Last news in Fakti

22 Август, 2023 20:08 4 536 10

Александър Вучич: Трябва да внимаваме с изявленията си за Северна Македония

  • алексадър вучич-
  • сърбия-
  • косово-
  • северна македония-
  • еди рама

По-рано албанският премиер Еди Рама осъди изявления на сръбския министър на отбраната Милош Вучевич, засягащи териториалната цялост на Република Северна Македония и Черна гора

Александър Вучич: Трябва да внимаваме с изявленията си за Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Сърбия Александър Вучич отново спомена днес пред журналисти Република Северна Македония и помоли сръбските официални лица да "внимават в изказванията си, за да не кажат нещо, което може да бъде използвано от други", съобщава скопската телевизия 24, цитирана от БТА.

Вучич каза, че в Атина вчера премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски е реагирал остро на противоречивата визита на косовския премиер Албин Курти в Тетово и Чаир, когато държавните символи на Република Северна Македония бяха игнорирани. Вучич каза, че е разговарял с Ковачевски и му е казал, че "македонците са наши братя".

По-рано днес албанският премиер Еди Рама осъди изявления на сръбския министър на отбраната Милош Вучевич, засягащи териториалната цялост на Република Северна Македония и Черна гора. Вучевич каза по сръбската телевизия Пинк, че Черна гора и Република Северна Македония са ядосали много Сърбия, когато са признали държавността на Косово, тъй като са се намесили във вътрешните работи на Сърбия.

Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи също коментира изявлението на Вучевич и посочи, че Северна Македония отхвърля "намесването и неадекватните забележки от представители на съседните страни" и очаква изясняване от министъра на отбраната на Сърбия Милош Вучевич, предаде МИА.

Със заплахите си сръбският министър на отбраната бие барабаните на войната и дестабилизира региона, каза на свой ред Андрия Николич, член на парламента на Черна гора и на ръководството на Демократичната партия на социалистите, цитиран от местните медии.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Правилно!

    25 4 Отговор
    Да не се изтърват, и после някой да напомни преди 100 години как сръбските хайдуци са се изживявали като римски легионери! Влизайки в вардарските села, как са вадили целите села и са разстрелвали всеки десети, за да се страхуват останалите жители!
  • 2 Англофил

    23 5 Отговор
    Точно така, тия македонски фашисти трябва да бъдат укротени. Тея се готвят за война
  • 3 Северджански Серви

    19 5 Отговор
    Вучич, Вучевич, все вуци на изток от нас. А ние наивниците още мислим че с македонците сме един народ.

    Коментиран от #7

  • 4 Анонимен

    28 2 Отговор
    Македонците им били техни пратя... , ама друг път, ако в Македония се учеше истинската история по старите писмени източници, летописи, преписи и аретефкти, щяха да знаят какви са. Лъжата винаги излиза наяве.
  • 5 глобалист

    9 17 Отговор
    ей затова американци и европейци искат глобализация и свят без граници. Навсякъде така сме се омешали, че е много трудно да се каже за някоя държава, че е чиста. Единственото решение е обединен свят. Знам, че е трудно са осмисляне на консервативните, но всяко деление на наши и ваши води до спорове, кавги и воини.

    Коментиран от #6

  • 6 Не мерси

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "глобалист":

    Как можеш да го кажеш това.Не желаем да се омесваме с никого.Всякя държава трябва да цени свойте корени и да не се поддава на глобализацията.
  • 7 Скопие

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "Северджански Серви":

    Не сме!

    Коментиран от #8

  • 8 Да, ама не...

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Скопие":

    Правилно, не сме един народ, а българите са македонци и македонците са българи. Колкото и да не им се иска на някои. " Истината е като водата, няма значение колко дълбоко се опитваш да я закопаеш, тя все ще намери път да излезе на повърхността." ( K.A. Tucker )
  • 9 Бай Благой

    12 0 Отговор
    Але сърбе на върбе...
  • 10 Гост

    6 1 Отговор
    От Скопие са доста обрани,ако беше българският министър казал такова нещо да видиш пищене,но нали са го казали от коминтерна ,траят ...
Новини по държави: