Last news in Fakti

6 Август, 2023 16:19 2 956 3

Циклон удари Балканите! Предупреждение за екстремно време на гръцки острови

  • гърция-
  • туризъм-
  • егейско море-
  • кириакос мицотакис-
  • кефалония-
  • корфу

Има наводнени пътища и приземни етажи на къщи и заведения

Циклон удари Балканите! Предупреждение за екстремно време на гръцки острови - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Няколко гръцки острова са засегнати от циклон, който наводни пътища. Няма пострадали туристи, съобщава БНР.

Днес много плажове са свободни и безплатни след протестите на гърците срещу заведенията до морето.

Циклон предизвика силни дъждове на островите Кефалония и Корфу. Има наводнени пътища и приземни етажи на къщи и заведения. Наложи се пожарната да спасява десет туристи на плаж в Корфу. На острова от лошото време не успяха да се приземят самолети. Няма пострадали туристи, съобщават от полицията.

Изпращат предупреждения за екстремно време днес на остров Закинтос и в няколко района на континентална Гърция.

По-голямата част на страната, както и островите в Егейско море останаха незасегнати от промените във времето. Температурите спаднаха под 40 градуса и навсякъде плажовете са пълни с туристи. Те останаха приятно изненадани днес ,защото заведенията и кафенетата оттеглиха маси и чадъри от брега на морето и са само в рамките на допустимите метри.

След протестите на хората и масираните проверки на властите собствениците сами махнаха масите в нарушение, за да не бъдат глобявани. Днес много от плажовете са безплатни и свободни.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 1 Отговор
    През Бургас премина за 5 минути! И пекна слънце. Толкова! Толкова е и прогнозата ви!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бг Турист...

    11 3 Отговор
    Глупости на търкалета..току що се прибираме с фамилията от плаж Канали... Навсякъде пред къмпингите и заведенията пращи по шевовете, дори не достигат чадъри и шезлонги. На неохранямото, на свободното де, тук таме ще видиш някой да е постлал кърпа. Аз си взех днес на два пъти бира-по 1,80 евра, за жената - веднаж капучино, веднаж фрапе- общо 3,80.. за малкия веднаж фанта, веднаж сладолед и веднаж някакви бисквити..тоя ни излезе по-дебело-- някъде около 8 евра ни струва, ама ко да го приш, дете е.. та за тази сума изкарахме от 10 сутринта до 15.30 на шезлонгите ..ко му плащаш, едното нищо..в България за това време само ледчетата за безалкохолното ще ти прескочат тази сума..
Новини по държави: