Last news in Fakti

3 Октомври, 2023 22:44 1 258 11

Хънтър Байдън по делото за незаконно оръжие: Невинен съм!

  • хънтър байдън-
  • джо байдън-
  • сащ-
  • демократическа партия-
  • републиканска партия-
  • доналд тръмп

Скандалите около Хънтър Байдън бяха използвани от републиканците за импийчмънт на баща му въз основа на необосновани обвинения в корупция

Хънтър Байдън по делото за незаконно оръжие: Невинен съм! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бизнесменът Хънтър Байдън, син на американския президент Джо Байдън, във вторник се обяви за невинен по федералните обвинения за незаконно притежание на оръжие, съобщава АП.

Той бе обвинен в лъжа при закупуване на пистолет през 2018 г., който е държал около 11 дни. Тогава е бил зависим от наркотици, но е излъгал за това при попълването на необходимите документи.

Може да получи до 25 години затвор, ако бъде признат за виновен.

Това насочва делото към евентуален съдебен процес през 2024 г., докато баща му води кампания за преизбиране.

Припомняме, че в края на септември Хънтър обяви, че съди Руди Джулиани и неговия адвокат за хакерска атака с цел кражба на личната му информация.

Това се казваше в заведеното в американския окръжен съд в щата Калифорния, където живее Байдън, дело се казва, че бившият кмет на Ню Йорк и адвокат на Доналд Тръмп, както и неговият собствен адвокат Робърт Костело.

Според Хънтър, двамата са отделили години, за да извършат атаките срещу него.

Прз юли, той се призна за виновен по други обвинения - за данъчни престъпления.

Скандалите около Хънтър Байдън бяха използвани от републиканците за импийчмънт на баща му възоснова на необосновани обвинения в корупция. Правните му проблеми са много, свързани с престъпления за данъчното облагане и незаконно притежаване на огнестрелно оръжие.

Мнозинството избиратели в САЩ считат, че разследването за импийчмънт срещу президента Джо Байдън се използва, за да бъде подведен под отговорност по закон, а не като несправедлива политическа атака. Това показаха резултатите от скорошно проучване на общественото мнение, публикувано от ABC News и Washington Post.

Около 58% от избирателите вярват, че спрямо Байдън в случая се постъпва както с всеки друг президент, в сравнение с 32%, които казват, че е третиран умишлено несправедливо преди решаващи избори.

Избирателите обаче са разделени по партийни линии дали Конгресът трябва да проведе процедура по импийчмънт.

Проучването бе публикувано само няколко дни преди Комисията за надзор на Камарата на представителите да проведе първото си изслушване за импийчмънт относно направените по-рано твърдения за участието на Байдън в бизнес сделките на неговия син Хънтър Байдън.

Очаквано, бившият президент на САЩ Доналд Тръмп използва случая, за да нападне отново семейство Байдън. През юли, той предположи, че кокаинът, намерен в Белия дом, може да е бил предназначен за настоящия американски президент Джо Байдън или за сина му Хънтър.

Според него, твърденията за участие на Хънтър Байдън в незаконни сделки с украинска компания са "най-големият скандал в историята на САЩ, а може би и в света".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    20 0 Отговор
    С такъв татко всеки е невинен!
  • 2 Майк Тайсън

    15 0 Отговор
    Мис Калифорния даже не съм я виждал!
  • 3 Спецназ

    16 0 Отговор
    Респект на законите им, Баце!

    Значи продават пистолети и автомати на всеки ъгъл,

    НО ако си криминал лежал или под наркотици и попълниш НЕВЯРНА Декларация-

    25 години!!!

    ТУКА толкова не дават за убийство на ТРИМА!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сатана Z

    18 0 Отговор
    Прост Киро е Аватар на Хънтър,сякаш един КYР го е правил.
  • 6 Тома

    12 2 Отговор
    Важното е че не го съдят за пране на пари в Украйна.
  • 7 Коментар

    12 0 Отговор
    Е,как ще е невинен?Даже имаше клипче в нета как се снима гол и с оръжие.

    Коментиран от #9

  • 8 Все пак е

    2 2 Отговор
    Ловец, невинен е!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Това

    4 0 Отговор
    Е то американската демокрация. Човека е невинен. Може да е дрогиран до безумие, да си забрави лаптопа. Да се върти клипче как се разхожда гол в спалня с жена в нея и размахвайки пистолет. Но какво от това. Пак си е невинен. С много пари и баща президент ще си остане невинен.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.