Last news in Fakti

7 Август, 2023 21:21 1 083 12

Депутатите във Великобритания с допълнителни доходи в размер на 10 милиона британски лири през миналата година

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • консервативна партия-
  • брекзит

Близо половината от тази сума се пада на бившия премиер Борис Джонсън, който докато беше член на парламента в Лондон е получил допълнителни приходи в размер на 4,8 милиона британски лири

Депутатите във Великобритания с допълнителни доходи в размер на 10 милиона британски лири през миналата година - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британските депутати са получили през миналата година 10 милиона британски лири (11,6 милиона евро) под формата на заплащане за втора работа и за извършване на дейност на свободна практика, показва анализ на в. "Гардиън", цитиран от БТА.

Близо половината от тази сума се пада на бившия премиер на Великобритания Борис Джонсън, който докато беше член на парламента в Лондон е получил допълнителни приходи в размер на 4,8 милиона британски лири (5,57 милиона евро). Допреди по-малко от два месеца Джонсън беше депутат, след като в началото на септември 2022 г. беше принуден да подаде оставка като министър-председател и като лидер на британската Консервативна партия.

Друга значителна част от допълнителните приходи, в размер на около 4,75 милиона британски лири (над 5,51 милиона евро), са получили около 90 британски депутати от Консервативна партия, сред които и бивши министри.

Британските консерватори са получили голяма част от тези доходи благодарение на скъпоплатени дейности, които са извършили - от консултантски услуги до добре платени медийни изяви за телевизионния канал Джи Би Нюз (GB News) и за телевизия "Толк Ти Ви", собственост на медийния магнат Рупърт Мърдок, посочва "Гардиън".

На много по-малка сума възлизат приходите от втора работа и от дейност на свободна практика на британските депутати от Лейбъристката партия, от Шотландската национална партия (ШНП) и политическата формация "Либерални демократи". През миналата година те са получили допълнително заплащане в размер на малко над 400 000 британски лири (над 464 730 евро).

Британското правителство се отказа от първоначалните си планове да наложи ограничения върху допълнителните приходи, които депутатите имат право да получават, припомня "Гардиън".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лирите им не струват..

    4 0 Отговор
    Путин им спря тока и водата,сега златото е Световната валута.Както през доброто старо Средновековие.Електронните заигравки ще са не напечатани хартии а отново доброто старо злато.Нашето е при Вас. Честито на сите българе..
  • 2 Кольо,

    7 0 Отговор
    Браво на тях,хептен са го ударили през просото....
    Ами като си имат поданици дърт крал и циг@нин министър председател...!!
  • 3 ХАХАХА

    9 1 Отговор
    Абе британските не ни интересуват, вие кажете за българските !

    Коментиран от #4

  • 4 Ти да видиш

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "ХАХАХА":

    Какво да ти кажат - че сумата на всички британски депутати у нас я взима само един ли.

    Коментиран от #5

  • 5 ХАХАХА

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ти да видиш":

    Ние знаем какво е да си български дупедат ,ама на мисирите е наредено да ни правят на глупаци ,нали и те са на хранилка,инструкциите трябва да се спазват.
  • 6 хммм

    2 0 Отговор
    Я защо на снимката не е мистър Сунак??

    Коментиран от #9

  • 7 Ухаа

    2 0 Отговор
    Затова се натискат толкова !
  • 8 Какво е успешна международна ...

    0 0 Отговор
    ... среща с обща позиция. На срещата не е приета заключителна декларация, сиреч "ядец и само бля бля". Не само това. Саудитска Арабия предлага ООН, от което Зееленски позленял.
  • 9 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "хммм":

    Е пакито ли да сложат за британски новини...голям срам с тоя инианец!
  • 10 Любомир

    1 0 Отговор
    Ето как изплуваха парите от Зелко , които им връща за гласуване подкрепа към укрия. Безплатен обяд няма и това е допълнителната работа на тези. Тези пари са на хората , а кой става богат ? Така е и за ЕС и БГ също. Едните превеждат, но парите от кого?! На кого и си прибират тяхнотооооо.

    Коментиран от #11

  • 11 Наско

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Любомир":

    Това са обявили , а по офшорките и имоти в чужбина?!
  • 12 Медия

    2 0 Отговор
    И за пропаганда взимат и от онзи с Духовното объркване. Плаща на всички и то добре ,да говорят каквото им нареди. Папагалски пари.
Новини по държави: