Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Август, 2023 09:23, обновена 10 Август, 2023 12:09 2 415 127

Пентагонът: Президентът Джо Байдън разреши обучението на украински пилоти за F-16

  • ф-16-
  • изтребители-
  • сащ-
  • украйна-
  • джо байдън-
  • пентагон

Миналия месец САЩ заявиха, че ще позволят на европейските страни да обучават украинци на изтребители F-16 в потенциална полза за усилията на Киев да се противопостави на превъзходството на Русия във въздуха

Пентагонът: Президентът Джо Байдън разреши обучението на украински пилоти за F-16 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх потвърди, че президентът на САЩ Джо Байдън е "дал зелена светлина" да разреши и подкрепи обучението на украински пилоти да летят на изтребители F-16, съобщават "Форбс" и украински медии.

"Дания и Холандия поемат водеща роля в обучението", каза Сингх, добавяйки, че "няма допълнителни актуализации в момента, когато става въпрос за конкретни пилоти, които се обучават".

Още новини от Украйна

Politico съобщи на 4 август, че първата група украински пилоти, които ще участват в обучението на F-16, е идентифицирана, цитирайки неназовани източници от САЩ.

Осем украински пилоти, владеещи английски език, са готови да започнат обучение на бойните самолети веднага след като официалните планове за обучение бъдат изготвени от европейските съюзници и одобрени от Съединените щати.

Освен това, още 20 пилота с минимални английски умения са на разположение, за да започнат езиково обучение в Обединеното кралство в рамките на месеца.

Общо 32 украински пилоти са посочени за евентуално участие в програмата за обучение, но владеенето на английски език остава значителна пречка.

Миналия месец САЩ заявиха, че ще позволят на европейските страни да обучават украинци на изтребители F-16 в потенциална полза за усилията на Украйна да се противопостави на превъзходството на Русия във въздуха.

През май Байдън информира лидерите на Г-7, че САЩ ще подкрепят съвместни усилия със съюзници и партньори за обучение на украински пилоти на самолети от четвърто поколение, включително F-16, въпреки че по това време не беше ясно кога ще започне това обучение.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    58 2 Отговор
    ТОВА БЕШЕ ОТ ВЧЕРА В ЗАГЛАВИЯТА ВИ ПУСКАИТЕ ПО 6 ПЪТИ ЕДНО И СЪЩО
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Колко пъти

    45 3 Отговор
    Ще до пишите

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 С Ритър

    48 8 Отговор
    „Украинците не са най-добрите бойни сили в света. Войските, които влизат в битка сега, са съставени от войници, които са преминали 21 дни основно обучение. Те се опитват да овладеят техники, които отнемат години обучение на американската армия. И пилотите, които са обещани да бъдат обучени от САЩ, няма да имат необходимите умения ”, сигурен е Ритър.
    Според изчисленията на Ритер в конфликта са загинали между 280 000 и 320 000 украинци. И още около 90 хиляди души са в неизвестност, по-голямата част от тях са мъртви и изоставени на бойното поле.
    „Така загубите на въоръжените сили на Украйна наближават 400 хиляди души. Те претърпяха тези загуби и вече не могат да го крият. Хората виждат как растат гробищата в Украйна. Те растат експоненциално, няма достатъчно място за погребения. До края на лятото Киев може да загуби половин милион убити“, казва бившият офицер от разузнаването."

    Коментиран от #51, #53

  • 8 да де

    42 4 Отговор

    До коментар #3 от "Колко пъти":

    Какво друго да пишат като и фантазията им вече им се изчерпа.
  • 9 🇷🇺 Zвяра 🇷🇺

    6 35 Отговор
    Е заплаха за цялото човечество и тази заплаха трябва да бъде премахната!
  • 10 въздушен ас

    36 6 Отговор
    По добре да ги обучават на хартиени фърчила .
  • 11 парашутист

    39 8 Отговор
    Ами на какво да ги обучават ? То там или дърти Ф16 на по 45 години , или бракувани ф35 . Друго няма .

    Коментиран от #19

  • 12 Механик

    46 4 Отговор
    Явно нищо не става с перемогата, щом едни и същи работи ги тиражирате всеки ден.
    Още вчера ни казахте, че Байдън "разрешил". Все едно до сега е забранявал.
    Кажете как върви укро-напредъка, по-добре. Колко квадратни милиметра са си върнали вчера? Николко ли?
    Ясно.

    Коментиран от #37

  • 13 Мдааааааа

    48 5 Отговор
    Курсовете за шофьор на лек автомобил траят 3 месеца. Но реално добър шофьор ставаш след 2-3 години каране. А как се става пилот на боен самолет? Нужни са поне няколко години обучение. А укрите го нямат това време. Пилоти са им нужни сега. Явно ще пратят самолетите с "пенсионирани" натовски летци или уволнени летци "доброволци".

    Коментиран от #16, #65

  • 14 😆😆😆

    38 5 Отговор
    В този сайт НЯма ЦЕнзура 🙄
    САмо дезинформация 👍
    👏👏👏
  • 15 Хубу

    23 3 Отговор
    Разбрахме. Не сме бавни. Друга новина няма ли?
  • 16 Ксаниба

    5 20 Отговор

    До коментар #13 от "Мдааааааа":

    След като си шофирал 5 години Лада щолко време ти трябват да се научиш да шофираш Мерцедес?

    Коментиран от #23, #27

  • 17 Мишел

    26 2 Отговор
    20-50-100 петдесетгодишни самолета няма да стигнат на Украйна за месец война.
  • 18 Дедо ви...

    28 1 Отговор
    Абе то е едно да искаш друго е да можеш , дали ще им стигне времето!!!!! Източният фронт се срина за украинците. Украинската военна администрация издаде заповед за задължителна евакуация на 53 селища в североизточната част на Харков поради предстоящото пристигане на руски сили. Украинците говорят за "ударен юмрук", руски "стоманен юмрук", който е невъзможно да бъде спрян в момента. Пуснати са листовки, които украинските войници раздаваха на гражданите
  • 19 Механик

    36 2 Отговор

    До коментар #11 от "парашутист":

    Ефките не са чак толкова лоши самолети, но за 30-дневен курс, даже и "Балканче" не можеш да се научиш да караш.
    Да, те тия момчета и сега са пилоти и разбира се имат някакъв опит, но овладяването на съвсем различна от досегашната техника е трудна работа.
    Дано войната свърши преди края на обучението, защото тия момчета отиват зян. А пилот не се става лесно. Учили са много, умни са, начетени... В тях е вложено много, а ще бъде изгубено бързо и то заради ината на Зеления Шмъркел.

    Коментиран от #34, #123

  • 20 В съединените щати

    26 0 Отговор
    Ако вярваме на заглавието и да кихнеш трябва разрешение от президента
  • 21 Аватар

    21 0 Отговор
    А самолети ще има ли или само ще обучават украинските пилоти?Колко ще струва това обучение?

    Коментиран от #76

  • 22 въздушен ас

    29 1 Отговор
    Гледаш някой кара колело . Викаш - щом и децата го могат ! Обаче като се качиш ти - не можеш . то така се става пилот !!!
  • 23 Механик

    32 2 Отговор

    До коментар #16 от "Ксаниба":

    Ами много е просто. Защото МиГ и Еф не са Лада и Мерцедес. Това е сложна техника. Освен да натискаш лостовете се налага и още много други неща да научиш.
    п.п.
    И щом от МиГ до ЕФ разликата толкова малка, че за месец може да усвоиш управлението, защо тогава казахте, че миговете са тенекии и не са способни на нищо?
    Май нещо си противоречите?

    Коментиран от #32

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 мдааа

    33 1 Отговор
    Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в неделя, че на западните страни не може да се вярва, според видео от срещата му с турска младеж, публикувано от президентския офис, предава ТАСС.

    „Когато ги попитаме (САЩ) защо създавате тези бази (в Гърция), те отговарят: „Срещу Русия“, заяви президентът. „И какво направихте за Украйна срещу Русия? Думите им са пълни с лъжи. Не може да се вярва на Запада, особено що се отнася до тяхната политика“.

    Коментиран от #29

  • 26 разбира се

    30 0 Отговор
    Като воюват после с руснаците , отгоре на самолета ще има табелка - "УЧЕБЕН" ! ХА ХА ХА
  • 27 Мдааааааа

    29 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ксаниба":

    Едно е да шофираш Лада или Мерцедес по магистралата. Съвсем друго е да пилотираш боен самолет когато по тебе стрелят други самолети и зенитни установки. Ако не опитен направо си загиваш. Пък и не е само да се возиш, а трябва и работа да свършиш- Да свалиш противников самолет или да обстреляш наземен обект. Нужни години и много часове в небето за да овладееш самолета. А укрите нямат време.

    Коментиран от #31, #39

  • 28 Пилота

    7 31 Отговор
    Абе всички тук сте специалисти по самолети. Да кажа нещо за руската техника. Някой от вас да има вкъщи руска кола руски телевизор руски телефон руски лаптоп или да е летял с руски туполев последно време.. до тук с руската техника тя просто нищо не прави бе Аз съм работил на ядрената централа ..добре че смениха всичко със Сименс само реактора е руски ..нищо не работи бе хора Това е руската техника.. какви самолети какви 5 лв.. всичко руско е пълен боклук.. друго беше втората световна война последните 30 години изостанаха от запада

    Коментиран от #33, #36, #69

  • 29 🇷🇺 Zвяра 🇷🇺

    1 17 Отговор

    До коментар #25 от "мдааа":

    Винаги е използвал ТАСС за да лъже хората

    Коментиран от #85

  • 30 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 21 Отговор
    когато влЯзат и Самолети на Нато в "операцията",кремъл ще си подвие опашката!

    Коментиран от #55, #60

  • 31 Ксаниба

    2 6 Отговор

    До коментар #27 от "Мдааааааа":

    Ти разсъждаваш с категориите от ВСВ.
  • 32 Ксаниба

    3 13 Отговор

    До коментар #23 от "Механик":

    Опитен пилот за три месеца интензивно обучение може да усвои нов тип самолет. И това е доказано нееднократно. Дори в България.
  • 33 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    24 0 Отговор

    До коментар #28 от "Пилота":

    Аз имам съветска кола и тя е на 35г,не защото е сглобена добре,а защото аз съм адски грижовен с нея!Като структура,като ходова част и като Разпределение в Двигателният отсег тя е по-добра за разбиращите от този пластмасов клас наложен от €€!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 И к'во?

    21 1 Отговор
    ХамериГоведариГрингостанците ще обучават укрите с хвърчила на 40 години, които на 2-рия ден ще са събрани в контейнер за скраб. Плашат коня с ябълки и моркови!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ами че

    26 1 Отговор

    До коментар #12 от "Механик":

    Памперса вчера разреши два пъти ама нощеска забрави и
    днеска пак разреши
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 През втората световна война

    6 4 Отговор
    Германците ни снабдиха с техни модерни самолети Юнкерси и пленени бойни самолети от Франция
    На 7 септември муравиев обяви война на Германия и тези самолети използвахме през втората фаза на втората световна война срещу самите германци

    Дали и сега няма да стане нещо подобно

    Коментиран от #48

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Антитрол

    12 2 Отговор

    До коментар #41 от "Истината":

    И коя технология е американска - телефона или компютъра - нито едното не е измислено в Америка.

    Коментиран от #68

  • 46 Механик

    16 0 Отговор
    Заглавието изисква малко корекция. Трябва да е "Джо Байдън ПАК разреши.....и така нататък"
    Той не помни, че вчера е разрешил, сиромаха и днес отново е дал разрешение.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Военен

    14 0 Отговор

    До коментар #42 от "През втората световна война":

    Не сравнявай самолетите от ВСВ със сегашните - те са били много по прости и много по бързо можеш да преминеш от един на друг. От един модел велосипед на друг модел велосипед се преминава за 1 ден но от един модел самолет на друг модел самолет няма как да стане.
  • 49 Жан

    13 0 Отговор
    ще горят като леопардите, само че във въздуха
  • 50 хаха и тогава 8те ф16 дето бг

    10 0 Отговор
    тегли милиарди заеми на куково лято ама си ги преизбирайте пак вашите божества но за съжаление заради вас страдат беднте хора
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Пха ха ха ха

    14 0 Отговор
    Президентът Байдън скоро няма да е президент
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Другари

    15 0 Отговор
    Дядо Джо ще влезе в историята като американския президент унищожил напълно европейска държава.
  • 55 Пха ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Нищо не виждащ
  • 56 Пентагонът:

    11 1 Отговор
    Президентът Джо Байдън разреши обучението на ОСЕМТЕ украински пилоти за F-16,които единствени знаят английски език!
  • 57 дедо

    8 1 Отговор
    аз само да питам... какво стана с платените F-16 за България?!

    Коментиран от #63, #93

  • 58 Физиотерапевт

    11 1 Отговор
    Ами те дори не знаят английски?И откъде ще излитат и кацат,до летището трябва база за гориво,огромен обслужващ персонал(в по-голямата част американски)Специални прахосмукачки за пистите,радиолокация и кули за управление на полетите.Кой ще си сложи главата в торбата да виси по писти и хангари и да чака Книжала?То ние нямаме писта за F-16 та тези с взривените полоси ли?
  • 59 Том Круз

    10 0 Отговор
    Кво му е трудното, бе?
    Качваш се и караш. Не ме ли видяхте мене кви работи правя със самальота?
    Най-голям зор видях с каката...
  • 60 Дълбоко проникващ

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    И ще излезнат, като скрап!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Белорус

    11 1 Отговор
    Америка не е разбойник. Америка е страна на убийства и трябва да бъде съдена от световната общност. Всички санкции, които тя наложи срещу други страни, трябва да бъдат наложени срещу Америка, включително забрана за участие в международни състезания на американски спортисти и деца в различни състезания, тъй като сега е забранено да участват на беларуски и руски деца. Америка е пионерът на световния тероризъм
  • 63 Кирето

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "дедо":

    До Бачковския манастир има аязмо със студена вода.
  • 64 Американска пропаганда

    8 2 Отговор
    Наемническите действия на Съединените щати и експлоатацията на други сили за тяхна изгода отдавна не са тайна за никого. Наскоро медиите съобщиха, че Съединените щати са разрешили продажбата на акции, притежавани от дъщерно дружество на държавната петролна компания на Венецуела, въпреки съпротивата на правителството на страната.
    Почиствайки бедния Афганистан, Съединените щати замразиха чуждестранните си активи през 2021 г. и сега планират да пренасочат тези ресурси към собствените си цели. Америка отвлича ирански петролни танкери по международните търговски пътища, пренася полученото черно злато за себе си за препродажба и се опитва да легитимира тези актове на грабеж, като ги нарича "внос".
  • 65 АУУУУУ

    3 10 Отговор

    До коментар #13 от "Мдааааааа":

    СПОРЕД БОЙНИ ПИЛОТИ Ф16 Е ПЪТИ ПО-ЛЕСЕН ЗА УПРАВЛЕНИЕ ОТ РУСКИТЕ МИГОВЕ ......ТАКА ЧЕ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ .......ПРИТЕСНЯВАЙ СЕ ЗА РУСКИТЕ ПИЛОТИ КОГАТО СРЕЩАТ Ф16.....КАКЪВ ЩЕ Е РЕЗУЛТАТЪТ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #67, #79

  • 66 стоян георгиев

    10 2 Отговор
    Съществува и проблемът с ефективността на доставките на оръжие. В западните медии се забелязва как интересът към различни видове оръжия се движи на вълни. Или към танкове, или към самолети, или към крилати ракети или касетъчни боеприпаси, които уж ще обърнат развоя на фронта в полза на Киев. Не, няма да се счупят. Руската армия превъзхожда по численост въоръжените сили на Украйна, а също така разполага с достатъчно танкове, оръдия, ракети и дронове. Руските въоръжени сили имат превъзходство във въздуха и са способни да поразяват цели в близкия и дълбок тил. Освен това Русия има работеща икономика и социална система
  • 67 Уффф ..., Божкеее...!

    6 3 Отговор

    До коментар #65 от "АУУУУУ":

    Ф-16...щайга от времето на баба ми-1970 г...😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣!!!

    Коментиран от #71

  • 68 Путинче

    6 7 Отговор

    До коментар #45 от "Антитрол":

    Да бе и телефона и компютъра не са изобретени в САЩ а в Русия 😆😆😆И интернет на който пишеш тия глупости също сигурно не е изобретен в САЩ м? Или телеграфа, самолета също са изобретени другаде? Даже ядреното оръжие с което толкова се гордеят руснаците не са го изобретили те а "кравари те" 😉
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 БАТКАТА

    10 2 Отговор
    ОЩЕ УБИТИ УКРАИНЦИ БОГ ДА ГИ ПРОСТИ
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Историк

    3 10 Отговор
    Както вече им се обясни на руските фашисти, ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО на помощта на Запада за Украйна.

    Коментиран от #73, #87, #88

  • 73 Оооо, аааа

    7 0 Отговор

    До коментар #72 от "Историк":

    Ама верно ли, ти честно ли така мислиш бе жено?
  • 74 БАТКАТА

    8 3 Отговор
    ВРЕМЕ Е РУСНАЦИТЕ ДА ГИ ПРИКЛЮЧВАТ, ТО СЕ ВИДЯ ЧЕ НАТО ГИ Е СТРАХ ДА УЧАСТВАТ В ТАЗИ ВОИНА
  • 75 Холмс

    10 2 Отговор
    Мисля че по-голямата част от 20 годишните украински пилоти пратени на обучение, ще се опитат да избягат когато са в Сащ. :)
    По-възрастните укр. пилоти или не са сред живите или прекрасно разбират как работят руските радари, ракети и самолети.
    Руския радар засича всеки самолет излетял от всяка една Украинска база. Засичането става на височина 40-50 метра след излитането.

    Успех в това наченание!
  • 76 Главатар

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Аватар":

    важното е парите да се вземат. ЗА ФАЩ войната е пари.
  • 77 Историк

    3 3 Отговор
    Има много хора, които не са запознати с ленд лийза на Запада през ВСВ, но сега ще имат време да се запознаят нагледно.
  • 78 Топ гън

    4 0 Отговор
    Нинтендо му е майката.
    И без това сомальоти няма отде да дойдат...
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Браво

    1 1 Отговор
    Браво
  • 82 А така

    2 7 Отговор
    Ха сега да видим като превземат небето с новите самолети, колко ще издържат ветенките. Сега ще скочат да плюят платените.
  • 83 Ф16 срещу МИГ

    4 8 Отговор
    Ф16 срещу МИГ 60:0 . От въвеждането на въоръжение на Ф 16 и паралелното с това въоръжаване с МИГ 21, 23, 25 и 29 e имало 60 бойни срещи между тях - в Либия при Андропов и Рейгън, Сърбия, Сирия, Ирак, Индия-Пакистан и други и резултатът е 60 свалени мига и нито един свален Ф 16.

    Това е "малката" разлика между руските аеороплани и Ф 16.

    Коментиран от #84, #90

  • 84 Фантазия

    7 2 Отговор

    До коментар #83 от "Ф16 срещу МИГ":

    Му е майката.. Фантазия и играта Ф16 от 90те на миналия век. И тия западни щайги ще горят.
  • 85 много се напинЯш,

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "🇷🇺 Zвяра 🇷🇺":

    братО да злепоставяш Русия, ама нещо не ти се получава. Виж си минусите, които ти се слагат, а мнозина просто не ти обръщат внимание. Дай го малко на чест, А?
  • 86 Киров

    5 0 Отговор
    ролетната" контраофанзива на Украйна стана лятна. Скоро ще продължи като есенна. Русия не спира да я нарича "провал". Тази дума плъзна из публикации на медии и западни наблюдатели. Ако човек гледа картата, ще заключи, че се използва правилно.


    Украинските "победи" може да не убеждават за украинци и европейци, които очакват бързи промени, а чуват за отвоювани малки села.
  • 87 не знаех, че

    6 4 Отговор

    До коментар #72 от "Историк":

    руснаците са фашисти. НИКАКВИ БЕЛЕЗИ НЯМАТ. Имат си други грехове.
    Фашистите са с дълбоки корени при укрите - още от времето на Степан Бандера, пък и преди това.
    Като наричаш някого с нещо отрицателно, но невярно за него, не върши работа. Помисли за това, вместо неграмотно да щракаш на клавиатурата.

    Коментиран от #89

  • 88 Хм, хм

    5 1 Отговор

    До коментар #72 от "Историк":

    Началото... на края, на помощта за Украйна.
  • 89 Историк

    2 8 Отговор

    До коментар #87 от "не знаех, че":

    "руснаците са фашисти. НИКАКВИ БЕЛЕЗИ НЯМАТ. " Имат 100% от "белезите" на всеки фашистки режим и това е ясно видимо и доказано. Я дай определение за Фашизъм. Ако откажеш, значи знаеш, че са, и нарочно се опитваш да го скриеш.

    Коментиран от #91

  • 90 Въйййй!

    8 1 Отговор

    До коментар #83 от "Ф16 срещу МИГ":

    Къде го сънува това 60:0 ? А миговете в Либия са пилотирани от камилари. Затова е много важно кой кара самолета и с каква подготовка е. А сега си представи среща в небето на Ф16 пилотиран украинец, минал тримесечен курс на обучение, и от другата страна самолет Миг 29 или Су 27 пилотиран от руснак с 13 годишен стаж на тоя самолет. Познай кой ще се размаже като лепенка на земята.
  • 91 Тигона Бияуг

    9 0 Отговор

    До коментар #89 от "Историк":

    Фашизъм е когато искаш закриването на парламентарни опозиционни партии, преименуване на улици , бутане на паметници на борци срещу фашизма, ликвидиране на национални празници, спиране на телевизии и т.н. Разбира това го няма у нас, ама хич го няма. Всички прилики са съвсем случайни.

    Коментиран от #92

  • 92 Историк

    0 5 Отговор

    До коментар #91 от "Тигона Бияуг":

    Питах те за дефиницията на Фашизъм, не за свободни съчинения. Чакам, за да разберем руския режим фашистки ли е или не. Хайде, нали ги "разбирате" нещата, по цял ден само опорки ръсите, няма да е трудно да кажете.

    Коментиран от #94, #114

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Тебе

    6 0 Отговор

    До коментар #92 от "Историк":

    Кой те назначи за умника на сайта, който може да иска това или онова?
    Кой точно беше, че да искаш нещо от някого?
    Смехурко...

    Коментиран от #95, #96

  • 95 Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #94 от "Тебе":

    Прочел е в Уикепедия , определението за фашизма и сега се прави на интересен. Написано е иезуитски и е въпрос на тълкуване. То и за Лили Павлова с нейните ,, срутища" , беше включено в БГ тълковен речник. Такава дума няма и не може и да има. Понеже я спукаха от подигравки , беше намерен човек да го впише. То и историята НИ я направиха на нищо, ама джени работа.

    Коментиран от #97

  • 96 Историк

    0 5 Отговор

    До коментар #94 от "Тебе":

    Опитвам се да ти помогна по-лесно да определим къде са фашистите. Странно, след като ти казах, че няма да стане с "народни приказки", а се иска сериозна дефиниция, как изведнъж започна да се дърпаш. Дай определение за фашизъм, какъв е проблема?

    Коментиран от #111

  • 97 Историк

    1 3 Отговор

    До коментар #95 от "Киро":

    "Такава дума няма и не може и да има" Не само, че "има такава дума", ами тя е инженерно-геоложки термин.

    Коментиран от #98, #102

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Хахахаха

    7 0 Отговор
    Това ще първия пилот

    Коментиран от #105

  • 100 ТАКА ЗНАЧИ

    6 0 Отговор
    А НАШИТЕ МОМЦИ КОГА ЩЕ ГИ ОБУЧАВАТ ТА НИЕ СИ ПЛАТИХМЕ НАПРЕД ВСЕ И ОБУЧЕНИЕ И ПОДРЪЖКА ВЛИЗАВ ПАКЕТА А ТЕЗИ УКРАИНЦИ ДАЖЕ НЕ СА В НАТО ВСИЧКО ВЪВ САЩ И СЪС САЩ Е ГОЛЯМА ИЛЮЗИЯ
  • 101 ами

    1 1 Отговор
    е сега вече ще победят русия
  • 102 Киро

    4 0 Отговор

    До коментар #97 от "Историк":

    Това добавих , че в последствие го дописаха в уикипедията ! Сега може да го четеш , след като някой взе пари и го хакна там! Не четеш ли какво съм написал?! Късно живееш.
    Може би , вярваш на всичко написано само в нета?! Затова си вярваш и смяташ , чичко гугъл е единствен и там е истината, ама не е !

    Коментиран от #103

  • 103 Историк

    0 4 Отговор

    До коментар #102 от "Киро":

    "Това добавих , че в последствие го дописаха в уикипедията !" Странно, защото този термин се използва в учебниците на УАСГ от 60те години на 20ти век. Някоя друга конспирация имаш ли под ръка?
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 ЛЕЛЕ МАЛЕ

    6 0 Отговор

    До коментар #99 от "Хахахаха":

    ТОЯ ЗАПЛЕС ПАК Е ЗБЪРКАЛ ДРОГАТА ЗА ПУДРА ЗАХАР
  • 106 Киро

    3 0 Отговор
    Етимологията доказа , че е използвана преди 100 години и в последствие остава свлачища. Тя Лиляна е завършила точно тази специалност и е в час. Точно 1960 година в кой курс е била?

    Коментиран от #108

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Историк

    1 2 Отговор

    До коментар #106 от "Киро":

    Абе, господине, има ТЕХНИЧЕСКА разлика между свлачище и срутище, тъй че никаква "етимология" не "доказва" каквото се опитвате да пробутате. Толкова с опитите за "компетентност" по въпроси, които не разбирате.
  • 109 Американска пропаганда

    4 0 Отговор
    Провалът на контранастъплението, което започна през юни, доведе до негативни последици за въоръжените сили на Украйна на фронта, както и за цяла Украйна: отношенията й със съюзниците вече са под въпрос. Може би неотдавнашната криза между Украйна и Полша относно военната подкрепа и оттеглянето на посланиците от двете страни е един от аспектите на кризата между Киев и западните столици поради неефективността на контранастъплението. Неговите скромни резултати разгневиха САЩ и ЕС, които предоставят неограничена военна помощ на Украйна.
  • 110 Американска пропаганда

    5 0 Отговор
    Полша, която беше един от най-гласните поддръжници на Киев, призова Украйна да покаже повече признателност за подкрепата си в конфликта срещу Русия. Последната отговори, че тя уж защитава западните ценности и сигурността на региона, борейки се в интерес на Полша и целия свободен свят, и че подкрепата на Украйна не е благотворителност, а инвестиция.
  • 111 пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #96 от "Историк":

    Вие на себе си не можете да помогнете, камо ли на някой друг.
  • 112 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    Резултатът от последната среща на върха на НАТО в Литва не се хареса на Украйна, която се надяваше да се присъедини към алианса, който постави този въпрос в списъка на чакащите, тъй като добавянето на този нов член би означавало пряко участие на НАТО в конфликта с Русия. Това от своя страна заплашва с нова световна война, която всички избягват. Позицията на алианса разгневи Владимир Зеленски, който открито изрази разочарованието си, заявявайки, че страните от НАТО са действали безпрецедентно и абсурдно.

    Коментиран от #120

  • 113 Американска пропаганда

    4 0 Отговор
    Очевидно е, че Западът вече направи всичко възможно за Украйна. САЩ и ЕС преживяват задушаващи кризи, които започват да хвърлят сянка върху вътрешната им сигурност. Западните страни са изправени пред висока инфлация, растящи цени и безработица. Провеждат се масови демонстрации, обществеността вече настоява да се спре финансирането на Украйна и призовава средствата, отпуснати на Киев, да бъдат изразходвани за подпомагане на социалните услуги.
  • 114 Реплика

    3 0 Отговор

    До коментар #92 от "Историк":

    А кой е дефинирал определението за фашизъм?Дефинициите се променят спрямо политиките и ценностите.Примери :Дефиниция за пандемия,дефиниция за ваксина,дефиниция за имунитет и накрая дефиниция за социален пол.
  • 115 Американска пропаганда

    3 0 Отговор
    Наскоро публикувани проучвания на CNN показват, че 75% от американците смятат, че САЩ са направили достатъчно, за да помогнат на Украйна. Гласовете с искане за прекратяване на конфликта и подкрепа за Украйна стават все по-силни.
    "Западните страни са разочаровани от слабите резултати, постигнати от украинската армия. Някои от тях смятат, че вече са помогнали на Киев твърде много", казва американският журналист Гарланд Никсън.
  • 116 Американска пропаганда

