Last news in Fakti

5 Август, 2023 11:45 1 297 8

Безплатно! Удължават почивката за туристите на Родос, чиято ваканция беше прекъсната от пожари

  • гърция-
  • туризъм-
  • горски пожари-
  • родос-
  • атика

В допълнение към настаняването държавата субсидира и фериботни билети за бенефициентите и за многодетните майки, за хората с увреждания съответните билети са безплатни

Безплатно! Удължават почивката за туристите на Родос, чиято ваканция беше прекъсната от пожари - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцкото Министерство на труда и социалното развитие реши да удължи безплатния престой за туристи на Родос от 6 на 12 дни, предаде АНА-МПА. Решението бе взето, след като тази седмица министерството обяви, че предоставя възможност за безплатна почивка на туристите, чиято ваканция беше прекъсната от опустошителен пожар миналия месец, съобщава БТА.

Освен това размерът на субсидиите за хората, които предлагат места за настаняване и участват в програмата, ще бъде увеличен с 20 процента до 30 юни 2024 г., а не само през август, за Коледа и Великден, както е за другите в бранша в останалите региони на страната, се уточнява в АНА-МПА.

В допълнение към настаняването държавата субсидира и фериботни билети за бенефициентите и за многодетните майки. За хората с увреждания съответните билети са безплатни.

„Помолих службата по заетостта (DYPA) да включи Родос в програмите за социален туризъм тази година, така че недостигът на средства, причинен от отмяната на резервации поради пожарите, също да бъде покрит за бенефициентите на социалния туризъм. Целта ни е да покажем на всички, че Родос се възстановява и че щетите, нанесени на туризма, ще бъдат преодолени“, заяви министърът на труда и социалното развитие А́донис Георгиадис.

„Както направихме след земетресението в Самос и след опустошителните пожари в Северна Евия, сега пряко и активно подкрепяме икономиката и пазара на труда на засегнатия от пожара Родос. Насърчаваме туризма, като даваме силни стимули на бенефициентите да изберат да отидат на почивка за 12 нощувки напълно безплатно на този красив остров по всяко време през следващите 12 месеца“, каза управителят на Обществената служба по заетостта (DYPA) Спирос Протопсалтис.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ⚜️Просветен⚜️

    9 4 Отговор
    Много е лесно да удължиш безплатно почивката на някой, който не може да се възползва, защото отпуската му е свършила и трябва да се прибира! Един в квартала редовно предлага да почерпи с цигарка тези, които не пушат!

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 почти умен

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "⚜️Просветен⚜️":

    Това е жест, който демонстрира, че държат на туристите си. Но знам, че за някои хора е малко сложно да мислят в перспектива. Нашенския тарикат в такива случаи биха потривали ръце, че са прибрали парите, без да им се е наложило да ги заработят. И после олеле-майко...къде избягаха хората?
  • 4 Удължаване и уголемяване

    0 1 Отговор
    Ако имат късмет, може да изкарат още един пожар.

    Коментиран от #8

  • 5 А у нас обратното

    0 0 Отговор
    Плащаш за 12 дни, а услугата като за 6. За укроаванттурист - безплатно години ,или докато му писне.
  • 6 Браво

    0 0 Отговор
    Гърците за пореден път пратиха българските мутри да си играят в пясъка
  • 7 Наркос

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "⚜️Просветен⚜️":

    Научи се да четеш, ясно пише 12 месеца срок, това включва и почивните дни от следващата година, но ако си безработен е оправдано да не схващаш...
  • 8 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Удължаване и уголемяване":

    Само ако някой умник като теб иде да го запали. Пожари, които да се самозапалват, в Гърция няма.
Новини по държави: