Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 08:33 1 317 4

Криза във Вашингтон! Републиканците търсят нов председател на Камарата на представителите

  • кевин маккарти-
  • сащ-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия-
  • джо байдън

Историческото отстраняване на Маккарти във вторник, ръководено от колеги републиканци, отбеляза първия път, когато Камарата отстрани своя лидер от позиция, която е втора по ред след президента и вицепрезидента

Криза във Вашингтон! Републиканците търсят нов председател на Камарата на представителите  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Надпреварата за заместване на отстранения председател на Камарата на представителите Кевин Маккарти се оформи в сряда, след като Стив Скалис, републиканец "номер 2" в Камарата и Джим Джордан, известен противник на президента демократ Джо Байдън, заявиха, че ще се кандидатират за поста, съобщава "Ройтерс".

Към двамата може да се присъединят няколко други кандидати в една продължителна и объркана битка за заемане на поста в Камарата, където републиканците имат мнозинство.

Историческото отстраняване на Маккарти във вторник, ръководено от колеги републиканци, отбеляза първия път, когато Камарата отстрани своя лидер от позиция, която е втора по ред след президента и вицепрезидента.

Републиканците насрочиха гласуване за 11 октомври, за да изберат наследник, и трябва да се срещнат ден преди това, за да изслушат кандидатите.

Борбата за лидерство изяжда времето, което трябва да удължат държавните разходи преди изтичането им на 18 ноември и да актуализират програмите за субсидиране на фермите и хранене, наред с други задачи.

57-годишният Скалис, който се лекува от рак, отдавна се счита за наследник на Маккарти и се среща насаме с републиканците, за да спечели подкрепа за кандидатурата му. Той се смята за по-консервативен от Маккарти.

Той беше критично ранен през 2017 г., когато мъж, който критикуваше републиканците в социалните медии, стреля по него и други конгресмени от партията, докато тренираха за бейзболен мач.

"Всички трябва да се обединим и да дърпаме в една посока, за да върнем страната на правилния път", пише той в писмо до републиканците.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    17 1 Отговор
    Циркът на Зеленски, вместо Москва, май Вашингтон ще гътне...
  • 2 САЩ

    15 2 Отговор
    се самопростреляха и с украинската си война, и със санкционната си! Загубиха Украйна и катализираха бум и възраждането на всички производства в Русия без изтичането на капитали и ресурси чрез западните компании... Започналите процеси са необратими и не вещаят нищо добро за свикналия да се разпорежда с ресурсите на света умиращ хегемон.
  • 3 Хахаха

    6 1 Отговор
    Диктатодемократичния запад не върви на добре хахахахахс
  • 4 Мдаа

    1 0 Отговор
    Отиде си един антитурчин който беше против за всичко по Турция от не даването на Пейтриът до F35 и Ф 16