Last news in Fakti

28 Юли, 2023 19:50 986 3

Умерен оптимизъм в Гърция: Вече не сме в бедствено положение

  • гърция-
  • горски пожари-
  • кириакос мицотакис-
  • атика-
  • родос-
  • пелопонес

Освен двамата пилоти при пожари този месец загинаха и трима цивилни граждани, информира ДПА

Умерен оптимизъм в Гърция: Вече не сме в бедствено положение - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След над 600 пожара в Гърция за последните 15 дни, днес е първият ден, в който страната не е в бедствено положение, заяви министърът на климатичната криза и гражданската защита в Гърция Васи́лис Кики́ляс, цитиран от ЕРТ, съобщава БТА.

Той каза, че през последните дни са избухнали 667 пожара, по 60 на ден, причинени от хора - умишлено или поради небрежност.

Министърът постави акцент върху саможертвата и героизма на всички, които се борят с пожарите, като подчерта смъртта на двамата пилоти на гръцкия противопожарен самолет, който се разби на остров Евбея, написа гръцкия Си Ен Ен (CNN Greece).

„Климатичната криза оказва голямо влияние върху ситуацията, която се влошаваше все повече. [...] Призовавахме жителите да се отдалечат от местата на пожарите. Някои не се вслушаха в призивите на пожарната, в резултат на което пострадаха 74 пожарникари“, допълни Кикиляс.

Освен двамата пилоти при пожари този месец загинаха и трима цивилни граждани, напомни ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    Но Много Хора загинаха Хора загубили Домове а Политиците са Лицемери
  • 2 Лъжат

    3 1 Отговор
    Лъжат, както винаги. Мир на праха им, има много изгорели живи възрастни хора, жени и деца. Господ да ги накаже тези, които умишлено палят пожарите по ветровитите места на островите и континента, които вече не са гори и към там са се насочили турбините на ветропарковете, които се строят от роднини на мицотакис. См@рт на този фашист и роднините му.
  • 3 Бате лудко

    1 1 Отговор
    Ааа, пак братушките пратиха Б 200 да ги оправи, а сега да почнем да ги плюем, защото евро-неолибералният планктон благодарност ме знае.
Новини по държави: