистени качествено и от доста време няма никакъв ентусиазъм от тях. Те са силни срещу невъоръжени хора, ходейки на стада като павиани с автомати, накачулени в пикапи, но срещу организирана армия хич ги няма.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Рамзан Волфович Шойгу-чист руснак

    12 3 Отговор

    До коментар #44 от "На този кракът му няма да стъпи":

    Ще прати децата,вервай ми!Вече имат "боен опит".
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Рико

    7 9 Отговор

    До коментар #13 от "Рико":

    на фронта, да му купим пушка.Само той с военния си гений ще разхвърля безаналоговата армия на РФ!От утре събираме капачки и танк Леопард да му купим за да премаже окопите на омразните рашисти!Нали така,ве печен на мокра слама!
  • 61 На какво е готов Кадиров

    17 5 Отговор
    Готов е да усвои още федерални средства. Другите заявления са пара в свирката. Батальонът Ахмат е станал сбирщина от авантюристи от всички краища на Русия. Лъжат ги, че ще охраняват нещо в тила, каквато е функцията на Националната гвардия. След това ги хвърлят най-отпред. Това са приликите на Ахмат с Вагнер. Разликата е, че във Вагнер все пак има известно количество професионалисти с реален боен опит.

    Добрият боец ще го оцениш като го видиш как отстъпва. В нападение помага късмета, в отстъпление - опита.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 специалист

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Рико":

    По-специални от специалните са само елитните специални части. Иначе е същият бардак.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Гориил

    16 18 Отговор
    Не приемайте на сериозно пропагандното прикритие и военните трикове. В Бахмут руска армия няма. Основните сили са на друго място и са готови да отблъснат самоубийствена атака. Много съжалявам, но хиляди (ако не и десетки хиляди) млади украинци ще загинат буквално в първите минути на контранастъплението. Те ще бъдат смазани от кървав огнен ураган. Никой не може да спаси техните ангелски души.Тези отвъд океана, които хвърлиха украинците в огнен ад, слагат мезета в чинии и наливат шампанско в чаши.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Майстор готвач

    21 7 Отговор
    Безизразна мохамеданска мутра!!! Никакъв багаж между ушите, промит от Корана, и от руска пропаганда…
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Рико

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "Иванушка 🇷🇺":

    Пушката стреля накъдето я насочиш. От този който я държи зависи. Толкова затворници са бомба в редиците.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 4 Отговор
    Той и готвача това си мислеше, каде е съдрания козар да ме смени, хахааа‼️‼️‼️
  • 77 666А

    11 2 Отговор
    Маймуно, отивай да те изпарят по-бързо!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Бот

    5 8 Отговор
    Думи На Р Кенеди Младши Ако Зеленски ако не бе Произнесъл Думите Нато Война Нямаше да Има
    Интернет

    Коментиран от #81

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Ммм...да

    10 15 Отговор
    Кадиров има в резерв 50 хил.обучени главорези.Явно ги пази за накрая.Снабдени са със най-модерни оръжия.Играта на шах продължава.

    Коментиран от #92

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 4 Отговор
    БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Не На Войните Да На Мирът
    ДА БЪДЕМЕ ХОРА И ЧОВЕЦИ

    Коментиран от #93

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 да питам

    15 2 Отговор
    Снимката актуална ли е ? Щото на други снимки го гледам , доста саа подул ..
  • 89 Путинче

    13 5 Отговор
    Много ясно че тия тик токър герой ще се бие до последния чепенец за Путин. Ако Вовата падне главата на тоя козел ще хвръкне веднага. Той и баща му са предатели които се биха срещу руснаците но после ги купиха и предадоха каузата за независимост. Сега брадатия козел се крепи само със сила и защото Путин му е гръб. Иначе без него ще го разпънат веднага.
  • 90 мдаааа

    9 3 Отговор
    Най-вероятно , е готов да смени тов. Ленин ...
  • 91 Виктор Юго

    22 5 Отговор
    Най-верен на Путин си остава Копейкин.
  • 92 Бай Яни

    7 7 Отговор

    До коментар #82 от "Ммм...да":

    Шах и мат,русия каоут.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Джуджака с двата крака

    9 5 Отговор
    Не можеш го замени. Не можеш да правиш свински шашлик, против шариата е.
  • 96 Мишел

    11 7 Отговор
    Тоя козел брадат май забрави, че от Тушаев вече никне втора реколта слънчоглед..
  • 97 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #93 от "Стойко":

    Вас не съм Ве обидил Стойко Весели Празници

    Коментиран от #99

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Ела да ти кажа нещо дето знаеш

    3 2 Отговор
    Предател предава
  • 101 Матей

    2 5 Отговор

    До коментар #20 от "Мислиш,ли":

    Няма да взимат. При укрите който доведе пленник, първо в неговото слепоочие стрелят
  • 102 Матей

    6 12 Отговор

    До коментар #99 от "Разкрит":

    От русофобите струи само омраза и никаква мисъл!

    Коментиран от #112, #124, #143

  • 103 777

    12 2 Отговор
    Какво значение. Както свършиха затворниците. Така ще свършат и еничарите
  • 104 стоян георгиев

    9 1 Отговор
    Няма да е лошо решение.кадиров да смени пригожин при бахмут.така ше се приключи и с тия чеченски красавци.ссмо пе те няма да изкарат толкова дълго.
  • 105 презарядка

    7 1 Отговор
    Кадиров има повече живи едноразови снаряди. На Пригожката му умряха почти всички сняради.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #99 от "Разкрит":

    Към Непознати се Пише и Говори на Вие Моля Вие Нямате Елементарно Възпитание На Училище Не Сте ли Ходили на Възпитание не сали Ве Научили Моля

    Коментиран от #116

  • 108 Гепард

    5 10 Отговор
    Зеленски сам си Погуби Страната

    Коментиран от #117

  • 109 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    Не на Войните Да на Мирът
  • 110 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор
    При Война Закони Не Важът
    Цицерон

    Коментиран от #114

  • 111 Виталий, дорогой

    1 3 Отговор

    До коментар #106 от "Виталий":

    В Българии только можеш надуват цифры ..🤭
  • 112 Матей

    4 1 Отговор

    До коментар #102 от "Матей":

    Подигравчиите са комплексари
  • 113 Баро

    8 3 Отговор
    ХА ХА тоа свърши със заплождането на козите и сега иска да постреля като могучий парин ХА ХА ХА
  • 114 Баро

    1 1 Отговор

    До коментар #110 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    За кво говориш бе?
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Баро

    3 2 Отговор

    До коментар #107 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не:не сале Ве Научили, а не са ли ви научили. Моля претенцийте ако може да са с покритие.
  • 117 Баро

    1 3 Отговор

    До коментар #108 от "Гепард":

    Догодина ше видиме кой-какво сега тихо.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 ОТТО

    5 6 Отговор

    До коментар #99 от "Разкрит":

    ЗЕЛЕНСКИ е ПСИХОПАТ

    Коментиран от #122, #142

  • 120 Баро

    2 2 Отговор

    До коментар #106 от "Виталий":

    Много си закъснял, тваей друзя праат десети тен на камчия.
  • 121 Иванко

    5 9 Отговор

    До коментар #65 от "Стойко":

    Зеленски си погуби Народа ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ

    Коментиран от #123

  • 122 Баро

    3 8 Отговор

    До коментар #119 от "ОТТО":

    ХА ХА путин нема кой да го бие
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Баро

    1 4 Отговор

    До коментар #102 от "Матей":

    ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
  • 125 Накрая тоя ще играе ролята на козичка

    9 5 Отговор
    в чеченския затвор
  • 126 Уса

    3 10 Отговор
    Нито САЩ нито Русия осъзнават колко се забатачват в тоя театър.Олигархията е проблема и на двете страни а Украйна е жертвата и ще изчезне от картата на света
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Тон

    9 9 Отговор
    А що се отнася до Украина ,факт ли е че осем години безнаказано убиваха украйнци само защото са с руско самосъзнание ,факт е ,факт е че те също като македонците се смятат за велики,а сега реват жалки са,а ние сме още по жалки защото,когато бяха митингите 2016 на украйнци с зов за помощ ние си затворихме очите!

    Коментиран от #130, #131, #146, #155

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Абе тончо,

    8 7 Отговор

    До коментар #128 от "Тон":

    Какъв е този украинец с руско самосъзнание? а какво е твоето самосъзнание, например джендърско?

    Коментиран от #132

  • 132 АННА МИЛА

    4 2 Отговор

    До коментар #131 от "Абе тончо,":

    Факт

    Коментиран от #133, #134

  • 133 АННАТА МИ МИЛА

    10 6 Отговор

    До коментар #132 от "АННА МИЛА":

    Факт е че путлера е обявен за военнопрестъпник.
  • 134 Да бе факт

    1 3 Отговор

    До коментар #132 от "АННА МИЛА":

    Какво ти е самосъзнанието а не да се правиш.
  • 135 Военен Експерт

    9 6 Отговор
    Само наивници и журналисти могат да се хванат на бъзикните на Пригожин и Кадиров:)
    Всичкото това е - сиренце в капана! Дори и да са останали само 2км от Бахмут, си струва!

    Никой не може да "псува" руското командване без разрешение и без това да е премислен ход.
    А относно "символичното важно значение на на Бахмут"- то не се отнася за руснаците, а за Зеленски, - сам си го каза! Запада и НАТО са бесни от това му своеволие!
    Руснаците просто се възползват от това да мелят армията на Зеленски там за, да не и останат сили за мерака на НАТО да докопа моретата и Крим.

    Коментиран от #136, #156, #163

  • 136 Верен на Медиите

    4 1 Отговор

    До коментар #135 от "Военен Експерт":

    Просто бизнес! И те трябва да ядат и сметки да плащат!
    А живота стана тежък!
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Васил

    1 1 Отговор
    Не думай ще има яко TIK TOK
  • 140 Забелязал

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Пучо Капучо":

    На вас, продажни бгрусороби, тепърва ви предстои разногледство! Късогледството ви е генетично заложено !
  • 141 Хикмет

    3 1 Отговор
    Яка коза фаланда и на фронта гидти.
  • 142 Бай Градски

    6 4 Отговор

    До коментар #119 от "ОТТО":

    Мразя диктаторите, но Путин в последно време събужда възхищение. Няма друг ,който да разсип РФ по добре от него! Кой е психопата ,е по вече от очевадно!!
  • 143 Констатирал

    2 1 Отговор

    До коментар #102 от "Матей":

    Късно е да се научат да мислят, а и нямат желание!
  • 144 Ал Бунди

    6 2 Отговор
    Брадатия козел да не забравя, че от Тушаев вече втора реколта събират..
  • 145 Добре запознат

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Майничка, ти не знаеш какво става. но всичко е ясно и всичко се знае! Не се опитвай да калкулираш изненади и страх, НЯМА ДА УСПЕЕШ!!
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Левановски

    4 3 Отговор

    До коментар #53 от "Левановски":

    То и Аз и Аз съм “правоверен” циганин! Приличат едно към едно с укробандерите
    Моите родни махленски нагли крадливи братя.
  • 148 Ааа не

    0 1 Отговор

    До коментар #138 от "Антивиталий":

    Покажи ему, как это делается, ты делал это сотни раз.
  • 149 Заку Рамафани

    4 4 Отговор
    Окрайнската реколта от🌻 тази и следващите години се очаква да е много добра.Сало Окраине,героям сало.

    Коментиран от #153, #160

  • 150 ако Пригожин - готвача

    4 1 Отговор
    и Кадиров - дечкото, са най елитните и респектиращи пълководци на РФ - наследница на СССР....... извинете, къде са учили военни науки тези индивиди, и какъв боен опит имат? Май "успехите" им се дължат на хвърляне в атака на безбройно количество "щрафники", както е било при Жуков.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Гост

    8 2 Отговор
    ..Брадат.....и твоят ред ще дойде..не се притеснявай....
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 какво беше това

    0 0 Отговор
    Термопили?
  • 158 Ердо

    2 0 Отговор
    Няма по големи бойци от мюсюлманите другите са джендъри

    Коментиран от #162

  • 159 Разбрахме

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Разбра ли":

    Колко са обучени, взети от затвора и на другия ден готови специалисти станаха. А пригожин реве защото няма повече затворници и до 2-3 седмици жив вагнеровец няма да остане.
  • 160 Хайл

    0 0 Отговор

    До коментар #149 от "Заку Рамафани":

    Сало и чеснок
  • 161 о Боже

    1 0 Отговор
    Този е хептен голям боклук чеченски тъпанар а полвиния му народ е срещу него продажник ас ако съм на неговото място ще нападна скапаната Русия
  • 162 кемал

    0 0 Отговор

    До коментар #158 от "Ердо":

    Що бе мюсюлманите безполови ли са? Не могат да се възпроизвеждат по естествен начин?
  • 163 Никой не може

    2 0 Отговор

    До коментар #135 от "Военен Експерт":

    да "псува" руското командване без разрешение ...представям си Пригожката звъни на Пу и му казва може ли да ви напсувам по телевизията...а Пу му казва ...Колко ти сака душа

    Направо се побъркахте тука, ако загуби русия и се разпадне ще ще го обявите пак за таен ход ли?
  • 164 Именно

    0 0 Отговор
    Тоя още ли снима селфита по руските бензиностанции?
    Ако да, да накъса и навие малко луксозни списания, че да има ракетки като тръгне за Бахмут.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания