Last news in Fakti

14 Август, 2023 15:40 1 837 31

Сбогом, COVID-19! И Нова Зеландия окончателно премахна ограниченията

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • нова зеландия

Въпреки че вече не е задължително, министърът на здравеопазването все още препоръчва хората да останат вкъщи пет дни, ако не се чувствате добре или имате положителен тест

Сбогом, COVID-19! И Нова Зеландия окончателно премахна ограниченията  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Правителството на Нова Зеландия премахва всички оставащи правила и ограничения свързани с пандемията от Covid-19 от полунощ във вторник, съобщава "Ройтерс".

Министърът на здравеопазването на страната Айеша Веррал каза в изявление днес, че от вторник хората вече няма да се налага да носят маски за лице в здравни заведения или да се изолират седем дни след заразяване с вируса.

По думите ѝ, въпреки че броят на случаите се очаква да продължи да варира, вече няма драматични пикове като през миналата година. Тя изтъкна, че от кабинета ѝ са сигурни, че са готови да премахнат оставащите мерки.

Повечето от ограниченията бяха премахнати миналата година, след като болниците в страната успешно прекараха зимата, без да бъдат претоварени и бе сметнато, че достатъчно хора са ваксинирани.

Мерките на новозеландското правителство бяха критикувани от гражданите на страната. Премиерът Крис Хипкинс каза, че официалното прекратяване на ограниченията свидетелства за прогрес.

"Вярвам, че новозеландците могат да се гордеят изключително много с това, което постигнахме заедно. Останахме вкъщи, направихме жертви, ваксинирахме се и няма абсолютно никакво съмнение, че спасихме животи", каза той на седмичната си пресконференция.

Въпреки че вече не е задължително, министърът на здравеопазването все още препоръчва хората да останат вкъщи пет дни, ако не се чувствате добре или имате положителен тест.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Вярвайте си...

    38 1 Отговор
    Най-високата смъртност в НЗ, откакто има статистика. На какво ли се дължи, като си бяха затворили страната за 2 години.
  • 3 раз

    24 0 Отговор
    Министърката на здравеопазването на страната Айеша Верал
  • 4 Сталин

    45 2 Отговор
    Алооо,на вас още ли не ви се обадиха че еврейския цирк с ковида вече свърши,сега започва цирка на внезапно починалите на тези които се инжектираха с тази токсична помия.Много внимавайте когато шофирате да не ви блъсне някой ковид ваксиниран получил сърдечен удар докато кара кола

    Коментиран от #12

  • 5 Сталин

    31 3 Отговор
    Всичкия добитък който се е инжектирал с ""ковид ваксини"" са вече радиоактивни мутанти.Умните хора които не са се инжектирали с тези л@ йна да спазват 2 метра дистанция от тези ковид зомбита защото те отделят радиоактивен протеин
  • 6 Шопо

    22 4 Отговор
    Където е текло пак ще тече, очаквайте нова пандемия.
  • 7 Делов

    19 0 Отговор
    Тези инбреди с колко години назат вървят от програмата?
  • 8 Коза

    19 1 Отговор
    На тези индианци няма кой да им съобщи новините.
  • 9 Ковидарите

    12 1 Отговор
    "Сбогом" ковид, здравей ковид,... кивита!
  • 10 Коментаторски клишета

    20 1 Отговор
    Наредиха се в дъното на таблицата овцете от Нова зеландия.
  • 11 Уса

    2 6 Отговор
    Дано се върне отново заработвах добри пари а сега мизерия
  • 12 Да, бе да

    3 19 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Сигурно затова нарастването на общата смъртност от всичко беше в пъти по-голямо в България където ваксинираните са нищожен процент спрямо тези в Нова Зеландия където ваксинираните гонят 90%

    Коментиран от #16, #19

  • 13 Стефан Лъв

    7 1 Отговор
    Аз не се ваксинирах,защото не харесвам инжекциите.
  • 14 Нов Световен Ред New World Order

    32 1 Отговор
    Най-голямата масова измама в човешката история. Един ЦЕНТЪР ръководеше медии, здравни власти, правителства. Давате ши си сметка за мащаба и ресурса на тази световна власт?
  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 0 Отговор
    Казахме му сбогом на 24.02.22.г. ❗
  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Да, бе да":

    България беше в ТОП ТРИ и преди К-19 ❗❗❗

    Коментиран от #18

  • 17 флипп

    14 1 Отговор
    Той приключил, а в света хората мрът като мухи, много странно, млади, здрави хора падат и до там, и все в развити цивилизовани страни, странното е, че колкото по-високо е ваксинационното покритие срещу ковид, толкова по-висок е процента на внезапно починалите. Лекарите са потресени, никой няма идея какво го причинява. Версиите са, че е или глобалното затопляне или Путин. 21 и 22 година процента на умрелите спортисти например, една от най-ваксинираните прислойки на населението, е скочил с 1600 процента, изключително озадачаващо

    Коментиран от #25

  • 18 Да, бе да

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не в въпроса в абсолютното число за смъртността, а в нарастването на тази смъртност за дадена страна по времето на ковид и преди него. После когато относителното нарастване на смъртността по време на ковид за дадена страна се съпостави със съответното относително нарастване за друга страна тогава се правят достоверните статистически изводи. Всичко друго са просто нескопосани опити за елементарна манипулация

    Коментиран от #21

  • 19 Сталин

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Да, бе да":

    Абе хайванин ти не четеш ли факти ,тези починалите в България са от криминалната дейност на прокуратурата

    Коментиран от #20

  • 20 Да, бе да

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Сталин":

    И тя дейност само по време на ковид ли е била, че по магически начин тогава се получи пик и сега пак се варна на обичайните си нива от преди 2020? Нима се е променило в тази дейност сега, че има намаление?
  • 21 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Да, бе да":

    Стъкмистиката как точно отчита починалите след скоро направено ФАКсинИРАНЕ ❗❓❓
    Коритаров води ПОСЛЕДНОТО си предаване седмица след боцкането. Още в ефир получи признаци на инсулт и след два дни обявиха ✝️

    Коментиран от #27

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Нов

    8 1 Отговор
    След всичкото насилие из разните "развити" страни покрай "незадължителните, безопасни и безвредни" боцки, считам за привилегия да се родя в българия и никога не бих сменил националността си.

    Коментиран от #26

  • 24 Никой няма да се измъкне

    2 4 Отговор
    Ало неваксинираните, няма измъкване и за вас. Вече е забранено на кръвните банки да пише дали е от неваксиниран донор, след като при операции много хора плащаха за кръв от неваксинирани донори. Така че рано или късно цялото човечество ще получи в кръвта си декодираното ДНК. И ще заобикне новите демократични ценности.
  • 25 бармалей

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "флипп":

    СТРАННО Е , но вашият коментар съвпада с моите размисли за последствията от БЕЗПЛАТНОТО ваксиниране ............. нищо не се дава безплатно , но СТРЪВТА е ............ сиренето в капана е безплатно , за да папкат мишленцата ........... !!!!!!!
  • 26 бармалей

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Нов":

    И АЗ .....!!!
  • 27 Да, бе да

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Говорим за обща смъртност на починали от абсолютно всичко без никакво значение ваксинирани или не. Тук статистиката е безпогрешна защото се базира на издадени смъртни актови за дадената година. Като се изчисли нарастването на общата смъртност то е безспорен статистически показател тук няма значение нищо нито тестове нито ваксини. Човека или е жив или починал няма среден варят независимо по какви точно причини е починал. Ако сравним нарастванията на тази обща смътността за страни с много различно ваксинално покритие на населението точено какъвто я случая с България и Нова Зеландия може да се разбере дали там където ваксинираните са много повече смътността е нараснала много повече или точно обратното много по-малко. Нека да бъда и конкретен с числа за България общата смъртност в за периода 2020-2023 е нараснала спрямо тази за периода 2017-2019 с 18%. Аналогичното нарастване за Нова Зеландия е 2%. Тоест при нас нарастването е 9 пъти по-голямо тоест почети с един порядък. Да сигурно са виновни и ваксините, но не поставените, а тези които не са били поставени при нас. Всеки да си прави сам изводите и да вярва и не вярва на каквото си иска, но статистиката показва истината по безкомпромисен начин другото са просто само манипулации

    Коментиран от #28, #30

  • 28 Ъхъ

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Да, бе да":

    "Много по-лесно е да излъжеш някого, отколкото след това да го убедиш, че е бил излъган" - Марк Твен

    Дерзай!:)

    Коментиран от #29

  • 29 Да, бе да

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ъхъ":

    Безспорно е така.Не всеки човек е готов да си признае грешка дори и тя вече да е станало очевидна и безспорна. Някой предпочитат да продължават да вярват в лъжата, защото инак трябва да си признат пред тях самите колко са били наивни и лековерни и как са се оставели да ги излъжат како са им внушили неоснователни страхове с които са ги манипулирали брутално.
  • 30 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Да, бе да":

    Е да де да ❗
    Давам ти пример с реален човек , чийто случай знае цяла България ❗
    Ти сега поименно искаш да ти кажа всички които си заминаха
    ЗАРАДИ ПОСТАВЕНА ВАКСИНА ли ❗
    Това е несериозно .
    Истината е , че вирусът И ВАКСИНАТА отнеха НЕМАЛКО животи ❗
    Както е истина , че след признанието на В. Нюланд за прибрани в САШт биолаборатории смъртността РЯЗКО спадна ❗
    СлучаЕно ли 🤔

    Коментиран от #31

  • 31 Да, бе да

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Дай да не се фокусираме върху конкретни случаи, за които даже не разполагаме с цялата достоверна информация, а да помислим върху данните който са безспорни и не могат да бъдат манипулирани от никой по никакъв начин. Не сериозно е да се съди по някакъв смъртен случай на някого който бил ваксиниран преди еди си колко дни, защото и ваксинираните и не ваксинираните са смъртни и умират. Ваксина за безсмъртие няма и никога няма да има.
    В България ваксинираните някога са само около 30%, а общата смъртността по време на ковид е нараснала с 18%, а в Нова Зеландия при ваксинирани над 80% нарастването на общата смъртност е 2%. Ако са толкова “смъртоносни” тези ваксини как точно се получава тази статистика да му се не види. При 2,7 пъти повече ваксинирани обща смъртност която е нараснала 9 пъти по-малко.