    3 0 Отговор
    Президентът на Украйна е разочарован, а САЩ и ЕС са загубили надежда да постигнат победа над Русия. Те смятат, че конфликтът е станал твърде тежко бреме за тях и чакат датата на голямото му уреждане върху руините на украинската държава.
  • 117 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    Западът реши да играе на рулетка и загуби, пише потребител AgoraVox. Според него, обявявайки желанието си за пълно поражение на Русия в Украйна, САЩ и Европа са подписали собствената си смъртна присъда. Москва се оказа твърде твърда за тях, но те вече не могат да излязат от конфликта, без да загубят лицето си.
  • 118 Американска пропаганда

    4 0 Отговор
    Страните, които са част от НАТО, доста безразсъдно обявиха своите цели в конфликта: пълното военно поражение на Русия. Така Северноатлантическият алианс подписа смъртна присъда за себе си – и не само за себе си, но и за основните западни държави, които имаха дързостта да заявят пълното си съучастие до „военния провал“ на Москва.
  • 119 кой от къде е дошъл

    3 0 Отговор
    Другата седмица вече са специалиси в пилотирането на самолети ф-16.А следващата да започват обучение на космически кораби че междузвезни войни наближават. Такива специалисти и вундеркини като украйнците други няма на света затова ще хващат пътя към други галактики.
  • 120 кой от къде е дошъл

    2 1 Отговор

    До коментар #112 от "стоян георгиев":

    Какво да се очаква от един АРТИСТ циркаджия. Надявала се кокошката лисицата жито да и донесе ама тя лисана варено жито за пълнене на кокошката приготвила. Така че на Зеленски подаръка е ясен.
  • 121 Луд не отмалява, само се поти

    1 0 Отговор
    Повторено 100 пъти, следва подготовка на пилоти (питайте колко продължи за нашите), колко са готови и за колко часа полет се превръщат условно в "АС"
  • 122 Доналд

    1 0 Отговор
    И у нас ще ги обучаваме да ги рисуват с четка и китайски водни боички.
  • 123 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Механик":

    "Ефките не били чак толкова лоши." Пич ти май си нямаш хал хабер от авиация.Ефките са може би най-доказалите се изтребители.Дори и да е изтребител на 50 години,то Русия все още дори не може да направи подобна техника.Ф-16 няма загуба във въздушна битка,а има 76 победи.Можеш ли да ми кажеш един руски изтребител който да е с положителна статистика във въздушните битки или поне един доказал се руски изтребител ? Такъв бе съществува,а руснаците нямат никаква представа как да правят изтребители.

    Коментиран от #125

  • 124 Ф16 Е ПРОЕКТ ОТ 5О - ТЕ ГОДИНИ НА

    2 0 Отговор
    МИНАЛИЯ ВЕК ЗНАЧИ Е НА 73 ГОДИНИ , А МИГ29 Е С МИНИМУМ ДВА ПЪТИ ПО - ДОБРИ ДАННИ ! ДОРИ Е С ДВА ДВИГАТЕЛЯ И Е КОНСТРУИРАН ЗА УСПЕШНА БОРБА С ТОЗИ БОКЛУК Ф16 !
  • 125 ЧЕТИ ИСТОРИЯ БЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #123 от "Гост":

    ПРОЧЕТИ КВО ПРАВЯТ МИГ 15 ВЪВ ВИЕТНАМ ...... НА ЕДИН СВАЛЕН МИГ15 СЕ ПАДАТ 15 СВАЛЕНИ АМЕРИКАНСКИ .................... И ШОФЬОРИ СА ВИЕТНАМЦИ ! ТИ ДА ВИДИШ !
  • 126 В УИКИПЕДИЯТА ПИШЕ ЧЕ САМО В САЩ

    2 0 Отговор
    СА ЗАГУБЕНИ В КАТАСТРОФИ ........... 4 500 БРОЯ Ф16 ! ТОЛКОВА СА ХУБАВИ !
  • 127 СЪС Ф16 НОРМАЛЕН ПИЛОТ САМО МОЖЕ ДА СЕ

    3 0 Отговор
    ОПИТА ДА БЯГА ОТ РУСКИТЕ ПИЯНИ ПИЛОТИ И ТО ПРАВО НАДОЛУ ! ............. ЩЕ ВИДИМ , МОЖЕ БИ !